Meta, TikTok, YouTube en Twitter ontwijken vragen over sociale media en nationale veiligheid • TechCrunch

0
86


Leidinggevenden van vier van de grootste sociale-mediabedrijven hebben woensdag voor de Senaatscommissie voor Binnenlandse Veiligheid getuigd en verdedigden hun platforms en hun respectieve fouten op het gebied van veiligheid, privacy en moderatie in de afgelopen jaren.

Het congres slaagde er deze keer in om een ​​relatief nieuwe reeks productgerichte leidinggevenden binnen te halen, waaronder TikTok COO Vanessa Pappas, die voor het eerst voor wetgevers getuigde, en de oude Meta-executive Chris Cox. De hoorzitting werd bijeengeroepen om de impact van sociale media op de nationale veiligheid in het algemeen te onderzoeken en ging over onderwerpen variërend van binnenlands extremisme en verkeerde informatie tot CSAM en China.

De voorzitter van de commissie, senator Gary Peters, drong er bij elk bedrijf op aan om het aantal werknemers bekend te maken dat ze fulltime hebben voor vertrouwen en veiligheid, en elk bedrijf weigerde op zijn beurt te antwoorden – hoewel ze de vraag voorafgaand aan de hoorzitting ontvingen. Twitter General Manager of Consumer and Revenue Jay Sullivan voegde het enige numerieke antwoord toe en merkte op dat het bedrijf 2.200 mensen heeft die werken aan vertrouwen en veiligheid “op Twitter”, hoewel het niet duidelijk was of die werknemers ook ander soort werk deden.

Het is geen geheim dat de moderatie van sociale media fragmentarisch, reactief en ongelijkmatig is, voornamelijk omdat deze bedrijven weigeren dieper te investeren in de teams die mensen op hun platforms beschermen. “We proberen deze informatie al heel lang te krijgen,” zei Peters. “Dit is waarom we zo gefrustreerd raken.”

Senator Alex Padilla (D-CA) stuurde het gesprek over inhoudsmoderatie in een andere belangrijke richting en ondervroeg Meta Chief Product Officer Chris Cox over de veiligheidsinspanningen buiten de Engelse taal.

“[In] uw getuigenis u stelt dat u meer dan 40.000 mensen heeft die werken aan vertrouwens- en veiligheidskwesties. Hoeveel van die mensen richten zich op niet-Engelstalige inhoud en hoeveel van hen richten zich op niet-Amerikaanse gebruikers?” vroeg Padilla.

Cox gaf geen antwoord, evenals de drie andere bedrijven toen dezelfde vraag werd gesteld. Hoewel de leidinggevenden wezen op het totale aantal werknemers dat vertrouwen en veiligheid raakt, maakte geen enkele het zinvolle onderscheid tussen externe moderators van contractinhoud en werknemers die fulltime aan deze kwesties werken.

Klokkenluiders en de industrie hebben herhaaldelijk alarm geslagen over ontoereikende inhoudsmoderatie in andere talen, een probleem dat onvoldoende aandacht krijgt vanwege een voorkeur voor Engelse taalkwesties, zowel bij de bedrijven zelf als bij op de VS gerichte media.

Tijdens een andere hoorzitting gisteren merkte Twitter’s voormalige beveiligingsleider klokkenluider Peiter “Mudge” Zatko op dat de helft van de inhoud die is gemarkeerd voor beoordeling op het platform in een taal is die het bedrijf niet ondersteunt. Facebook-klokkenluider Frances Haugen heeft ook herhaaldelijk de aandacht gevestigd op hetzelfde probleem, en merkte op dat het bedrijf 87% van zijn uitgaven voor verkeerde informatie besteedt aan het modereren van de Engelse taal, hoewel slechts 9% van de gebruikers van het platform Engels spreekt.

In een andere wenkbrauwverhogende uitwisseling weigerde Twitter’s Jay Sullivan specifiek beschuldigingen te ontkennen dat het bedrijf de informatie die aan de FTC was verstrekt “opzettelijk verkeerd heeft voorgesteld”. “Ik kan je vertellen dat Twitter de beschuldigingen betwist”, zei Sullivan, verwijzend naar de getuigenis van de Twitter-klokkenluider van dinsdag.

TikTok en China

In haar eerste optreden voor het Congres met TikTok, viel Pappas onmiddellijk in de pas met haar collega’s, ontwijkt eenvoudige vragen, biedt gedeeltelijke antwoorden en weigert zelfs op een gegeven moment TikTok’s goed gedocumenteerde connecties met China toe te geven. Toen senator Rob Portman (R-OH) er bij Pappas op aandrong waar het Chinese moederbedrijf ByteDance van TikTok is gevestigd, ontweek ze de vraag onhandig door te beweren dat het bedrijf gedistribueerd is en helemaal geen hoofdkantoor heeft. Pappas ontkende onder ede ook categorisch explosieve rapporten van BuzzFeed dat in China gevestigde ByteDance-medewerkers regelmatig toegang hadden tot privégegevens van Amerikaanse TikTok-gebruikers, ook al is die rapportage afkomstig van gelekte audio.

De directeur van TikTok weigerde ook in te stemmen met het verzoek van Portman dat het bedrijf de stroom van gebruikersgegevens naar alle werknemers in China, inclusief ByteDance-werknemers, zou afsluiten. “We zouden in geen geval gebruikersgegevens aan de Chinese overheid geven”, drong Pappas aan, hoewel ze niet meewerkte namens het moederbedrijf van TikTok.

Sen. Josh Hawley (R-MO) heeft ook geboord in de relatie van TikTok met de Chinese overheid. “Zijn er leden van de Chinese Communistische Partij in dienst van TikTok of ByteDance, of niet?” vroeg Hawley.

Pappas vermeed om rechtstreeks te antwoorden, maar kwam uiteindelijk op het antwoord terecht dat niemand die “strategische beslissingen” neemt bij het bedrijf banden heeft met de Chinese overheid.

Alles bij elkaar genomen was dit weer een congresronde die werd tegengewerkt door topbesluitvormers van enkele van ’s werelds grootste, machtigste en cultureel invloedrijke bedrijven. Van zijn kant als voorzitter was Peters realistisch over de situatie en merkte op dat, afgezien van wijzigingen in de regelgeving in de prikkels die sociale-mediabedrijven aandrijven, er niets zal veranderen – ook niet in deze sessies.

“Ik zal eerlijk zijn, ik ben gefrustreerd dat… jullie allemaal [who] een prominente plaats aan tafel hebben wanneer deze zakelijke beslissingen worden genomen waren niet meer bereid om specifieke details over uw productontwikkelingsproces te bespreken, zelfs wanneer u specifiek wordt gevraagd of u ons vandaag specifieke cijfers wilt bezorgen”, zei Peters, ter afsluiting van de hoorzitting . “Jullie bedrijven blijven vermijden om echt heel belangrijke informatie met ons te delen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in