Marketeers kijken naar het nieuwe aanbod van videoadvertenties van TikTok in de aanloop naar het drukke winkelseizoen voor de feestdagen van dit jaar

0
112


TikTok introduceert nieuwe advertentie-opties voorafgaand aan het kerstinkopenseizoen waarvan het hoopt dat het marketeers en makers zal verleiden. Met drie nieuwe functies kunnen adverteerders hun producten linken in in-feed video’s, reclame maken voor een catalogus met producten uit video’s en klikbare advertenties in live video’s plaatsen.

TikTok hoopt dat deze functies het voor consumenten gemakkelijker zullen maken om die producten te ontdekken en te kopen. De functies geven adverteerders ook toegang tot het beruchte gerichte algoritme door gebruikers te bereiken die eerder geneigd zijn een product te kopen na het zien van winkelvideo’s van merken.

De timing van de lancering van TikTok komt vóór de kerstinkopenperiode, die begint op Black Friday en eindigt op eerste kerstdag, wat de drukste winkelperiode van het jaar markeert. Het markeert ook een stap om halverwege tegemoet te komen aan adverteerders, die hun ongenoegen hebben geuit over het advertentieaanbod van het platform, vooral gezien de beoogde, een miljard TikTok-gebruikers.

“Net als hoe merken nieuwe producten uitbrengen tijdens de feestdagen, wanneer kopers het meest bereid zijn om te besteden, past TikTok die filosofie toe in zijn eigen marketing voor adverteerders”, zegt Alexa Kilroy, hoofd merk bij het e-commerce softwarebedrijf Triple Whale.

Het is de meest recente gimmick voor adverteerders, maar de korte video-app heeft dit jaar al vooruitgang geboekt om marketeers te sussen. Gedurende 2022 heeft TikTok langzaam QVC-achtig live winkelen geïntroduceerd in verschillende internationale markten met gemengde resultaten. “Het is een oproep tot actie die zich op het ideale moment aandient. Het zal interessant zijn om te zien hoe het allemaal uitpakt, zowel voor de adverteerders als voor het TikTok-publiek”, zegt Nicole Penn, president van EGC Group, een full-service reclame- en marketingbureau.

De nieuwe Shopping-advertenties bieden adverteerders een manier om een ​​of meer producten in hun In-Feed-videoadvertenties te promoten om hun producten te versterken, vergelijkbaar met de manier waarop Facebook zijn In-Feed-advertenties benadert. Met behulp van de tool, Video Shopping Ads genaamd, kunnen merken hun winkelbare video’s presenteren aan gebruikers die eerder geneigd zijn ze te kopen. Naast het creëren van een bestemmingspagina voor die geadverteerde producten, genereren de advertenties een score die bepaalt hoe waarschijnlijk het is dat een gebruiker iets koopt. Een beperkt aantal adverteerders (hoewel TikTok geen namen heeft genoemd) kan momenteel video-shopping-advertenties testen in een bètaprogramma in de VS en het VK. Uiteraard heeft TikTok niet onthuld hoe het algoritme voor shopping-advertenties werkt.

Marketeers vertelden Digiday dat het aanbod van TikTok hen kan helpen door hobbelige vakantieseizoenen te navigeren, vooral na vorig jaar met een aantal problemen met betrekking tot toeleveringsketens, iOS-updates en platformvolatiliteit. Marketeers suggereerden dat voorraadproblemen het hoogtepunt van deze feestdagen zullen zijn, iets waar ze rekening mee moeten houden bij winkelbare advertenties.

“Het is van cruciaal belang dat merken nadenken over fulfilment bij het werken met winkelbare advertenties, zodat de ervaring voor de eindklant aan de verwachtingen voldoet”, zegt Margo Kahnrose, CMO van het omnichannelplatform Skai.

TikTok hoopt ook dat het nieuwe aanbod influencers zal aanspreken – en de kloof tussen TikTok-gebruikers en de producten van merken zal dichten, vooral omdat livestreaming doorgaat tot in de vakantieperiode. Dit zal merken waarschijnlijk aanmoedigen om contracten met de influencers zelf te ondertekenen, zei Kilroy.

“TikTok floreert dankzij de sterke gemeenschap tussen makers en hun publiek”, zegt Kahnrose. “Shoppable-advertenties zijn een enorme kans voor influencers om authentieke merken waar ze gepassioneerd over zijn naar hun volgers te brengen.”

Maar marketeers worden gewaarschuwd om deze adverteerderspartners aan te pakken die organisch verwant zijn aan andere TikTok-inhoud om de authenticiteit van hun merken niet in gevaar te brengen. “Merken en adverteerders moeten zich ervan bewust zijn dat ze niet te gretig worden in hun overgang naar winkelbare advertenties”, zegt Kahnrose.

https://digiday.com/?p=464721

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in