Met een nieuwe TikTok-functie kunnen makers TikTok-verhalen delen op Facebook en Instagram – TechCrunch

0
94


Facebook en Instagram zijn misschien druk bezig TikTok binnen hun eigen apps te klonen als Reels, maar een nieuwe functie die nu vanuit TikTok wordt uitgerold, zal ervoor zorgen dat de inhoud van de korte video-app op meer plaatsen op Meta’s sociale netwerkplatforms verschijnt. TikTok heeft aan TechCrunch bevestigd dat het een nieuwe deelfunctie lanceert waarmee gebruikers hun TikTok-verhalen kunnen publiceren – een functie die het sinds vorig jaar test – om te wedijveren met sociale netwerken, waaronder zowel Facebook als Instagram.

De functie is pas onlangs uitgerold voor TikTok-gebruikers, zei het bedrijf, dus misschien zie je de optie nog niet in je eigen app.

De verhuizing zou de inhoud van TikTok meer zichtbaarheid kunnen geven op Meta’s platforms, aangezien de techgigant heeft gewerkt aan het verlagen van de rangschikking van gerecirculeerde TikTok-video’s in Reels. In het bijzonder adviseerde Meta zijn makers dat het prioriteit zou geven aan originele inhoud op Reels op Instagram en Facebook, en merkte op dat de algoritmen op zoek zouden zijn naar watermerken, zoals TikTok bijvoorbeeld op zijn video’s opneemt.

Het opnieuw posten van TikTok-verhalen zou echter een nieuwe manier kunnen zijn voor TikTok-makers om hun werk te delen met volgers op andere sociale netwerken – zonder te hoeven strijden om aandacht met Reels.

De functie, die voor het eerst werd ontdekt in veranderingen die werden ontdekt door productintelligentiebedrijf Watchful.ai, introduceert een nieuwe interface voor het delen van TikTok Stories. Voorheen konden gebruikers hun TikTok-verhalen rechtstreeks delen met TikTok-vrienden door op hun profielfoto te tikken in het deelblad dat verschijnt wanneer u op het menu met drie stippen op een Verhaal klikt. Met dezelfde interface kunnen gebruikers de video’s ook op hun apparaat opslaan, verwijderen of de privacy-instellingen wijzigen.

Nu zal deze optie voor delen een rij populaire sociale apps bevatten, evenals een optie om een ​​link naar de video te kopiëren, volgens afbeeldingen geleverd door Watchful.ai en bevestigd door TikTok.

Afbeeldingscredits: TikTok-screenshot via Watchful

De nieuwe rij bevat snelklikopties om te delen op Reddit, Facebook, Instagram en Instagram Stories (in tegenstelling tot de Instagram-feed). Voor alle duidelijkheid: dit doet niet omvatten de mogelijkheid om te cross-posten op Facebook Reels of Instagram Reels. En nogmaals, dit gaat over het delen van TikTok Verhalenniet TikTok videos. Verhalen kunnen bestaan ​​uit statische afbeeldingen of video’s, net zoals op andere sociale platforms. Met andere woorden, tenzij TikTok-makers hun TikTok-video’s al cross-posten naar hun TikTok-verhalen, is het geen achterdeur om TikToks te delen met andere Facebook- of Instagram-oppervlakken buiten Reels.

TikTok-verhalen zouden sowieso niet geschikt zijn voor Reels, omdat ze meestal bestaan ​​uit meer informele of persoonlijke berichten, of Q&A’s tussen de maker en fans (bijv. “Ask Me Anything”) – hetzelfde soort inhoud dat je vaak ziet op Instagram-verhalen. Maar de nieuwe functie zou een manier kunnen zijn voor een maker die voornamelijk op TikTok publiceert om volgers te bereiken die vaker andere populaire sociale netwerk-apps gebruiken, met weinig extra inspanning van hun kant.

TikTok heeft niet bevestigd wanneer de functie volledig zou worden uitgerold naar zijn wereldwijde gebruikersbestand. We moeten echter opmerken dat TikTok Stories zelf nog steeds wereldwijd wordt getest. Aangezien het geen volledig gelanceerd product is, kunnen functies zoals deze nieuwe optie voor delen al dan niet voor alle gebruikers naar de app worden uitgerold, of ze kunnen worden gewijzigd tegen de tijd dat het product openbaar wordt gelanceerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in