Met behulp van NBA-sterren strijdt Goldfish om aandacht van Gen Z op streaming, TikTok en Instagram

0
13


Het merk Goldfish van Campbell Snacks wil in contact komen met basketbalfans van millennials en Gen Z via connected TV, Instagram en TikTok.

Volgens Janda Lukin, CMO van Campbell Snacks, besteedt het merk met de nieuwste advertentie-inspanning van Goldfish 70% van zijn advertentie-uitgaven aan digitale en sociale mediaplatforms zoals TikTok en Instagram en 30% aan connected TV.

Die advertentie-uitgaven zijn bedoeld om korte video’s te ondersteunen met NBA-basketbalspelers Boban Marjanović die voor de Dallas Mavericks speelt, en Tobias Harris die voor de Philadelphia 76ers speelt. In de video’s laten de sterren en vrienden fans precies zien hoe ze vergrote crackers, Goldfish Mega Bites genaamd, één voor één kunnen eten met kleine handjes die de spelers over hun vingers hebben gedaan.

“De hoop is dat mensen de advertentie zullen zien en zullen resoneren met de speelsheid die de plek belichaamt, en als ze de kans niet hebben gehad om Goldfish Mega Bites te proberen, om ze eens te proberen,” zei Lukin. Er zijn geen plannen om de advertentie tijdens games weer te geven, maar leidinggevenden zullen zich concentreren op hoe het materiaal op grote momenten in het spel kan worden geïntegreerd, zei Lukin.

Eerder, in 2021, werkte Goldfish samen met NBA-sterren voor de #GoFortheHandful TikTok Challenge, waarbij consumenten werden gevraagd om Boban uit te dagen om een ​​duet te doen met hun handvol goudvissen, waarbij 25 winnaars een speciale editie gesigneerde “Boban Size” gigantische zak Goldfish kregen.

De vorige campagne resulteerde in 10,1 miljard TikTok-weergaven, 77 miljoen verdiende media en vertoningen op het TikTok-account van Goldfish, volgens Hootsuite-gegevens. Daarmee leerde het merk dat consumenten goed reageren op eenvoudige, duidelijke en gemakkelijke oproepen tot actie, zei Lukin. “Om ervaringen te blijven leveren die authentiek, speels en persoonlijk aanvoelen voor ons merk, hebben we besloten om een ​​belangrijke leerstelling dat Goldfish Mega Bites het best één voor één kunnen worden geproefd, om te zetten in een nieuwe creatieve campagne”, aldus Lukin.

Het is onduidelijk hoeveel van Campbell’s advertentiebudget aan de inspanning wordt toegewezen, aangezien Lukin weigerde budgetspecificaties te delen. Volgens Kantar-gegevens heeft het merk tot nu toe iets meer dan $ 40 miljoen uitgegeven aan advertenties in 2022.

De NFL, Formula 1 Racing en NHL voeren creatieve campagnes om te profiteren van de hype die wordt gegenereerd door hun terugkerende seizoenen om hun fanbase aan te trekken, gebruikmakend van sociale mediaplatforms, out-of-home en andere creatieve methoden met grote merken. Een volledig NBA-seizoen van 82 wedstrijden in 2021-22 leidde tot meer merken om tijdens de wedstrijden te adverteren. In 2021-2022 werden de advertentie-uitgaven voor nationaal uitgezonden NBA-games geschat op $ 449,6 miljoen, vergeleken met $ 209,8 miljoen vorig seizoen met 72 games, volgens The Sports Business Journal.

“De Tiny Hands-campagne is weer een overwinning voor Goldfish”, zegt Bryan Black, oprichter en chief creative officer van Mister Black, een branding- en reclamebureau. “Het gebruik van BFF’s Boban Marjanović en Tobias Harris is een slam dunk en ze belichamen perfect de leuke, deelbare aantrekkingskracht van het merk Goldfish; Tiny Hands op grote mannen zetten is een groot idee dat zal resoneren met iedereen die van een handvol goudvissen houdt.”

Using NBA stars, Goldfish competes for Gen Z attention on streaming, TikTok and Instagram

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in