Marques Brownlee legt uit waarom YouTube Shorts beter is dan TikTok

0
61


gepubliceerd: 2022-11-02T15:55:21

Bijgewerkt: 2022-11-02T15:55:29

Tech YouTuber Marques ‘MKBHD’ Brownlee deelde zijn gedachten over waarom YouTube Shorts beter is dan TikTok tijdens een recente aflevering van Flagrant met Andrew Schulz.

Hoewel TikTok de afgelopen jaren is uitgegroeid tot het toonaangevende platform voor korte video’s, hebben websites zoals YouTube en Instagram hun eigen manier om vergelijkbare inhoud te hosten.

Een belangrijk gespreksonderwerp met de platforms is echter hoe u op elk platform geld verdient. TikTok’s Creator Fund is in het verleden door veel videomakers bekritiseerd, terwijl YouTube is ingesteld om Shorts-makers in het partnerprogramma te betrekken voor betere inkomsten.

Marques Brownlee, een van de beste Tech YouTubers op het platform, legde tijdens een gesprek met Andrew Schulz uit waarom YouTube Shorts beter is voor makers dan TikTok.

Marques Brownlee legt uit waarom YouTube Shorts TikTok . verslaat

Tijdens de aflevering van de Flagrant-podcast van 1 november vroeg Andrew Schulz aan Marques wat hij vond van TikTok en andere korte videoplatforms.

Nadat hij had uitgelegd dat zijn meest bekeken stuk inhoud op TikTok staat, zei hij dat het proces voor het genereren van inkomsten nog veel werk vereist.

“Ze lopen achter met het genereren van inkomsten en het comfort van de maker waar YouTube al zo lang zo goed in is”, legt hij uit. “YouTube laat ons volgend jaar geld verdienen met Shorts, ze laten de hele tijd Shorts aan mensen zien en ze zijn een soort van lokaas begonnen voor fulltime TikTokers om YouTubers te worden.”

(Onderwerp begint om 34:42)

Andrew Schulz ging ook in op het onderwerp en legde uit dat hij denkt dat YouTube Shorts op de lange termijn TikTok zal verslaan, waardoor het bedrijf van Bytedance ‘overtollig’ wordt.

Marques antwoordde: “Ik denk dat ze tegelijkertijd kunnen bestaan ​​totdat een van hen minder cool wordt.”

Hoewel het onmogelijk is om precies te zeggen wat er in de toekomst met de twee populaire platforms zal gebeuren, lijkt het erop dat TikTok eerder dan later zijn lot tegemoet gaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in