‘Marimar’ hoe Thalia’s Telenovela-hit op TikTok . belandde

0
140


De kracht van TikTok kan niet alleen nieuwe artiesten breken, maar ook oudere hits doen herleven, zoals Fleetwood Mac en Kate Bush kan bevestigen. En als een wereldwijd platform kan de populariteit van een nummer gemakkelijk grenzen overschrijden, wat een internationaal publiek met zich meebrengt dat net een nummer of artiest voor het eerst ontdekt.

Thalia, de regerende koningin van de Latin-pop, is de nieuwste veteraan in de industrie die het onderwerp is geworden van a virale TikTok-trend dankzij haar salsa-single uit 1994Marimar”, die in totaal meer dan 903K TikTok-creaties heeft.

Het nummer ging van start nadat het was opgenomen in een populaire grap, toen de makers deden alsof ze een dans uitvoerden met hun broers en zussen, partners of familieleden, voordat ze aan hun haar trokken samen met Thalia’s hoge gehuil.

De zangeres, actrice en social-media-savvy-mogul is geen onbekende in de app, met meer dan 10,9 miljoen volgers, en heeft duetten opgenomen met veel van de “Marimar”-video’s die makers hebben gemaakt.

Hoewel veel van deze jonge makers Thalia net voor het eerst ontdekken, blijft ze een van de bestverkopende Latin-artiesten aller tijden. Met vijf decennia aan hits op haar naam en 25 miljoen verkochte platen wereldwijd, heeft ze haar single-name-status meer dan verdiend.

Klik om video te laden

Het voormalige wonderkind (wiens echte naam Ariadne Sodi Miranda is) is altijd in de publiciteit geweest. Ze werd voor het eerst beroemd in Mexico en Latijns-Amerika als lid van de tienerpop-supergroep Timbiriche in de jaren 80 (het Latijnse antwoord op de Mickey Mouse Club) die ook de carrière van onder meer Paulina Rubio op gang bracht.

In 1990 brak ze uit met haar eerste titelloze soloalbum en bleef ze het decennium domineren met haar Latin pop anthems, “Piel Morena” in 1995 en “Amor a la Mexicana” in 1997, voordat ze naar het kleine scherm draaide om te worden de “Koningin van Telenovelas.

Dankzij haar hoofdrollen in razend populaire Mexicaanse soaps zoals Maria uit de buurt, Maria mercedesen Marimar die in meer dan 180 landen werden uitgezonden, werd Thalia overal een begrip, van Japan tot de Filippijnen.

De officiële “Marimar”-video toont een zeer frisse Thalia die eruitziet als Rita Hayworth in een bustierjurk en hartstochtelijk zingt voor een aantal zeer jaren 90-achtergrondsets, afgewisseld met scènes uit de show, die voor het eerst in 1994 in première ging.

“Marimar, oh!, ik kom van de kust”, zingt ze.

Zoals elke klassieke telenovela (of eigenlijk elke soap), Marimar vertelt het verhaal van een jonge, arme, oprechte vrouw die in een klein strandstadje woont en verliefd wordt op een rijke man. Later richten zijn afkeurende familieleden grote schade aan in haar familie terwijl ze proberen uit elkaar te gaan. Beschreven als een “storm van liefde, seks en verraad, armoede en plotselinge rijkdom, wraak en triomf. En een pratende hond,” door de New York Timesde show was echt een wereldwijd fenomeen en hielp Thalia als een internationale ster te versterken.

Nadat het nummer op TikTok ontplofte, maakte Thalia haar danspasjes uit de originele video voor TikTok na, wat bewees dat ze de bewegingen bijna 30 jaar later nog steeds had.

Kijk welke andere klassieke nummers nieuw leven hebben gevonden op TikTok.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in