Meneer de President, u heeft uw gezin beschermd door TikTok voor hen te verbieden. Hoe is dat in jouw land? | CSQ

0
106


De grootste vijand waarmee ons land tegenwoordig wordt geconfronteerd, is niet een of andere terroristische groepering of machtig leger. Het zit eigenlijk in de zak van bijna elke tiener in Amerika: TikTok.

Terwijl media- en bedrijfsleiders praten over het ontwikkelen van een strategie voor de sociale video-app, is er maar één TikTok-strategie die echt zinvol is: de app verwijderen en het bedrijf verbieden om in de VS te opereren

Met haar reactie op Spreker Nancy Pelosi’s recente bezoek aan Taiwan – het lanceren van raketten – heeft de Chinese regering duidelijk gemaakt dat ze veel van onze waarden niet deelt. En in veel opzichten is TikTok gevaarlijker dan welke raket dan ook – en het is gericht op onze huizen en gezinnen.

Als iemand die een groot filmproductiebedrijf heeft opgericht en mede-oprichter en gedeeltelijk eigenaar is van Triller, een innovatief videoplatform dat makers over de hele wereld in staat stelt, begrijp ik de kracht van media om harten en geesten vorm te geven en te beïnvloeden. Bij mijn bedrijven heb ik altijd geprobeerd om die kracht ten goede te gebruiken: vertellers van alle achtergronden de vrijheid geven om geweldige content te maken. Helaas gebruikt TikTok makers om het vuile werk van een vijandige overheid op te knappen.

Door de dingen gevaarlijker te maken, heeft het weefsel van Amerika nog nooit een groter risico gelopen om te imploderen dan nu. We bevinden ons op een cruciaal moment in tijd en cultuur, met een paradigmaverschuiving in de manier waarop wij en onze kinderen ons leven leiden. Het meest angstaanjagende is dat we uitnodigen en fungeren als de katalysator voor wat heel goed het grootste wapen kan worden dat ooit is gemaakt met de bedoeling om Amerika van binnenuit te vernietigen. Het is wat er gebeurt als onze machtigste geopolitieke vijand de sociale-mediatechnologie gebruikt die onze open en innovatieve economie heeft gecreëerd om onze gratis uitwisseling van informatie tegen ons te gebruiken. Dat komt allemaal van één eenvoudige, verwoestende gevaarlijke app: TikTok.

Als iemand je gratis Netflix zou aanbieden in ruil voor onbeperkte toegang tot je hele leven, zou je dan die deal aannemen? Zou je een mediabedrijf de mogelijkheid geven om toegang te krijgen tot alle gegevens op je telefoon, deze te kopiëren en te delen, en de mogelijkheid om de microfoon en camera naar believen aan te zetten zonder dat je het weet, naar elk woord luisteren, elke beweging bekijken, lezen elke e-mail en sms?

Zo gesteld natuurlijk niet!

Tegenwoordig doen tieners en jongeren echter precies hetzelfde, maar in plaats van die gegevens over te dragen aan een beursgenoteerd Amerikaans bedrijf als Netflix, dragen ze de controle over hun apparaten over aan TikTok’s moederbedrijf ByteDance, dat gedeeltelijk eigendom is van de Chinese regering. Via TikTok infiltreert de Chinese Communistische Partij effectief ons leven, vertelt ons waar we naar moeten kijken en duwt geselecteerde informatie naar de geest die gemakkelijk kan worden beïnvloed. De Chinese Communistische Partij is glashelder geweest over haar opvatting dat Amerika een rivaal is. Ze vallen ons van binnenuit aan.

TikTok brengt zichzelf graag op de markt als een leuke, ongevaarlijke app waarmee kinderen gekke video’s kunnen maken die zijn afgestemd op populaire muziek. Het is populair geworden onder tieners en tieners, die uren per dag besteden aan het ByteDance-algoritme om hen te vertellen waar ze naar moeten kijken. Volgens een studie van ForresterIn 2021 gebruikte 63% van de Amerikanen tussen 12 en 17 wekelijks TikTok, waarmee ze Instagram voorbijstreefden om de populairste app onder die leeftijdsgroep te worden.

Zo’n afhankelijkheid van jongeren van een typisch bedrijf uit een westers land dat onafhankelijk van overheidsinvloed opereert, zou waarschijnlijk niet ideaal zijn. Dit is veel erger. Terwijl Amerikaanse investeringsfirma’s het geld hebben opgejaagd en erin hebben geïnvesteerd, is TikTok uiteindelijk een product van ByteDance – een bedrijf met diepe banden met de Chinese Communistische Partij en uiteindelijk gecontroleerd door de regering van China.

Simpel gezegd, mensen met TikTok gedownload op hun telefoon geven willens en wetens een gezworen vijand van Amerika, Amerikanen en onze manier van leven om 24/7 toegang te hebben tot hun meest privémomenten, bestanden, foto’s, e-mails en eigenlijk al het andere in hun levens. De vijand staat niet eens bij de poorten: ze zitten in onze zakken en op onze nachtkastjes.

Dit is geen speculatie of overdrijving. Het is een feit. BuzzFeed kreeg meer dan 80 audio-opnames van interne TikTok-bijeenkomsten, wat bevestigt dat de Chinese Communistische Partij onbeperkte toegang had tot alle TikTok-gegevens. En TikTok is geweest bewezen inhoud te censureren dat plaatst China en zijn geopolitieke bondgenoten in een kwaad daglicht, zoals China’s vervolging van de Oeigoeren in de regio Xinjiang. Uiteindelijk is het een app die alles weet wat belangrijk is over uw gezinslid – en altijd handelt in het belang van de Chinese overheid.

Door virale TikTok-video’s te delen en deze te behandelen als elke andere sociale app, laten we de Chinese overheid onze huizen binnendringen. Als ze eenmaal in je digitale wereld zijn, wordt het bijna onmogelijk om ze eruit te schoppen. Er zijn tentakels die je niet eens kunt zien die je privéberichten lezen en je locatie volgen.

De Onderzoek laat zien dat TikTok een volledige harde schijf kan scannen, contactlijsten kan openen en alle apps kan zien die op een apparaat zijn geïnstalleerd. Het communiceert ook routinematig tussen uw telefoon en zijn servers in China. Dat betekent dat uw meest gevoelige persoonlijke informatie, wachtwoorden en bewegingen – en mogelijk camera’s in uw huis – toegankelijk zijn voor een overheid die meer dan bereid is de Verenigde Staten te confronteren.

TikTok registreert zelfs elke toetsaanslag, volgens TechCrunch, en gebruikers geen optie te geven om in-app-links in een externe browser te openen. Dat betekent dat wanneer mensen via TikTok ontdekte links gebruiken om creditcardnummers of andere persoonlijke informatie in te voeren, servers op het vasteland van China dit opmerken.

TikTok adviseert zijn PR-team om de Chinese verenigingen te bagatelliseren, en het lijkt te werken. Veel te veel prominente journalisten, bedrijfsleiders en politici lijken TikTok op hun persoonlijke apparaten te gebruiken, en er zijn er zeker veel meer die indirect worden blootgesteld door familieleden die de app gebruiken. Dit gedrag brengt het land mogelijk in gevaar en kan belangrijke geheimen delen met een geopolitieke vijand.

Om eerlijk te zijn, TikTok’s moederbedrijf ByteDance is niet het enige bedrijf dat door de Chinese overheid is gecompromitteerd, maar het is het gevaarlijkste vanwege de impact op Amerikaanse tieners en toegang tot de meest persoonlijke gegevens. China heeft kleine “gouden aandelen” verworven in particuliere mediabedrijven en gebruikt door de overheid gesteunde fondsen om invloed te kopen – waaronder een bestuurszetel en/of vetorechten – in strategisch belangrijke bedrijven, zoals Reuters heeft gemeld. Door een regeling als deze controleert de Chinese Communistische Partij nu het ByteDance-bestuur.

Hoewel China een belangrijke handelspartner is en soms een economische medewerker, beschouwt de regering de Verenigde Staten als een ideologische vijand en is ze er niet voor terugdeinzen om via de media haar krachten te bundelen. We weten dat de Chinese regering strikte censuur op Hollywood-films heeft afgedwongen, waardoor grote studio’s gedwongen worden om potentieel controversiële inhoud, zoals verwijzingen naar Tibet of homoseksualiteit, te verbergen en te verwijderen in ruil voor toegang tot de lucratieve filmmarkt. China wil de grenzen aangeven van welke gespreksonderwerpen acceptabel zijn. Met zijn eigendom van TikTok heeft het een krachtige tool om dat te doen. Dit is letterlijk de Chinese overheid – in je zak.

Onthullend is dat China het gevaar van TikTok begrijpt wanneer het op zijn eigen mensen wordt losgelaten. De internationale versie is in eigen land verboden, waarbij Chinese locals gedwongen zijn een aparte app, Douyin, te gebruiken. China weet ook hoe giftig de app is voor jongeren, zoals Douyin beperkt jongeren tot 40 minuten per dag en laat geen nachtelijk gebruik toe. De Chinese overheid is veel blijer om te zien dat TikTok 24/7 wordt gebruikt door westerse kinderen, waardoor kneedbare harten en geesten worden gevormd. Op deze manier zijn er ook meer mogelijkheden om het lange spel te spelen: het verzamelen van informatie over kinderen om later tegen hen te gebruiken.

TikTok is misschien wel het grootste Trojaanse paard in de geschiedenis. In plaats van een handvol soldaten heeft het honderden miljoenen hersens aangeboord. Dit zal eindigen met de vijand bij de poorten – een die we met open armen ontvangen. We moeten een standpunt innemen voordat het te laat is. Het is tijd om deze app voorgoed te verwijderen, en voor het welzijn van het land.

Rapport na rapport is gepubliceerd waarin Washington wordt gesmeekt om een ​​standpunt in te nemen en iets te doen aan het feit dat de Chinese regering in onze huizen zit. De grootste geopolitieke bedreiging voor onze natie heeft toegang tot ons hele leven.

Een van de commissarissen van de Federal Communications Commission (FCC) onlangs verzonden Apple en Google hebben een verwijderingsverzoek ontvangen waarin ze worden geïnstrueerd TikTok uit de App Store en Play Store te verwijderen. Die instructie werd genegeerd.

Als gevolg hiervan moeten we ofwel geloven dat de FCC-commissaris een bijkomend motief heeft en de wet overtreedt, of, waarschijnlijker, dat hij in staat is om te zien wat TikTok werkelijk is. Aangezien hij een van de best geïnformeerde mensen in onze regering is over digitale communicatie-apps en toegang heeft tot en informatie op TikTok die anderen niet hebben, betekent het voor hem dat hij een dergelijke maatregel eist dat hij goede redenen heeft om op te roepen tot dit verbod.

Verder heeft de krijgsmacht heeft TikTok verbannen van overheidsapparaten, en geen enkel lid van de Amerikaanse regering mag TikTok op hun telefoons hebben. Sterker nog, toen je nog kandidaat was, president Biden, verbood je het gebruik van TikTok door iedereen in je campagne, zelfs voordat je president was, te beginnen toen je nog aan het rennen was.

Er zijn een aantal zeer goede open source-onderzoeken die aantonen hoe TikTok de normale beveiligingen omzeilt die de App- en Play Stores consumenten bieden. Ze doen het in het volle zicht. Ze geloven gewoon dat we er meer om geven onze jonge kinderen of tienerkinderen van streek te maken door hun TikTok af te nemen dan om onze eigen persoonlijke of nationale veiligheid.

Hebben ze gelijk? Zijn we bereid onze toekomst over te dragen aan de Chinese overheid? Ik hoop het zeker niet.

Ik vraag u, meneer de president, wilt u ons beschermen? Hoewel kinderen misschien niet blij zijn als u de juiste beslissing neemt, om ons en onze families te beschermen, hebt u de uwe beschermd door het gebruik ervan door uw familie en uw naasten te verbieden. Doe je hetzelfde voor ons, voor onze families? Zet u onze veiligheid boven uw populariteit?

Ryan Kavanaugh is de 26e meest winstgevende filmproducent aller tijden en de mede-oprichter van Triller, een van de drie snelst groeiende apps voor sociale media. Ryan heeft ook het op een na grootste sportbureau in de Verenigde Staten opgericht en gebouwd en een van de grootste televisiebedrijven ter wereld verkocht met meer dan 40 series in de lucht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in