Man uit Rochester maakt TikTok om zijn ervaring met het verlaten van de Amish . te delen

0
73


ROCHESTER, Min. — Eddie Swartzentruber was 17 jaar oud toen hij de Amish-gemeenschap verliet waar hij opgroeide. Hij wist altijd dat hij weg wilde, maar de ontsnapping was niet iets wat hij had gepland.

“Ik heb het gevoel dat als je er lang over zou nadenken, je het waarschijnlijk niet zou doen omdat er zoveel doemscenario’s zijn”, zei Swartzentruber.

In plaats daarvan zegt de 25-jarige ondernemer dat zijn besluit om in te grijpen binnen twee dagen kwam. Hij vluchtte naar Harmony, Minnesota met niets op zijn naam, maar met hoop op een betere toekomst.

“Het is zo super bevrijdend. Je hebt niets, maar je zult alles proberen,” zei Swartzentruber.

Met wat hulp van aardige vreemden kon Swartzentruber overeind komen. Hij begon te wennen aan een Engelse wereld en alles wat daarbij komt kijken. Daar hoorde uiteindelijk ook sociale media bij.

In het najaar van 2021 maakte hij een TikTok-account aan. Tegen de volgende lente gebruikte hij het om video’s te plaatsen over zijn ervaring met het verlaten van de Amish en opnieuw beginnen. Hij bereikte al snel gebruikers die geboeid waren door zijn verhaal.

Hij zegt dat de Amish gepaard gaat met een soort mystiek die mensen intrigeren.

“Het maakt deel uit van een mysterie”, zei Swartzentruber. “De Amish is zo afgesloten. Je kunt met geen enkele buitenwereld communiceren. Er is een groot beeld dat de Amish hier ultraconservatief zijn.”

Swartzentruber zegt een eerlijk beeld te willen delen van het leven van de Amish. Hij geeft toe dat er veel dingen zijn binnen de Amish-gemeenschap die beschermd moeten blijven, maar er zijn ook veel dingen die door de gemeenschap worden verdoezeld.

Zijn video’s bereiken nu consequent honderdduizenden kijkers. Zijn meest populaire gaat over de regels die hij moest volgen als lid van de Amish-gemeenschap. De clip van een minuut heeft meer dan 1,5 miljoen views en meer dan 158.000 likes op de app.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in