Man deelt zijn leven op TikTok om verschillen in ledematen te vieren

0
13Zoals veel makers van TikTok-content, deelt Tim Mason het platform zijn dagelijkse routine, zijn sportschoolsessies en zijn hilarische reacties op de nieuwste online trends.

Maar Mason’s TikTok-pagina heeft ook een ander doel: helpen bij het normaliseren van handicaps in ledematen.

“Ik heb het gevoel dat onze samenleving zo doordrongen is van stereotypen en je kijkt naar iemand in een rolstoel, en je denkt: ‘Nou, ze kunnen niets doen’,” vertelde Mason aan “Good Morning America.” “Er zit zoveel meer achter die persoon.”

Mason werd geboren in Rusland met alleen zijn rechterarm en werd geadopteerd door een familie in de Verenigde Staten toen hij 3 jaar oud was. Zijn biologische moeder was blootgesteld aan straling na de ramp in Tsjernobyl in 1986, zei hij.

Volgens Mason is er geen exacte medische oorzaak die leidde tot zijn ledemaatverschil.

“Ik werd achtergelaten in een weeshuis door mijn biologische moeder… ze had gezegd dat ze ‘geen monster wilde grootbrengen'”, zei Mason. “Ik denk dat ik als kind in het begin dacht: ‘Wauw, dat deed pijn.’ “

Hij zei dat hij uiteindelijk “dankbaar” is voor het besluit van zijn biologische moeder om hem af te staan ​​voor adoptie, omdat het hem de kans gaf om het leven te hebben dat hij nu heeft.

“Ik denk dat als het anders was geweest, ik niet de vrijheid en de onafhankelijkheid zou hebben om te zijn wie ik nu ben”, zei Mason. “Eerlijk gezegd beschouw ik het nu als een geschenk omdat ik door mijn geadopteerde moeder kon worden geadopteerd en het geweldige leven heb gehad dat ik heb gehad en een onafhankelijk persoon kon zijn en het leven met één ledemaat kon leiden.”

“Ik zeg graag dat ledematen optioneel zijn als het gaat om het leven. Je kunt alles doen,” voegde hij eraan toe.

FOTO: Tim Mason werd geadopteerd uit een weeshuis in Rusland toen hij 3 jaar oud was.

Met dank aan Tim Mason

Tim Mason werd geadopteerd uit een weeshuis in Rusland toen hij 3 jaar oud was.

Mason zei dat hij en zijn leeftijdsgenoten toen hij opgroeide zijn handicap niet echt opmerkten.

“Ik denk dat wanneer veel mensen naar mensen met een handicap kijken, er een misvatting is dat het een heel moeilijke reis is geweest… [But when I was younger] Ik had nooit echt het gevoel dat iets me tegenhield, ik huppelde door de speeltuinen, ik had vrienden, ik had echt niet het gevoel dat ik problemen had totdat ik wat ouder werd, “zei Mason.

“Als jong kind viel het me het meest op dat de kinderen niet op mijn handicap reageerden of me anders behandelden. Het waren de ouders,” voegde hij eraan toe.

Mason zei dat toen hij ouder werd, hij helaas “beperkingen” ervoer en besefte dat hij “anders” was.

FOTO: Tim Mason op de foto met zijn beste vriend Lindsey.

Met dank aan Tim Mason

Tim Mason op de foto met zijn beste vriend, Lindsey.

Hij zei dat om het te bestrijden, hij humor en zijn open, vriendelijke persoonlijkheid zou gebruiken – twee dingen die hem vandaag enorm populair maken bij zijn TikTok-volgers.

“Ik denk dat het leven te kort is om niet te lachen en plezier te hebben. Ik denk dat het zo belangrijk is of je een fysieke, mentale of emotionele beperking hebt die je hindert. Alles in ons leven is moeilijk”, zei Mason. “Ik denk dat als je in staat bent om naar een situatie te kijken en er op zijn minst de humor van in te zien of erom te lachen, het het gewoon een beetje beter maakt.”

Hij zei ook dat hij via sociale media in contact kon komen met mensen die in het verleden bang waren om over handicaps te praten of vragen te stellen.

“Ik denk dat we gesystematiseerd zijn” [not] om mensen met een handicap vragen te stellen of zelfs met ze te praten of dat soort dingen”, zei Mason. “Blijf respectvol, maar ik denk dat gewoon plezier hebben en open zijn het leven gemakkelijker maakt.

Tegenwoordig woont Mason alleen in Hartford, Connecticut.

FOTO: Tim Mason op de foto met zijn geadopteerde moeder.

Met dank aan Tim Mason.

Tim Mason is afgebeeld met zijn adoptiemoeder, die op 3-jarige leeftijd geadopteerd werd uit een weeshuis in Rusland.

Hij zorgt voor zijn hond, hij gaat naar zijn werk, hij hangt rond met vrienden en hij is van plan door te gaan met het “elimineren van het perspectief dat handicaps beperkend zijn”.

“Ik denk echt dat alles in het leven je kan beperken. Het is hoe je daarmee omgaat,” zei hij. “Uiteindelijk ben jij het in de kamer en moet je bedenken wat je wilt doen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in