Mensen voor de gek gehouden door virale TikTok van ‘AI-man’ die echt blijkt te zijn

0
248


Mensen wisten niet wat ze moesten denken na het bekijken van een virale TikTok-video van een ‘AI-man’.

In de video, geüpload door Curt Skelton, stelt hij de vraag: “Zal kunstmatige intelligentie de rol van kunstenaars met visuele effecten vervangen?”

Maar dan onthult de gemberjongen schijnbaar dat het ‘al heeft’, terwijl hij vervaagt en wordt vervangen door een vrouw, die beweert: “Curt Skelton is een neppersonage dat ik heb gemaakt met behulp van meerdere AI-aangedreven programma’s.”

De vrouw – die blijkbaar al die tijd de echte Curt was – legt vervolgens uit hoe ze hem heeft gemaakt.

“Zijn gezicht is gemaakt met de eerste release van DALL-E”, zegt ze.

“Ik speelde wat rond met verschillende prompts totdat ik de perfecte look creëerde. Ik wilde hem er niet sexy uit laten zien omdat ik wilde dat mensen hem zouden volgen voor zijn grappen en visuele effecten.

“Dus het deed me pijn om het te doen, maar ik moest hem er echt grappig en lelijk uit laten zien.

“Ik heb honderden van deze foto’s gerenderd en ingevoerd in een AI-aangedreven programma genaamd Convert Skeleton om een ​​volledig 3D-model te genereren op basis van deze foto’s – en daar kwam ik op het idee voor zijn naam. Eerlijk gezegd verbaasde het me dat niemand dat begreep. “

Ze vervolgt: “Nu hoef ik alleen maar mijn video op te nemen, die clip naar DeepMotion.com te sturen – dat AI gebruikt om mijn bewegingen vast te leggen – en de animatie vervolgens toe te passen op het Curt Skelton-model.

“Voor de gezichtsuitdrukkingen heb ik Deepfake Lab gebruikt, opnieuw met die beelden van de DALL-E-renders.”

Kortaf?  Ben jij dat?  Krediet: TikTok/@curt.skelton
Kortaf? Ben jij dat? Krediet: TikTok/@curt.skelton

“Zijn stem is het enige deel dat geen AI is”, legt ze uit. “Omdat een programma dat ik wil Respeecher te veel kost.

“Ik heb zojuist mijn stem zo verdiept en een hoop effecten en modulatie toegevoegd om het als Curt Skelton te laten klinken.”

De verbijsterende en enigszins verontrustende video is 12,7 miljoen keer bekeken, waarbij duizenden mensen hun mening deelden.

Een persoon schreef: “Ik heb een crisis, is ze eerlijk of niet?”

Een ander zei: “Dit is het punt waarop ik besef dat ik ongelooflijk kwetsbaar ben voor geavanceerde scankunst.”

Een derde voegde eraan toe: “Ik heb nog nooit zo’n achtbaan van emoties meegemaakt, denkend dat het echt is, dan niet, dan is het niet meer.”

Voor het geval je nog steeds niet zeker weet wat je moet geloven, het lijkt erop dat Curt echt is – en al vele jaren echt is.

Op zijn Instagram staan ​​​​foto’s van hem die dateren uit 2017, dus hij is niet alleen een verzinsel van de verbeelding van een kunstenaar met visuele effecten.

Integendeel, hij had het idee om de wereld ervan te overtuigen dat hij een AI-creatie was – en hij deed het verdomd goed.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in