Madonna gebruikt rapmuziek voor slagkracht op TikTok is zielig en verstoort echt mijn geest

0
10


Afbeelding voor artikel getiteld Madonna Rapmuziek gebruiken voor slagkracht op TikTok is zielig en verstoort mijn geest echt

Foto: TikTok (AP)

Wanneer Madonna kwam voor Cardi B vorige maand werd ze meteen op haar plaats gezet door de rapper. De 64-jarige legende bracht hulde aan de dertigverjaardag van haar controversiële “Sex” -boek door te vermelden:

“De daaropvolgende jaren werd ik geïnterviewd door bekrompen mensen die me probeerden te beschamen omdat ik mezelf als vrouw sterker maakte. Ik werd een hoer, een heks, een ketter en de duivel genoemd. Nu kan Cardi B zingen over haar WAP. Kim Kardashian kan de cover van elk tijdschrift sieren met haar a** en Miley Cyrus kan binnenkomen als een sloopkogel. Graag gedaan b**ches…….”

Cardi verdedigde zichzelf snel door te antwoorden: “…ZEG WAT JE WILT ZEGGEN, MAAR NIET BESLISSEN MIJ DE FUCK…niemand zal me een meisje beliegen (vooral een blanke vrouw).” De tweet is sindsdien verwijderd, waarbij de emcee er later op aandrong dat het paar het verzonnen had.

Maar hoe liet Madonna zien dat vervlogen tijden vervlogen zijn?

Door Cardi B’s couplet te lipsynchroniseren op GloRilla’s “Tomorrow 2”, wat echt mijn geest verontrustte. Tijdens hun korte ruzie wezen veel mensen op Madonna’s hypocrisie. Ja, ze werd bekritiseerd omdat ze een openlijk seksuele en controversiële popster was in de jaren 80 en 90. Het waren echter zwarte mensen die in de eerste plaats popmuziek maakten.

Het waren ook zwarte en latino-homomannen en transvrouwen die pionierden in de vogue- en ballroomcultuur. Madonna exploiteerde beide bewegingen jarenlang schaamteloos en verdiende een fortuin, zonder te erkennen of te waarderen waar het vandaan kwam.

Madonna probeerde de eer op te eisen voor het hedendaagse succes van een zwarte vrouw en gebruikt nu rapmuziek omzeker de aandacht trekken. Haar reciteren van Cardi’s “Tomorrow 2”-vers op TikTok ging niet over vergeving, het ging over zichzelf centreren in de creatieve werken van zwarte mensen – een kunst die ze decennialang heeft geperfectioneerd.

De zangeres van ‘Like a Virgin’ deed het opnieuw terwijl ze ‘Vent’ van Baby Keem synchroniseerde. Madonna draaide ook griezelig rond in een beha en kwispelde met haar tong naar Luclover (die van Marokkaanse afkomst is) en zijn lied “L$D”. Het is ook vermeldenswaard dat toen ze nog een TikTok deed om haar ondergoed in de prullenbak te gooien kan onthullen of ze homo was (????), de achtergrondmuziek was de beruchte “Quiet Storm”-beat van Mobb Deep.

Er is niets mis met blanke mensen die van rapmuziek genieten. Maar als het iemand is die een lange geschiedenis van culturele toe-eigening heeft en het genre duidelijk gebruikt om invloed uit te oefenen, wordt het een probleem. Zwarte mensen doorzien je capriolen, Madonna – en we willen er niets mee te maken hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in