Manhattan Subway Attack Slachtoffer Tiktok Post gaat viraal – NBC New York

0
84


Gefrustreerde New York City-straphangers klinken na alweer een niet-uitgelokt geval van metrogeweld, de derde in het transitsysteem deze week, volgens de politie, liet een barmhartige Samaritaan in het gezicht snijden – en het TikTok-verhaal van een slachtoffer over haar ervaring resoneert sterk met honderdduizenden van hen.

De verhalen voelden de afgelopen maanden voor velen maar al te vertrouwd aan en kwamen maar al te vaak voor. Zondag werd een 36-jarige man gestoken omdat hij probeerde een man te stoppen die willekeurig forenzen lastig viel in een metrostation in Brooklyn. Zes dagen eerder werd een 68-jarige vrouw van een trap naar beneden geduwd bij het Union Turnpike-Kew Gardens-knooppunt in Queens, nog een zogenaamd niet-uitgelokte aanval, zegt de politie.

Een slachtoffer van een ander gewelddadig incident ging naar sociale media om anderen te waarschuwen om waakzaam te blijven in de trein – en haar bericht gaat viraal.

“Had ik iets kunnen doen, heb ik het verdiend? Waar heb ik dit aan verdiend? Ik bleef mezelf keer op keer afvragen”, vroeg Vesly Beato, die zegt dat ze getraumatiseerd is na een bizarre maar enge aanslag op de metro op Vrijdag.

Beato zegt dat ze die middag naast haar 15-jarige nichtje zat toen ze met de 1-trein de stad in reden. Toen het station 66th Street binnenreed, zei ze dat ze overrompeld werd door een klap in het gezicht.

“De treindeuren gaan open en ik hoor de klap. Dan kijk ik op en iedereen kijkt me aan. Het voelt alsof alles op dat moment stopte”, zei ze. “Ik kijk naar mijn nicht, ze huilt. En dan hoor ik: ‘Ze bloedt.'”

Beato zegt dat ze in shock was, ze realiseerde zich niet eens dat een volslagen vreemde haar net een klap in het gezicht had gegeven voordat ze de trein verliet, zelfs nooit oogcontact gemaakt of een woord gezegd.

De klap zorgde voor een snee in haar neus en Beato zegt dat ze naar het ziekenhuis is gegaan. Haar TikTok-bericht is inmiddels meer dan een miljoen keer bekeken.

“Ik ben hier mijn hele leven geweest en in geen miljoen jaar had ik gedacht dat ik een van die mensen zou zijn die verdomme aangevallen zou worden in een verdomde trein”, zegt ze in de video.

Onderzoekers zeiden dat er sinds januari vijf moorden, acht verkrachtingen, 347 aanvallen en 365 overvallen zijn geweest in het metro- en transitsysteem van de stad.

Geweldsmisdrijven in het metrosysteem waren in juli met bijna 57% gestegen in vergelijking met dezelfde periode een jaar geleden, blijkt uit de statistieken — en hoewel die cijfers geen rekening houden met de mogelijke impact van post-pandemische verminderde reizigersaantallen, zijn de gevallen zelf de oorzaak genoeg tot zorg, volgens slachtoffers als Beato.

“Dit zijn zinloze aanvallen die nergens op slaan. En als je met zo’n simpele aanval kunt beginnen, wat ga je dan nog meer doen?” ze zei.

MTA-voorzitter en CEO Jano Liber zei dat ze de rechtbanken vragen om de man voor maximaal 3 jaar uit het douanevervoersysteem te weren. Nieuws 4’s Chris Jose meldt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in