Mensen maken hun kinderen bang op TikTok met een spookfilter

0
86


Iedereen houdt van een goede grap, toch? Nee, eigenlijk houdt niemand van grappen, behalve de mensen die ze uithalen. En wanneer de grap inhoudt dat je je jonge kind misschien emotioneel littekens geeft, nou, je bent zelfs nog verder van het doel af.

Betreed de TikTok-ghostfiltertrend, die de afgelopen maand het sociale videoplatform rondwaart, en die misschien alleen maar op stoom komt als de wereld het spookachtige seizoen ingaat.

De grap is vrij eenvoudig: je plaatst een filter op je telefoon met een zwevende, transparante geest met gloeiende rode ogen – en dat omvat een behoorlijk griezelig kwaad gelach. Vervolgens vertel je je volkomen onschuldige kind dat je ze iets op je telefoon wilt laten zien voordat je wegrent en de deur achter je sluit.

Hoewel de resultaten misschien grappig zijn als je het op een vriend of een ouder kind speelt, onderwerpen TikTokers peuters en jongere kinderen aan de ervaring – met soms behoorlijk hartverscheurende resultaten.

De trend ontplofte echt toen TikTok-beïnvloeder Naomi Neo – met bijna 2 miljoen volgers – de grap uitprobeerde met haar vierjarige zoon Kyzo. De jongen flipte uit, maar de video werd 24 miljoen keer bekeken (en dat telt nog mee).

Ze kreeg veel terugslag van de video, met tonnen mensen die erop wezen hoe oprecht bang haar kind eruitzag, maar ze was niet onder de indruk.

“Waardeer het advies, maar laten we een moeder/vader niet vertellen wat het beste werkt voor hun kinderen”, schreef ze in de commentaren.

Ze plaatste ook een tweede video waarin ze laat zien hoe haar familie de geest lichtte.

Ze onderschrift die video met: “Ik denk dat iedereen zijn eigen ideeën over ouderschap heeft, en hoe elk kind leert, is anders. Ik zou nooit iets doen om mijn eigen kind(eren) opzettelijk pijn te doen. Voor ons gaat het om plezier hebben met begeleiding.”

Sindsdien heeft ze meer grappen gepost met haar jonge zoon, waaronder een waarin ze hem vertelt dat ze vergeten is een kaartje voor hem te kopen voor de familievakantie. Jakkes!

Andere ouders volgden het voorbeeld van Naomi. Iemand schreef: “Mijn onschuldige, lieve baby verdiende dat niet – ik huilde daarna omdat dat gemeen was – nooit meer.”

Een ander schreef: “Mijn onschuldige nichtje bang maken! We voelden ons daarna zo slecht.”

Sinds de trend begon, hebben verschillende kinderpsychologen gewogen of de grap een goed idee is of dat je je kind verpest.

‘Ik ben geschokt,’ zegt een therapeut. ‘Kijk eens naar dit arme meisje. Als trauma-geïnformeerde therapeut ben ik bijna woedend over het aantal video’s onder dit geluid. Dit is geen trend. We traumatiseren onze kinderen letterlijk vanwege hun mening en invloed.”

“Als je je afvraagt ​​of dit traumatiserend is, laten we dan eens kijken naar de definitie van trauma”, vervolgt ze. “Trauma is letterlijk elke stressvolle of angstaanjagende gebeurtenis die overweldigend, onvoorspelbaar en langdurig is. Als we het grappig vinden om dit op internet te plaatsen, wat doen we dan nog meer met onze kinderen thuis?”

Al vatte deze vader het het beste samen in zijn reactievideo.

“Als je kind een paranoïde maniak wordt en last heeft van angstaanvallen en PTSS vanwege jouw domheid om plezier te hebben, geef dan niemand anders de schuld, behalve je verdomde zelf”, zegt hij. “Ontspan, het is gewoon leuk en spelletjes. Ik denk niet dat die kinderen die spelletjes leuk vinden. Het is duidelijk op de gezichten van de kinderen te zien dat ze absoluut doodsbang zijn en geloven dat de geest echt is. Maar ik ga niet te hard over je struikelen. Wat ik weet is dat je moeder en je grootmoeder je dat hebben aangedaan. Mijn grootmoeder vertelde me altijd dat Satan op me neerkeek toen ik sliep. Bedenk hoe wreed die shit voor jou was. Wat als we proberen de geestelijke gezondheid van onze kinderen niet te vernietigen, aangezien ze al onderworpen zijn aan de walgelijke samenleving waarin we leven. Die sh-t is onaanvaardbaar.’

Het is moeilijk om het beter te zeggen dan dat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in