Makers delen hogere kosten van boodschappen

0
56


  • TikTokers delen de stijgende prijzen van alledaagse voorwerpen en krijgen soms miljoenen views.
  • De prijzen stegen in juni naar het hoogste punt in 40 jaar, waarbij de kosten van levensonderhoud mensen in het hele land troffen.
  • Makers zeggen dat ze het bewustzijn van de impact van inflatie willen vergroten.

TikTok-gebruikers die geschokt zijn door de torenhoge prijzen van alledaagse artikelen in hun supermarkt, plaatsen hun ervaringen op de app en worden het gezicht van de echte impact van inflatie.

De video’s kunnen miljoenen views krijgen en gebruiken vaak de hashtag #inflation, die 2 miljard views heeft op TikTok, of #prices, die 232,2 miljoen heeft.

Insider meldde eerder dat de Amerikaanse consumentenprijzen in juni met 9,1% stegen, volgens het Bureau of Labor Statistics, het hoogste in meer dan 40 jaar, waardoor de kosten van levensonderhoud stegen. Veel economische factoren dragen bij aan de inflatie, maar de prijzen van voedsel en energie zijn sinds 2020 gestegen als gevolg van pandemiegerelateerde verstoringen van de toeleveringsketen, en zijn verder gestegen nadat Rusland Oekraïne binnenviel (beide landen zijn belangrijke producenten van energie en voedsel).

Nu plaatsen TikTokers economische concepten in een realistisch perspectief en vullen de app met wat we “InflationTok” -inhoud zullen noemen.

Een video, gepost door TikTok-gebruiker Carlita Terrance op 5 augustus, toonde een pot van 5,5 ounce Lawry’s knoflookpoeder die $ 9,95 leek te kosten in een Publix-supermarkt. Het heeft 500.000 views en meer dan 70.000 likes gekregen.

Terrance vertelde Insider dat ze “verbaasd” was over de kosten en zei dat ze hetzelfde product had gezien met een prijs van “ongeveer $ 3,80 een maand geleden”. Publix reageerde niet onmiddellijk op de poging van Insider om deze prijzen te verifiëren.

Terrance vertelde Insider dat ze prijsstijgingen heeft gezien voor een reeks artikelen, wat haar ‘budget, winkelgewoonten en levensstijl’ heeft beïnvloed. Sindsdien is ze blijven posten over de kosten van alledaagse voorwerpen.

“Hier moet meer aandacht voor komen en er moet iets gebeuren”, zei ze.

Shailyn Cummings, die door @shoppingwithshay op TikTok gaat, plaatste op 7 juli een video waarin items te zien zijn die lijken te worden verkocht voor $ 4,50 in de Canadese winkel Dollarama, die bekend staat om de prijzen van zijn items voor $ 4 of minder, samen met het bijschrift: “Het gebeurt. ”

Een woordvoerder van Dollarama vertelde Insider in een verklaring dat zijn “multi-price point-strategie een integraal onderdeel is van ons bedrijfsmodel, dat voor het eerst werd geïmplementeerd in 2009.” Ze voegden eraan toe dat ze vanaf deze zomer geleidelijk artikelen tot $ 5 zouden introduceren, om “onze relatieve waarde op de markt te behouden en ons algehele productaanbod binnen onze bestaande productcategorieën te verbeteren.”

Cummings, die regelmatig video’s plaatst met schoonheidsproducten die zijn gekocht bij discount- en dollarwinkels, vertelde Insider dat ze “geschokt” was door de prijsstijgingen die ze heeft gezien.

Cummings zei dat ze het bewustzijn over de kosten van levensonderhoud wil vergroten, wat “een deel van de reden is waarom ik mijn account heb aangemaakt, om Canadezen te helpen schoonheidsproducten te vinden die hun geld waard zijn.”

Andere video’s tonen TikTokers die gealarmeerd is over de kosten van chips en de totale kosten voor een klein aantal producten, terwijl sommige makers hun platform gebruiken om uit te leggen wat inflatie is, de reactie van de overheid te bekritiseren en geldbesparende tips te geven.

Veel kijkers hebben soortgelijke frustraties geuit over de impact van inflatie. Een opmerking onder een video waarin werd gespeculeerd hoeveel boodschappen ze de afgelopen decennia voor dezelfde prijs hadden kunnen kopen in vergelijking met vandaag, zei: “Ik werd alleen maar bozer toen ik hem zag uitladen.”

Een gebruiker reageerde op Terrance’s knoflookpoedervideo en zei: “De hele wereld is één grote prijs-guts geworden.” Anderen boden advies voor andere winkels die misschien goedkoper waren, en vergeleken de prijzen met landen als het VK en Australië, waar gebruikers zeiden dat de producten goedkoper waren.

Content over de economie is ook elders op sociale media opgedoken, met de subreddit r/inflation, waarbij leden vaak foto’s van hoge prijzen delen. Posts bevatten ook video’s en uitleg over inflatie, evenals discussies over het plan van de Federal Reserve om de inflatie aan te pakken.

Bekijk hier de berichtgeving van Insider’s Digital Culture-team voor meer van dit soort verhalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in