Maren Altman: Crypto’s TikTok-astroloog

0
17


De meeste handelaren gebruiken technische analyse (TA) om toekomstige bewegingen van crypto te voorspellen. Maren Altman maakt gebruik van astrologie.

Altman heeft een grote en significante aanhang op sociale media verzameld voor haar inhoud die astrologie en crypto overbrugt. Zo enorm dat ze onder de loep wordt genomen vanwege haar relatie met cryptogeldschieter Celsius Network, inclusief het ontvangen van marketingbetalingen, voordat het faillissementsbescherming zocht.

Dit artikel is onderdeel van De “handelsweek” van CoinDesk.

Hoe groot? Met 1,4 miljoen volgers op TikTok, 204.000 abonnees op YouTube, 237.000 op Twitter en 141.000 op Instagram, zegt Altman dat ze “je persoonlijke dichter voor de sterren” is.

Altman studeerde filosofie aan de New York University en is een fervent fan van punkrockmuziek zoals My Chemical Romance. Ze sloot zich aan bij TikTok en begon haar reis door het cryptokonijnenhol aan het einde van haar laatste semester van de universiteit, rond april-mei 2020.

Ondanks dat ze nieuw was in crypto in een tijd dat BTC minder dan $ 10K waard was, zei Altman al vroeg dat ze “correlaties zag tussen planetaire cycli en cryptocurrency-markten”.

De euforie van de daaropvolgende bull run van 2021 hielp een golf van mensen naar de sociale mediakanalen van Altman te leiden. Sommigen waren geïnteresseerd in haar astrologische voorspellingen, terwijl anderen gewoon nieuwsgierig waren naar de ecosystemen van Bitcoin en Ethereum.

Lees verder: Hoe cryptohandelaren de berenmarkt doorstaan?

Voor alle duidelijkheid, ze denkt niet dat de prijsactie van crypto daadwerkelijk wordt veroorzaakt door de positie van bepaalde planeten in het zonnestelsel, en ze gebruikt technische analyse bij het vormen van haar handelsstrategieën.

De positie van een planeet in het zonnestelsel op een bepaald moment is echter “een redelijk goede indicator”, zei Altman tegen CoinDesk. “Ik ben er heel duidelijk over dat het een correlatie is, geen oorzakelijk verband.”

Voor Altman is de vaardigheid van patroonherkenning die ze ontwikkelde door middel van astrologie dezelfde vaardigheid die ze gebruikt bij het analyseren van een kandelaardiagram in technische analyse.

“Zowel technische analyse als astrologie gebruiken hetzelfde mechanisme waarmee je naar eerdere cycli kijkt om de toekomst te voorspellen”, zegt Altman. “De een heeft gewoon veel popcultuur met magie eromheen en de ander klinkt wat meer academisch.”

Volgens Altman steunt astrologie in wezen op dezelfde kritische veronderstelling als technische analyse: herhalingen van de geschiedenis en patronen uit het verleden zullen in de toekomst blijven bestaan.

Altman’s astrologische handelsstrategie

Daarom omvat de handelsstrategie van Altman zowel technische analyse als astrologie.

Voor technische analyse gebruikt Altman eenvoudige indicatoren zoals ondersteunings- en weerstandsniveaus en voortschrijdende gemiddelden.

Altman’s astrologische patronen die worden gebruikt voor het verhandelen van bitcoin (BTC) en ether (ETH) lijken erg op eerste-orde logica: als dit er is, dan gebeurt dit. Die zullen van invloed zijn op wat ik die dag van plan ben binnen te gaan of te verlaten.”

Lees verder: Waarom handelen essentieel is voor cryptografie

Altman heeft een aantal verschillende astrologische indicatoren, waaronder:

  • Als “Mars of Saturnus in een exacte hoek staan ​​met planeten in de grafieken van bitcoin, is dat een bearish indicator en dat zal over het algemeen een paar dagen duren. Gedurende die tijd kijk ik te kort.”

  • Als de nacht een volle maan heeft, weergegeven door de witte cirkels in de onderstaande cryptografiek, vindt er meestal een prijsrally plaats in de volgende paar dagen. Altman notities“Over het algemeen dumpen we in volle manen en pompen ze eruit.”

  • Als de nacht een nieuwe maan heeft, dan is de markt op een lokale top. Nieuwe manen worden weergegeven door de paarse cirkels in de onderstaande grafiek.

(CoinDesk Research en TradingView)

(CoinDesk Research en TradingView)

Altman zei dat van de 10 transacties die ze heeft gedaan op basis van haar gebruik van astrologie, zes tot zeven doorgaans winstgevend zijn. Het grootste deel van het kapitaal dat ze verdiende was door short te gaan op uurbasis tijdens bearish periodes.

Hoewel Altman astrologie gebruikt als een manier om een ​​consistent voordeel te krijgen voor haar handelsstrategie, vertelde ze CoinDesk: “Je kunt zonder twijfel heel goed handelen zonder astrologie, maar je kunt niet handelen zonder TA. Er is gewoon geen manier om een ​​transactie in en uit te gaan en uw risico te beheren zonder TA.

Saaie, zijwaartse bearmarkt? Wat dan?

Terwijl bitcoin op 25 oktober $ 20.000 kraakte, lag de grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie de afgelopen 30 dagen rond de $ 19.000, zoals CoinDesk op 20 oktober opmerkte.

Cryptohandelaren, die historisch van volatiliteit op de markten houden, zitten een beetje stil omdat de 30-daagse volatiliteit van bitcoin vorige week op het laagste punt in bijna twee jaar was.

Altman zei: “Gedurende deze tijd is het een beetje frustrerend voor handelaren, zelfs voor mezelf, dat de markt geen ton beweegt. Dus ik merk dat ik niet zo geïnteresseerd ben. In deze periode denk ik niet dat er een beter moment is om te bouwen, omdat je je niet laat meeslepen door euforie.”

Lees verder: 9 Overlevingstips voor Crypto Winter

Altman bouwt momenteel aan wat zij noemt een “op astrologie gebaseerd blockchain-ecosysteem”, genaamd Astrace, dat “de kloof tussen planeten en winst overbrugt”, aldus de startpagina.

Met dezelfde eerste-orde-logica van “als-dan” die Altman gebruikt, is het algoritme van Astrace bedoeld om de prijsbewegingen van cryptocurrencies te voorspellen.

Volgens Altman analyseert het algoritme van Astrace planetaire gegevens, zoals de positie en beweging van Jupiter in het zonnestelsel van de aarde, voor zijn voorspellingen.

Financiële astrologie is niet nieuw: er bestaat handelssoftware voor astrologie en daghandelaren gebruiken al astrologie.

Via Astrace zal Altman proberen om twee gebieden buiten de traditionele financiële mainstream te combineren: blockchain-technologie en astrologie.

Ethereum-medeoprichter Vitalik Buterin vergeleek blockchain in 2015 met magie. Altman, misschien met de sterren als haar gids, werkt aan het versterken en versterken van de brug tussen astrologie en crypto.

“Ik hoop een journalistieke documentatie te zijn van hoe de strategie uitpakt, maar dat zal een paar jaar duren,” zei ze.

Lees verder: 15 manieren om gezond te blijven tijdens het handelen in crypto

Op 22 januari 2022, Altman getweet, “10 mei + 28 oktober. doe wat je wilt.” De tweet is momenteel vastgezet op haar Twitter-profiel.

De cryptomarkten op 10 en 11 mei waren in “een zee van rood”, meldde CoinDesk. Terra’s LUNA-token daalde maar liefst 96%, BTC daalde met ongeveer 6%, ETH daalde 9% en Solana’s SOL-token daalde met 30% in een tijdsbestek van 24 uur.

Altman verwacht in de nabije toekomst soortgelijke marktbewegingen.

Altman’s bearish sentiment is gebaseerd op verschillende astrologische indicatoren: de zonsverduistering van 25 oktober in het sterrenbeeld Schorpioen en Jupiter die op 28 oktober opnieuw het sterrenbeeld Vissen binnengaat.

“Deze week heeft verschillende astrologische verschuivingen die wijzen op een behoorlijke neerwaartse beweging in termen van de markt,” zei Altman in een video- gepost op TikTok en Twitter. “Het wordt letterlijk een grote week, zoals wereldwijd alles.”

Ondertussen is de CoinDesk Market Index (CMI), een brede marktindex die de prestaties van een mandje cryptocurrencies meet, in de afgelopen 24 uur met 0,94% gedaald, maar sinds maandag 24 oktober met 7,6% gestegen.

Doe je eigen onderzoek.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in