Met deze virale TikTok militaire slaaphack ben je binnen 2 minuten buiten

0
78


Moeite met inslapen? Welnu, deze fitnesscoach is viraal gegaan op TikTok nadat hij een techniek had gedeeld om in slechts twee minuten in slaap te vallen.

Justin Agustin (@justin_agustin op TikTok) deelde de video van twee minuten waarin hij de strategie beschrijft die volgens hem vaak wordt gebruikt in het leger. “Deze techniek is ontwikkeld in het leger om soldaten in staat te stellen op elk moment en elke plaats in slaap te vallen, zelfs op het slagveld wanneer de omgeving extreem oncomfortabel is en er veel lawaai gebeurt. Slaap voor een soldaat is cruciaal”, zegt hij in de intro van de video.

“Volgens mijn onderzoek is dit vooral ontwikkeld voor jachtpiloten die 100% van hun reflexen en focus nodig hebben, waarvan we allemaal weten dat ze afnemen met het gebrek aan slaap.” Agustin gaat dan verder om uit te leggen hoe de “eenvoudige” techniek moet worden uitgevoerd:

“Ten eerste moet je je lichaam kalmeren en systematisch ontspannen en elk deel van je lichaam van top tot teen afsluiten – letterlijk. Begin met het ontspannen van de spieren in je voorhoofd”, vervolgt hij met instructies over hoe je de volledige lichaamsscan kunt uitschakelen. “Ontspan je ogen, je wangen, je kaken en concentreer je op je ademhaling. Ga nu naar je nek en je schouders. Zorg ervoor dat je schouders niet gespannen zijn. Laat ze zo laag mogelijk vallen en houd je armen los naast je, inclusief je handen en vingers. Stel je voor dat dit warme gevoel van je hoofd helemaal naar je vingertoppen gaat. Haal nu diep adem en adem langzaam uit, ontspan je borst, je maag tot aan je dijen, knieën, benen en voeten.

Het is belangrijk om je hoofd van stress te ontdoen, adviseert Agustin voordat hij twee scenario’s aanbiedt om over na te denken. “Eén: je ligt in een kano op een kalm meer met niets anders dan een strakblauwe lucht boven je. Twee: je ligt in een zwartfluwelen hangmat in een pikdonkere kamer.” Als je nog steeds het gevoel hebt dat je afgeleid wordt door die visualisaties, zegt hij dat je de woorden ‘Niet denken’ tien seconden moet herhalen.

Na zes weken lang elke avond deze techniek te hebben geoefend, zegt Agustin dat de meeste mensen binnen twee minuten na het sluiten van hun ogen in slaap moeten kunnen vallen. 96% van de mensen om precies te zijn.

Bekijk hieronder de virale TikTok, die bijna 12 miljoen views heeft verzameld:

TikTok is de meest populaire site ter wereld, haalt Google in

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in