Man deelt de nasleep van een metalen staaf die tegen de voorruit van een auto botst in TikTok-video

0
162


ALBUQUERQUE, NM – Het is het spul van nachtmerries. Wat doe je als een metalen staaf van 1,2 meter hoog op je af komt, terwijl je 65 km/u rijdt? Fernando Sosa Garcia kwam er op de harde manier achter en leefde op wonderbaarlijke wijze om het verhaal te vertellen.

In een video die meer dan 7,4 miljoen keer is bekeken op TikTok, legt Garcia de momenten vast nadat een grote metalen balk de voorruit van zijn auto bij de Big-I verbrijzelde.

“Ik was op weg naar huis van een interview,” zei hij. “Ik ging in zuidelijke richting op de I-25. Toen ik aan het rijden was, zag ik een stuk – een metalen voorwerp op de weg. De auto voor me stond zo’n 40 tot 45 meter verderop. Ik zag de dame proberen uit te wijken en het metalen voorwerp te ontwijken, maar het was al op een rol van waar het viel. Ze raakte het tegen de zijkant van haar spatbord, en dat zorgde ervoor dat het begon te huppelen en wat lucht te vangen.”

Garcia zei dat hij zich toen realiseerde dat het rechtstreeks naar zijn auto ging en dat hij niets kon doen om het te stoppen. Hij had niet eens tijd om uit te wijken.

“Ik zette me gewoon schrap voor de impact”, zei hij.

Toen Garcia zijn ogen opendeed, had de straal zich vastgezet in de ventilatieopening aan de bestuurderszijde, op slechts enkele centimeters van zijn lichaam.

“Ik voelde eerlijk gezegd de dood op dit moment, ik ga niet liegen”, zei hij. ‘Toen ik dat ding eenmaal zag, voelde ik me opgelucht dat het me niet raakte. Ik voelde me opgelucht dat het niet helemaal doorging of me raakte.”

Garcia liep onaangeroerd weg van het incident, afgezien van een paar schrammen van zijn kapotte voorruit. Dat was het eerste wat hij had gerepareerd. De balk bekraste ook de motorkap van zijn auto, wat in totaal $ 6.000 aan schade veroorzaakte. Garcia zei dat het zo veel erger had kunnen zijn.

“Ik was op weg naar huis en ik was bijna niet thuis”, zei hij.

Garcia besloot de bar te houden, en hij heeft nog steeds geen idee waar die vandaan komt. Hij vertelde KOB dat hij hoopt dat de video die hij online heeft geplaatst als een wake-up call zal dienen.

“Ik moest mensen laten weten dat ze andere vrachtwagenchauffeurs en dat soort dingen moesten laten weten om er zeker van te zijn dat hun lading goed en vastgebonden is, want, je weet niet, ik had mijn leven kunnen verliezen, en dit had heel anders kunnen verlopen andere weg”, zei hij.

Het New Mexico Department of Transportation zei dat chauffeurs die hun lading niet goed vastzetten een groeiend probleem is in het stedelijk gebied.

“We zijn geroepen om iets van banden te verwijderen, ik heb gootstenen in de keuken gezien, ik heb vaten en bakken met dingen gezien van mensen die zich verplaatsen”, zei Kimberly Gallegos, officier van publieksvoorlichting van District 3. ‘We vragen het publiek om zich hiervan bewust te zijn – om echt naar hun ladingen te kijken terwijl ze door onze staat en over onze wegen reizen. Zoals je kunt zien, had het in deze specifieke situatie fataal kunnen zijn. Het is heel beangstigend.”

Gallegos zei ook dat je je beoordelingsvermogen moet gebruiken als je iets de weg ziet blokkeren, omdat soms uitwijken om het te vermijden net zo gevaarlijk kan zijn als er frontaal op rijden.

NMDOT zou bellen (505)934-0354 om objecten op de I-25 en I-40 te melden, evenals belangrijke wegen zoals Tramway, Paseo en US 550. Objecten in kleinere zijstraten moeten worden gemeld aan de stad Albuquerque door te bellen naar 311.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in