Maatschappelijk werker deelt ‘levensveranderende’ vragen op TikTok

0
83


  • De TikTok-serie ‘vragen die levens veranderen’ van maatschappelijk werker Shahem Mclaurin stelt eenvoudige vragen.
  • Mclaurin zegt dat iedereen openbaringen heeft uitgelokt voor hem of zijn klanten.
  • Maar als je eenmaal de antwoorden weet, zegt Mclaurin dat je moet handelen door gezondere gewoonten op te bouwen.

De aantrekkingskracht van het veranderen van ons leven in een oogwenk is blijvend. Als we die auto kopen, of opnieuw een gordijnpony proberen, of affirmaties zingen onder een volle maan, dan zal ons leven er misschien anders uitzien en aanvoelen – en beter.

Maar echte en blijvende verandering werkt niet op die manier, en Shahem Mclaurin weet dit. Mclaurin, een maatschappelijk werker wiens TikTok-serie ‘vragen die levens veranderen’ onlangs viraal ging, belooft geen one-stop Hollywood-make-overmontage voor je interieur.

De 28-jarige, die in New York City woont, is al zeven jaar een gediplomeerd maatschappelijk werker (LMSW) en werkt voornamelijk met jongeren en gezinnen. De vragen, vertelt Mclaurin, hebben openbaringen bij hemzelf of bij zijn cliënten uitgelokt, en mensen zouden de opzettelijk brede vragen moeten benaderen die zijn opgesteld om ’te nemen wat resoneert en te laten wat niet’.

De reden dat de vragen hebben gewerkt, vertelt Mclaurin, is dat “we meer antwoorden hebben dan we onszelf de eer geven”, en als we de kans krijgen om aanwezig te zijn en onze gevoelens in het moment te onderzoeken, ons kan helpen om beter contact te maken met onszelf en anderen mensen.

Hij voegt er snel aan toe dat het natuurlijk niet zo eenvoudig is om jezelf deze vragen te stellen. Voor mensen die klaar zijn om “de muziek onder ogen te zien”, zijn deze vragen slechts aanwijzingen – en misschien vermijden we ze om een ​​reden te stellen: “Je moet handelen zodra je het antwoord weet”, zegt Mclaurin.

‘Heb je daar het bewijs voor?’

In zijn eerste video van de serie vraagt ​​Mclaurin de kijkers of ze bewijs hebben om de veronderstellingen die ze hebben gemaakt te ondersteunen.

“Ik zou mijn angst de weg laten leiden”, zei hij. “Ik vulde de gaten, vulde de lege plekken in, nam vaak het slechtste aan over mensen en situaties, en nam veel zorg en bezorgdheid op me die ik niet nodig had.”

Het doel van de vraag, legt Mclaurin uit, gaat niet zozeer over wat in aanmerking komt als bewijs, maar veeleer om te onderzoeken wat je zou kunnen proberen te controleren. ‘Ben je op zoek naar dit bewijs, zodat je een middel hebt om jezelf te saboteren?’ hij vraagt: “Bent u op zoek naar bewijs zodat u uw angsten kunt valideren?”

Vaak, zegt Mclaurin, zoeken we naar informatie om onze ergste angsten te valideren, en door dat te doen, worden we ‘onze ergste vijanden’. In plaats van kwetsbaarheid te beoefenen, proberen we onszelf te beschermen tegen emotioneel gekwetst – in de steek gelaten, afgewezen – door te bewijzen dat onze angsten juist zijn.

“Wat zegt het over mijn gevoel van eigenwaarde dat ik dit gedrag toesta?”

Dit is een goede vraag om jezelf uit een negatief patroon te trekken, zei Mclaurin, zich herinnerend wanneer het hem hielp een giftige relatie te beëindigen. Het is “een geweldige manier om te veranderen van het zoeken naar emotionele vervulling van andere bronnen buiten jezelf en het zelf te ontwikkelen”, zei hij. Uiteindelijk is het een kans om je relatie met jezelf opnieuw te beoordelen en opnieuw af te stemmen op wat je eigenlijk voor jezelf wilt.

“Geven ze me een veilig gevoel?”

Mclaurin zegt dat emotionele veiligheid met een andere persoon van het grootste belang is. Mensen in een relatie moeten overwegen of ze zich kunnen uiten zonder het gevoel te krijgen dat ze worden getuchtigd, beoordeeld of het risico lopen hun liefde te verliezen.

Maar Mclaurin voegt er ook snel aan toe dat het niet per se een dealbreaker is als het antwoord ‘nee’ is.

“Er zullen conflicten zijn in letterlijk elke relatie die je hebt als er twee afzonderlijke mensen zijn of meerdere afzonderlijke mensen,” vertelt hij me. “We willen allemaal andere dingen en hebben verschillende ervaringen.” De sleutel is dus om jezelf uit te dagen om dat ongemak te communiceren wanneer het zich onvermijdelijk voordoet – en door dit te doen, creëer je een kans voor jou en je dierbaren om te leren hoe je conflicten op een gezonde manier kunt oplossen.

Afleiding helpt ons om onze gevoelens te vermijden – maar het is belangrijk voor het opbouwen van gezonde relaties

Dat zegt Mclaurin. helaas hebben mensen de neiging om opzettelijk de verbinding te verbreken of weg te trekken van momenten van zelfreflectie door zichzelf af te leiden met sociale media.

Deze eenvoudige vragen – paradoxaal genoeg, weet hij, werden kijkers geserveerd via een notoir verslavende app voor sociale media – kunnen je helpen om bij jezelf in te checken. En voor Mclaurin is het een kans om mensen te ontmoeten precies waar ze zijn – parachutespringend in geestelijke gezondheidsinzichten in de heldere, oneindige afleidingsautomaat van de TikTok FYP.

“Ik ben niet hun therapeut”, vertelt hij me, verwijzend naar de honderdduizenden mensen die nu zijn video’s hebben bekeken. “Ik ben een therapeut die sociale media gebruikt.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in