Maak kennis met Kat Callaghan: The Kitchener, Ont. vrouw achter de tekst-naar-spraak-stem van TikTok

0
65


Voor TikTok-gebruikers is de stem van Kat Callaghan bekend. De Kitchener, Ont. radiopresentator en voice-overartiest heeft onlangs onthuld dat ze achter een van de meest populaire tekst-naar-spraak-stemmen op het platform zit.

“Ik wist [TikTok] was groot en werd steeds groter en was de meest gedownloade app – maar ik eigenlijk [was] niet erop”, vertelde ze aan CBC News. “Dus toen ik lid werd, was de allereerste TikTok die ik ooit uitbracht, degene die onthulde dat ik de stem was.”

Die video is bijna 50 miljoen keer bekeken.

Ze zei dat het veel mensen verraste dat er een echte persoon achter de TikTok-stem zit.

“Mensen zijn verbaasd. Mensen hebben me erover benaderd, wat best netjes is”, zei ze. “Ik heb momenteel een aantal kansen en dingen in de maak met een aantal partnerschappen waar ik zo enthousiast over ben. Het opende op die manier een soort deur voor mij.”

Luister hieronder naar “Jessie”:

‘Anders’ geluid

Volgens TikTok is de tekst-naar-spraak-optie, die een vaste waarde op hun platform is geworden, gemaakt om het voor alle mensen toegankelijk te maken. De manier waarop het werkt, is dat mensen tekst kunnen typen die in een video op het scherm verschijnt, zoals een bijschrift, en dan leest de stem “Jessie” het hardop voor.

Het is iets dat Callaghan zegt te waarderen.

“Ik had geen idee hoeveel mensen dit gebruikten als hulpmiddel in hun dagelijks leven om deel te nemen aan sociale media. Ik heb mensen bedankt die zeiden: ‘Zonder jou zou ik mijn video’s niet kunnen plaatsen’ uit of weten wat er gebeurde in de video’s.’ Ik realiseerde me niet hoeveel mensen dat zouden kunnen gebruiken, met name slechtzienden.”

Callaghan zei dat ‘Jessie’ een beetje anders klinkt dan andere tekst-naar-spraak-stemmen, wat zou kunnen helpen om de populariteit ervan op de app voor sociale media te verklaren.

“Ik vind het leuk dat Jesse vrolijk is. Het geeft mensen de mogelijkheid om wat meer energie in hun inhoud te hebben, hoe ze het ook gebruiken.”

Callaghan zei dat ze geniet van alle feedback die ze krijgt van TikTok-gebruikers en dat ze van plan is haar eigen video’s op het platform te blijven plaatsen.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in