Meer TikTok-problemen: Identity News Digest

0
13


Welkom bij FindBiometrics’ overzicht van nieuws uit de identiteitsindustrie. Dit is wat u vandaag moet weten over de wereld van digitale identiteit en biometrie:

IDEMIA wint USCIS Livescan-contract

US Citizenship and Immigration Services heeft een IDIQ-contract toegekend aan IDEMIA voor het leveren van Livescan-vingerafdrukscantechnologieën die worden gebruikt om afbeeldingen in te dienen bij de FBI en het Office of Biometric Identity Management. Door het contract zal IDEMIA’s technologie de bestaande Livescan-technologie vervangen die wordt gebruikt in USCIS Application Support Centers, Field Operations en Refugee, Asylum en International Operations (RAIO) directoraten; en het kan tot 2027 worden verlengd.

WEF publiceert herziene richtlijnen voor politiebiometrie

Het World Economic Forum heeft een herziene versie van zijn beleidskader gepubliceerd over het verantwoord gebruik van gezichtsherkenningstechnologie door rechtshandhavingsinstanties. Het raamwerk draait om negen kernprincipes, waaronder respect voor mensenrechten en grondrechten; noodzakelijk en proportioneel gebruik; menselijk toezicht en aansprakelijkheid; optimalisatie van systeemprestaties; en beperking van onder meer fouten en vooroordelen. Een eerste ontwerp werd uitgebracht in oktober 2021, waarna zes wetshandhavingsinstanties de implementatie van de principes ervan hebben getest; het nieuwe document is aangepast op basis van hun feedback.

Delhi Court beslist over zelfbeschuldiging van wachtwoorden

Een rechter in Delhi heeft geoordeeld dat het Indiase Centraal Bureau voor Onderzoek een criminele verdachte niet kan dwingen om de wachtwoordgegevens van een persoonlijk apparaat te verstrekken, met als reden dat dit een schending zou zijn van de grondwettelijke bescherming tegen zelfbeschuldiging. Maar bij het nemen van zijn uitspraak merkte rechter Naresh Kumar Laka op dat hetzelfde niet geldt voor biometrie, die zou vallen onder de categorie “fysiek materiaal of bewijs”.

1Password neemt wachtwoordsnelkoppeling met passage-acquisitie

1Password heeft Passage overgenomen, de ontwikkelaar van een API waarmee externe ontwikkelaars de biometrische mogelijkheden van hun apparaten – zoals de Face ID van de iPhone of Windows Hello van Microsoft – kunnen gebruiken voor biometrische login. Bij de aankondiging van de overname legde Jeff Shiner, CEO van 1Password, uit dat Passage “een kant-en-klare oplossing” biedt voor bedrijven die het biometrische inlogconcept van Apple’s nieuwe SSO-oplossing voor wachtwoorden willen omarmen, zonder hun eigen specifieke implementatie van wachtwoordsleutels te hoeven ontwikkelen. De voorwaarden van de deal zijn niet bekendgemaakt.

Darwinium haalt $ 10 miljoen op aan seed-financiering

De startup Darwinium uit Silicon Valley heeft $ 10 miljoen opgehaald in een startfinancieringsronde onder leiding van Blackbird en Airtree, twee in Australië gevestigde VC-bedrijven, met aanvullende financiering van angel-investeerders, waaronder Naval Ravikant en Jeff Fagnan. Darwinium biedt een “Customer Protection Platform” dat een aantal statistieken gebruikt om een ​​unieke digitale handtekening voor eindgebruikers te bouwen, en zegt dat de gedragsbiometrische technologie geavanceerd genoeg is om te worden gebruikt voor authenticatie, in plaats van alleen fraudedetectie.

VSBLTY benoemt senior ingenieurs

VSBLTY heeft Peter Kalocsai aangesteld als nieuwe Principal Computer Vision Scientist en Nareshkumar Jayavelu als Principal Data Scientist. In een verklaring merkte het bedrijf op dat Kalocsai Intel Edge AI-certificering heeft en dat hij KaloVision heeft opgericht, een bedrijf dat technologieën voor vingerafdruk-, iris- en gezichtsherkenning heeft ontwikkeld. Jayavelu heeft ondertussen Hortonworks Hadoop-certificering en is een Lead Data Science verwacht bij Google Tensorflow; hij zal zich richten op VSBLTY’s data-analyse en dienen als “een brug tussen VSBLTY-dataops, sales & marketing en engineering”, aldus het bedrijf.

IDEX werkt samen met Britse uitgever en verwerker

IDEX Biometrics is een samenwerking aangegaan met een niet nader genoemde “uitgever en verwerker van EMV-compatibele betaalkaarten” gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, heeft het bedrijf aangekondigd. Het bedrijf voegde eraan toe dat zijn nieuwe partner een gevestigde leverancier van B2B-oplossingen is met een focus op bankieren en FinTech, en een portfolio in het VK, Europa en Noord-Amerika. IDEX verwacht dat het partnerschap in het eerste kwartaal van volgend jaar vingerafdrukscanners aan de consument zal leveren.

OneSpan kondigt biometrisch inlogapparaat aan

OneSpan heeft een nieuw apparaat voor biometrische authenticatie onthuld. Het wordt ‘DIGIPASS CX’ genoemd en is in wezen een biometrische beveiligingssleutel, met een ingebouwde vingerafdruksensor voor authenticatie. Het kan draadloos worden gekoppeld aan een laptop, desktopcomputer of smartphone en kan worden geconfigureerd om te werken op basis van meerdere authenticatieprotocollen, waaronder FIDO2, OATH en OneSpan’s eigen DIGIPASS-protocol. OneSpan plant een commerciële lancering voor het tweede kwartaal van 2023.

Societe Generale lanceert biometrische bedrijfskaarten in Marokko

Société Générale heeft biometrische betaalkaarten gelanceerd voor Marokkaanse klanten met zakelijke rekeningen. In een verklaring legde de Franse financiële dienstverlener uit dat de Société Générale Morocco Business Platinum Card een reactie is op “groeiende belangstelling voor het veiligstellen van financiële transacties”. De bank begon in 2018 voor het eerst te experimenteren met biometrische kaarttechnologie, in samenwerking met IDEMIA.

Web3 Self Network gaat live

Blockchain-startup Self heeft zijn vlaggenschipplatform – het Self Network – en mobiele app gelanceerd. Het identiteitsplatform is ontworpen om een ​​veilige identiteit in de wereld van web3 te garanderen door het gebruik van biometrische authenticatie, waarmee persoonlijke informatie en gegevens uit documenten zoals een paspoort kunnen worden gekoppeld aan een digitale ID op het Self Network. Self is van plan om in het eerste kwartaal van volgend jaar een crypto-token op het Ethereum-netwerk te lanceren.

FCC-commissaris zorgt voor meer TikTok-problemen

Federal Communications Commissioner Brendan Carr heeft de Amerikaanse regering opgeroepen om TikTok te verbieden vanwege zorgen over de manier waarop het in China gevestigde socialemediaplatform omgaat met de gebruikersgegevens van Amerikanen, waaronder mogelijk het verzamelen van biometrische gegevens. Zijn oproep komt terwijl de Council on Foreign Investment in de VS met TikTok onderhandelt over de mogelijkheid om activiteiten in de VS voort te zetten als moederbedrijf ByteDance het aan een Amerikaans bedrijf verkoopt. De FCC had Apple en Google afgelopen zomer gevraagd om de app te verwijderen, waarbij de app werd aangemerkt als een nationaal veiligheidsrisico.

3 november 2022 – door Alex PeralaLAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in