Maak kennis met Wally: TikTok’s favoriete alligator voor emotionele steun

0
94


“Ik zag je verhaal en het deed mijn hart smelten”, vertelde een persoon aan de eigenaar van Wally.

Screengrab van Wallygator’s Facebook

Ondanks een mond vol tanden bijt Wally niet. Wees echter voorzichtig – hij staat bekend om het stelen van de harten van mensen.

Wally, een 1,20 meter lange alligator, heeft duizenden volgers op TikTok. Hij is een erkend dier voor emotionele steun en wanneer hij geen verpleeghuizen bezoekt of met kinderen zwemt, vergezelt hij zijn baasje naar kankerbestralingsbehandelingen, deelde zijn eigenaar Joie Henney op TikTok.

Henney, die in York, Pennsylvania woont, adopteerde Wally van een vriend tijdens een moeilijke periode in zijn leven, vertelde hij 60 Second Docs.

“Wally brengt veel vreugde in mijn leven”, vertelde Henney aan 60 Second Docs. “Ik neem hem overal mee naartoe.”

De alligator was een graag geziene bezoeker in de ziekenhuizen voor de doktersbezoeken van Henney en wordt zelfs uitgenodigd om restaurants te bezoeken, volgens zijn TikTok-video’s.

“Ik zag je verhaal en het deed mijn hart smelten”, vertelde een persoon aan Henney op Facebook. “Ik had geen idee dat ze zo liefdevol konden zijn, nu ik dit weet, verandert mijn idee van hoe ze zich gedragen … je hebt zoveel geluk dat je elkaar hebt.”

Wally is 7 jaar oud en doet mee aan de America’s Favorite Pet-wedstrijd, meldde WTXF-TV. Mensen kunnen stemmen op hun favoriete dier in de wedstrijd, die op 22 augustus van start ging en de deelnemers in september en oktober geleidelijk zal beperken.

“WallyGator is een geweldig wezen. Hij voelt de emoties van mensen aan en geeft knuffels om mensen op te vrolijken’, schreef Henney op Wally’s deelnemerspagina. “Hij is een enorme steun voor mij geweest tijdens mijn strijd tegen kanker. Hij is met mij meegegaan naar de bestraling en heeft andere patiënten en de artsen en verpleegkundigen opvrolijkt.”

Wally is de eerste in zijn groep in de competitie, waar hij het opneemt tegen zowel katten als honden, evenals de meer exotische haarloze ratten en baardagamen, vanaf 26 augustus, volgens de America’s Favorite Pet-webpagina.

“We kunnen allemaal wel een Wally gebruiken”, zei iemand op de TikTok-pagina van de alligator.

Profielafbeelding van Alison Cutler

Alison Cutler is een National Real Time Reporter voor het zuidoosten bij McClatchy. Ze studeerde af aan de Walter Cronkite School of Journalism and Mass Communication aan de Arizona State University en werkte eerder voor The News Leader in Staunton, VA, een tak van USAToday.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in