Maak kennis met de 73-jarige TikTok-influencer achter “Brunch With Babs”

0
88


  • Barbara Costello en haar dochter runnen het TikTok-account @brunchwithbabs.
  • Ze had nooit verwacht zoveel volgers en merkdeals te hebben, maar nu heeft ze een agent en kookboek.
  • Ze zei dat je veel passie moet hebben als je wilt slagen als influencer.

Dit zoals verteld essay is gebaseerd op een gesprek met Barbara “Babs” Costello, de 73-jarige TikToker die het account @brunchwithbabs beheert. Het is bewerkt voor lengte en duidelijkheid.

Tijdens de pandemie was mijn dochter Liz in verwachting, dus ik vertelde haar dat ik bij haar thuis zou gaan zitten en haar zou helpen met mijn twee kleinzonen. Op een middag, toen de jongens aan het dutten waren, zei Liz: “Mam, ik denk dat je TikTok eens moet proberen.”

Let wel, ik zat niet op social media. Ik heb vier kinderen, acht kleinkinderen, en mijn instinctieve reactie was meteen: “Nee, dank je.” Maar Liz stond erop dat ik mensen kon leren koken.

Ik kom uit een Italiaans-Libanese achtergrond en eten in die culturen en mijn familie was heilig. Maar ik heb geen professionele opleiding. Liz overtuigde me om een ​​recept, een heel eenvoudige maaltijd, te proberen en er in april 2020 een video over te plaatsen. Ik dacht dat het er een was en klaar, maar toen ik de reacties las, was ik verbaasd over de steun die ik kreeg van dat ene video. Het was een zeer onzekere tijd en ik, een oudere dame, bracht wat troost en vrede aan de mensen die toekeken.

Ik had in geen miljoen jaar gedacht dat ik 2 miljoen volgers zou krijgen op TikTok en 1,3 miljoen op Instagram. Ik was al meer dan 10 jaar gestopt als leraar en ik dacht nooit aan volgers toen ik die eerste video plaatste.

In het begin was onze groei stabiel. Toen hadden we periodes waarin het gewoon gangbusters werd. Als ik nu naar de supermarkt ga, herkennen mensen me. We hebben duidelijk een snaar geraakt.

We posten veel seizoensdingen

Liz en ik werken een paar dagen per week samen. We beslissen samen wat we posten, waarbij we onze jaren moeder en echtgenote en mijn jaren grootmoeder en leraar als inspiratie gebruiken. Mijn dochter doet al het bewerken en filmen, maar ik beheer vaak het eigenlijke account en reageer zelfs op opmerkingen.

We richten ons gewoon op het creëren van feelgood-content die van nature voor ons is. Deze zomer hebben we veel video’s gemaakt over recepten met vers fruit, taarten met ijsblokjes en barbecueën. We proberen te dekken wat mensen dat seizoen misschien willen maken.

Veel opmerkingen die ik krijg, zeggen iets als: “Ik was nooit erg goed in de keuken en bang om nieuwe dingen te proberen, en je hebt me dat vertrouwen gegeven. Als ik je zie, lijkt het makkelijk.”

Mensen houden ook erg van hacks. Mensen zijn op zoek naar snelkoppelingen, dus ik probeer ze dingen te geven die ik door de jaren heen heb geleerd. En niet alleen maak ik recepten, maar mijn account is ook uitgegroeid tot moederlijk advies. Ik heb een kleine serie die ik wel heet: “Heeft je moeder het je ooit verteld?” dat is goed ontvangen. Dan is er de serie “Slice of Peace”, een klein stukje filosofie dat ik met jullie deel. Dus ik ben een soort moeder- of grootmoederfiguur geworden voor veel mensen daar, wat ik me ook nooit realiseerde dat we die kant op zouden gaan.

Veel bedrijven nemen contact met ons op over merkdeals

Toen ik voor het eerst begon met posten, zeiden mensen: “Oh, ik ben dol op die top” of “Dat is zo’n schattig paar oorbellen.” Ik was jarenlang een Talbots-shopper. Talbots was zich daarvan bewust en kwam naar ons toe en wilde een tijdelijke samenwerking aangaan, wat we afgelopen zomer voor twee maanden hebben gedaan. Toen, begin augustus, zeiden ze dat ze een groter voorstel hadden. Nu ben ik hun allereerste ambassadeur, en ik werk al meer dan een jaar met Talbots.

Het is echt moeilijk om het vol te houden in deze branche als je het voor het geld doet, omdat het erg lang kan duren om daar te komen. En tussen receptideeën, boodschappen doen, bakken, koken, opruimen, bewerken en posten, is het een fulltime baan. We deden het gewoon voor de vreugde die we 15 maanden lang verspreidden, en toen begonnen merken langzaam uit te reiken, en uiteindelijk begonnen de dingen te verbeteren.

Toen we ons realiseerden dat er niet genoeg uren in een dag zaten om met merken om te gaan, wisten we dat we een agent nodig hadden. Een paar begonnen contact te zoeken, dus hebben we verschillende bureaus geïnterviewd en besloten bij degene waar we ons het meest comfortabel bij voelden.

We hebben nee gezegd tegen merken waarvan we denken dat ze niet geschikt zijn voor ons kanaal of die passen bij onze filosofie: eten, familie en dingen die het leven van onze volgers gemakkelijker maken. Ik heb Nellie’s Eggs altijd in de supermarkt gekocht en we werken dit jaar met ze samen. Het was een beetje uit het niets dat ze contact hebben opgenomen met onze agent. Ik ben ook een ambassadeur voor Roth Cheese, een prachtig bedrijf uit Wisconsin, en Laundress. Dit zijn echt hoogwaardige producten die we gebruiken en delen met onze volgers.

Als we aan een partnerschap werken, maken we het nooit zomaar ‘ad-y’. We proberen het altijd te verbinden met een recept of iets dat de kijker eventueel kan bewaren of gebruiken.

Ik heb een kookboek dat in april uitkwam

We kregen in het voorjaar van 2021 een e-mail van DK-uitgevers dat ze graag een kookboek van mij zouden publiceren, en daar heb ik in geen miljoen jaar over nagedacht. Op mijn leeftijd en mijn schema op dat moment aarzelde ik over de verbintenis. Maar na een beetje heen en weer, plus verzekeringen van de uitgever en de aanmoediging van mijn dochter, zei ik: “Oké, maar het moet een ander kookboek worden – het wordt niet alleen een hoofdstuk over voorgerechten, salades, hoofdgerechten.”

Dus we maakten het op basis van vakantie. “Vier met Babs” begint met Nieuwjaarsdag en eindigt met Kerstmis, en omvat alle feestdagen die we als gezin daartussen vieren, inclusief Oktoberfest of Halloween. Ik deel in het kookboek veel van de recepten die ik al vele jaren heb.

We gebruiken al het geld dat we verdienen om in het bedrijf te investeren, maar dit jaar krijgen we voor het eerst een salaris.

Je moet hier natuurlijk passie voor hebben

Je kunt niet iets delen waar je niet van overtuigd bent. Hoe meer wat je doet resoneert met mensen, hoe meer het zakelijke doel zal groeien.

Voor nu is ons doel om door te gaan met het bouwen van een gemeenschap die we graag onze ‘extended family’ noemen door ze op meer dan één manier te voeden. We onderzoeken momenteel ook andere nieuwe langetermijnprojecten, waaronder een licentieovereenkomst voor een keukenlijn.

Werken in een druk huis met jonge kinderen is zwaar, en er zijn dagen dat ik het gevoel heb dat veel dingen niet allemaal tegelijk werken. Maar dit is ook een geweldige ervaring die wordt gedeeld door een moeder en dochter, ongeacht de moeilijke dagen. Je moet gewoon positief blijven en blijven doen wat je leuk vindt.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in