Met TikTok In Sights verwierf Google stilletjes een AI Avatar-startup voor $ 100 miljoen

0
12


Google heeft Alter overgenomen, een AI-startup die ontwikkelaars een tech-stack aanbood die kon worden gebruikt om avatar-systemen te maken, bevestigde het bedrijf aan TechCrunch. De publicatie meldt dat de deal plaatsvond voor $ 100 miljoen, maar het bedrijf heeft het bedrag niet bevestigd.

Het bedrijf werd opgericht als Facemoji en haalde vorig jaar $ 3 miljoen op in een seed-ronde onder leiding van Play Ventures, met deelname van Twitter en Roosh Ventures. Na een stijgende populariteit in 3D-avatarsystemen, zoals Apple’s Memoji, wilde Alter gamemakers de mogelijkheid bieden om eenvoudig avatarsystemen te bouwen zonder in verschillende netwerken te hoeven pluggen.

In februari, Alter opende zijn Core-technologie aan het publiek en biedt zijn SDK aan ontwikkelaars aan via zijn GitHub-repository. De SDK maakte een realtime 3D-avatarsysteem mogelijk dat gezichtsbewegingen en andere componenten mogelijk maakt.

Velen hebben gespeculeerd dat de overname nauw verbonden is met de strijd van het bedrijf met TikTok, dat vergelijkbare 3D-achtige avatars in zijn app biedt.

De overname vond naar verluidt twee maanden geleden plaats. Een blik op de Discord-server van het bedrijf laat zien dat enkele ontwikkelaars al in september speculeren over een overname, toen ze merkten dat de website van de startup uit de lucht was.

Robin Raszka, de oprichter van het bedrijf, reageerde destijds: ¯\_(ツ)_/¯

Het bedrijf volgde al snel op door te zeggen dat het de toegang tot de code zou stopzetten en hun GitHub op 29 november zou archiveren, en dat SDK’s niet langer zouden worden bijgewerkt of ondersteund.

Op LinkedIn werken veel van de voormalige werknemers van Alter nu voor Google in verschillende productontwerp- en UX-rollen. Uit het profiel van Raszka blijkt dat hij niet bij Google werkt.

Ik nam contact op met Google voor commentaar, maar hoorde niets terug voordat dit verhaal werd gepubliceerd.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in