MI Republikeinen stellen TikTok-verbod voor staatsregering voor apparaten te midden van beveiligingsproblemen

0
94


LANSING, Mich. (WXYZ) — Voor veel jonge gebruikers van TikTok is gegevensbeveiliging niet altijd de eerste prioriteit.

“Je kent mensen die hypothetische theorieën maken en zo – veel mensen weten niet wat waar is en wat niet? Dus ik weet het. Ik heb het gevoel dat dat een bedreiging vormt voor de veiligheid, maar daar kijk ik persoonlijk ook niet echt naar. veel”, zegt Kayla Brown, TikTok-gebruiker.

“Ik denk dat het iets is waar we in het algemeen natuurlijk voorzichtiger mee moeten zijn, omdat er zoveel informatie is die als wapen kan worden gebruikt”, zegt Olivia Reeves, een andere TikTok-gebruiker.

In vergelijking met Facebook en Twitter is TikTok de nieuwe app voor sociale media in de buurt.

In een verklaring zei een woordvoerder van Michigan’s Department of Technology, Management and Budget dat ze nog steeds proberen het platform te onderzoeken.

En het is routine om potentiële bedreigingen voor het netwerk te evalueren om ervoor te zorgen dat de informatie die aan ons is toevertrouwd beschermd en veilig is.

“Ik heb hier niet echt specifiek over gehoord, maar ik zou graag willen zien waar ze naar kijken in termen van beleid,” zei Reeves.

Vorige week stuurden alle zeven Republikeinen in de congresdelegatie van Michigan deze brief naar gouverneur Gretchen Whitmer.

Het roept haar op om TikTok te verbieden op alle apparaten van de overheid, inclusief smartphones die worden uitgegeven aan medewerkers van openbare universiteiten.

“Het verbaast me helemaal niet”, zei Brown.

16 staten hebben deze actie al ondernomen. In de brief vervolgden de Republikeinen: “Dit is geen partijdige kwestie, maar een kwestie van nationale veiligheid, en inderdaad de veiligheid en privacy van alle Michiganders.”

De brief beweert dat het moederbedrijf van de app mogelijk gebruikersgegevens deelt en mogelijk beschikbaar stelt aan de Chinese overheid.

“Je ziet de hele tijd verschillende gezondheidszorg- en andere platforms waar je lekken hebt en dat soort dingen, dus ik weet niet of hier noodzakelijkerwijs een specifiek risico aan verbonden is, dus het is gewoon gebruikersinformatie in het algemeen”, zei Reeves.

Bijna tweederde van de tieners gebruikt TikTok en 58% gaf aan het dagelijks te gebruiken volgens Pew Research.

In de brief worden ook zorgen geuit over het gebruik van de app in de klas en als leermiddel.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in