Media maken zich zorgen over Musk, negeren de echte bedreiging voor de nationale veiligheid: TikTok

0
6


MENING:

Absolutist van de vrijheid van meningsuiting Elon Musk heeft de reguliere media doodsbang gemaakt.

Nadat de heer Musk Twitter had gekocht, de helft van het personeelsbestand van het sociale medianetwerk had ontslagen en voorheen verboden accounts (zoals die van voormalig president Donald Trump en Rep. Marjorie Taylor Greene) weer had hersteld, raakten de baronnen van de pers losgeslagen bij het idee dat ze dat zouden doen. niet langer in staat zijn om het verhaal te beheersen. Ze stelden hun verslaggeving voor als de gevaarlijke verspreiding van “desinformatie” en waarschuwden dat afwijkende standpunten die op het digitale plein worden uitgezonden een ernstige bedreiging vormen voor de democratie.


Ze willen het oude censuurregime van Twitter terug – en ze willen het graag.

CBS News heeft de app voor sociale media kortstondig verlaten uit “een overvloed aan voorzichtigheid”. Denk aan stukken in The Atlantic, de Daily Beast, NPR en The Guardian die gebruikers adviseerden om de app te verlaten, liberale alternatieven aan te bevelen en suggereerden dat de heer Musk zelf een bedreiging zou kunnen vormen voor de Amerikaanse nationale veiligheid.

President Biden werd eerder deze maand tijdens een persconferentie zelfs gevraagd of de federale regering de overname door Musk van de sociale berichtensite ter waarde van 44 miljard dollar moest onderzoeken. De heer Biden antwoordde dat de “samenwerking en/of technische relaties van de heer Musk met andere landen [are] het waard om bekeken te worden”, eraan toevoegend dat er “veel manieren” waren waarop de federale overheid de Silicon Valley-magnaat kon onderzoeken.

Als de pers zichzelf maar in een soortgelijke razernij zou zwepen over de meest dreigende acteur van sociale media: TikTok, eigendom van China.

Op “Fox News Sunday” klonken de Republikeinse senator Tom Cotton uit Arkansas en de Democratische senator Mark Warner uit Virginia een zeldzame toon van tweeledige overeenkomst: TikTok, de korte video-app die razend populair is bij jongere gebruikers, is inderdaad een echte bedreiging voor onze nationale veiligheid.

“TikTok, een Chinees bedrijf, is onderworpen aan de wetten van het communistische China en TikTok is een van de meest omvangrijke bewakingsprogramma’s ooit, vooral op Amerikaanse jongeren”, legt dhr. Cotton uit. “Het is niet alleen de inhoud die je uploadt naar TikTok, maar alle gegevens op je telefoon en andere apps, al je persoonlijke informatie, zelfs gezichtsbeelden, zelfs waar je ogen naar kijken op je telefoon.

“Daarom heb ik elke Amerikaan aangemoedigd, als ze TikTok gebruiken, om het van hun telefoon te verwijderen. En als ze kunnen, om helemaal een nieuwe telefoon te krijgen, ‘legde Mr. Cotton uit.

De heer Warner, voorzitter van de inlichtingencommissie van de Senaat, was het daar volledig mee eens.

“Ik bedoel, TikTok is een enorme bedreiging”, legde hij uit. “Het is een bedreiging op twee niveaus. Ten eerste is het een enorme verzamelaar van informatie, vaak van onze kinderen. [TikTok operators] kan zelfs uw toetsaanslagen visualiseren.”

De heer Warner vervolgde: “Het tweede probleem is dat TikTok in zekere zin een omroepnetwerk is. En … TikTok moet uiteindelijk afhankelijk zijn van de Communistische Partij. Dat staat in de Chinese wet.”

Door middel van TikTok, voegde hij eraan toe, zou Peking “het feit kunnen benadrukken dat we inhoud gaan verminderen die Chinees leiderschap bekritiseert, maar de inhoud die uw kinderen mogelijk zien, vergroten door te zeggen: ‘Hé, weet je, Taiwan maakt echt deel uit van China. ‘ Dat is een distributiemodel dat RT of Spoetnik of sommige van de Russische propagandamodellen zou doen verbleken”, zei Warner.

Twitter heeft een plateau bereikt van ongeveer 300 miljoen maandelijkse gebruikers, terwijl TikTok er meer dan 1 miljard heeft, met meer dan 135 miljoen alleen al in de VS. TikTok is de snelstgroeiende app in de Amerikaanse geschiedenis en heeft in de afgelopen twee jaar de statistieken behaald waar andere socialemediabedrijven 10 tot 15 jaar voor nodig hadden.

Twitter wordt grotendeels gedomineerd door mediagebruikers, waarbij 25% van de gebruikers 97% van alle tweets creëert, volgens een onderzoek van Pew Research. Slechts 1 op de 5 Amerikaanse volwassenen zit op Twitter, en ze zijn veel democratischer ingesteld. De gemiddelde gebruiker besteedt 35 minuten per dag aan de app.

TikTok richt zich daarentegen op onze jeugd. Het is de nummer 1 app voor sociale media die wordt gebruikt door mensen van 16-25 jaar, waarbij Generatie Z 60% van het gebruikersbestand uitmaakt. Gebruikers brengen maar liefst gemiddeld 91 minuten per dag door op de site.

“TikTok-gebruikers blijven persoonlijke informatie weggeven aan een app met bekende links naar de Chinese overheid en ‘agressieve’ tactieken voor het verzamelen van gegevens”, meldde UnHerd, een Britse nieuwswebsite. “TikTok volgt en verzamelt de locaties, IP-adressen, agenda’s, contactlijsten, browse- en zoekgeschiedenis van gebruikers, de video’s die ze bekijken en hoe lang ze ernaar kijken, en deelt dit alles met meer derde partijen dan welke andere app dan ook.”

In juni meldde BuzzFeed News gelekte audio van meer dan 80 interne TikTok-bijeenkomsten waaruit bleek dat de in China gevestigde werknemers herhaaldelijk toegang hadden tot Amerikaanse gebruikersgegevens. TikTok is een van de weinige bedrijven in Silicon Valley die tijdens de economische neergang niet in werknemers snijden en belooft deze maand 1.000 mensen aan te nemen.

De heer Cotton heeft het Department of Homeland Security gevraagd om informatie vrij te geven over de honderden buitenlandse werknemers die in de Amerikaanse kantoren van TikTok werken, waarbij hij zegt dat veel van de gastarbeiders in de VS mogelijk directe banden hebben met de Chinese Communistische Partij.

In augustus 2020 ondertekende de heer Trump een uitvoerend bevel om TikTok te verbieden. Vorig jaar heeft de heer Biden het op onverklaarbare wijze ingetrokken.

Hoewel CBS News zijn Twitter-account kort sloot, behield het zijn TikTok-account. Het is zeldzaam om denkstukken over TikTok te lezen die niet in vakbladen staan. De heer Biden vindt dat de heer Musk moet worden onderzocht, maar het onderzoek door zijn administratie naar de innerlijke werking van TikTok ligt stil.

Het komt erop neer: voor sommige liberalen – vooral die binnen de nieuwsmedia – vormen conservatieve stemmen, niet degenen die communistisch China leiden, de grootste veiligheidsdreiging voor Amerika.

• Kelly Sadler is de commentaarredacteur bij The Washington Times.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in