Mensen roepen op om een ​​einde te maken aan de ‘walgelijke’ doodsgraptrend van TikTok

0
80


Een virale grap heeft gebruikers van sociale media verdeeld omdat ze onwetende ouders hebben misleid dat hun favoriete beroemdheid is overleden.

Algemeen bekend als de “celebrity death prank”, bestaat het formaat erin dat iemand heimelijk een andere persoon filmt, meestal een ouderfiguur, terwijl hij hen vertelt dat een beroemd figuur is overleden.

De trend won rond de kerstperiode en zette zich voort richting de laatste momenten van 2022.

In de beginfase werden de video’s door velen geprezen vanwege hun “komische waarde”.

Het grap-formaat wordt echter ook algemeen als onsmakelijk beschouwd, met veel fans die oproepen om de trend te beëindigen.

Een aanzienlijk aantal gebruikers van sociale media beschouwt de trend als onofficieel “voorbij” nadat Slater Vance, de 16-jarige zoon van acteurs Angela Bassett en Courtney B Vance, hen vertelde dat Michael B Jordan op 35-jarige leeftijd was overleden.

Met Jordan en Bassett als castmates op de Zwarte Panter films, kreeg Vance’s grap vooral kritiek omdat er een beroemdheid bij betrokken was die zijn moeder persoonlijk kende.

Vance verontschuldigde zich op zaterdag (31 december) en de video is inmiddels verwijderd.

“Ik vond het heerlijk om mijn moeder voor de gek te houden toen ik een kind was, maar ik voel deze grappen over de dood van beroemdheden niet”, luidt een kritiek op de trend, terwijl een andere persoon schreef: “Die video’s over de dood van beroemdheden kunnen naar de hel gaan.”

“Sorry dat ik een partypooper ben, maar ik hou niet van deze ‘die en die is overleden op die en die leeftijd’-grap die een ding aan het worden is op TikTok’, tweette een ander. “Alsjeblieft, waarom spreken we dat in het leven en brengen we dat in de atmosfeer? Persoonlijk speel ik niet als het om de dood gaat.”

Een kritiek op de zoon van Bassett in het bijzonder luidt: “De ‘celebrity prank death’ wordt steeds weerzinwekkender en het is zo extra wreed om Angela Bassett voor de gek te houden met de ‘dood’ van Michael B Jordan terwijl ze hem persoonlijk kent en zojuist Chadwick Boseman twee keer heeft verloren. jaren geleden. Mensen die praten over ‘hun reacties zijn grappig’, verdorie?”

Op het moment van schrijven heeft de hashtag #celebritydeathprank 180,4 miljoen views op TikTok.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in