Lucian Grainge over TikTok-inkomsten: ‘Deze film eerder gezien’

0
11


Lucian Grainge

Bij het bespreken van het inkomstenpotentieel van relatief nieuwe platforms zoals TikTok, gaf Universal Music-hoofd Lucian Grainge aan dat hij “deze film eerder heeft gezien” en maakte hij duidelijk dat hij vertrouwen had in het vermogen van UMG om een ​​materieel deel van de resulterende inkomsten op de lange termijn veilig te stellen.

De 62-jarige Lucian Grainge, die vorig jaar een beslist gezond salaris binnenhaalde, legde zijn kijk op het onderwerp uit tijdens UMG’s winstoproep over het derde kwartaal. Ondanks de naar verluidt enorme verliezen van zijn ByteDance-ouder en aanhoudende zorgen over de privacy van gebruikers, blijft het immer populaire TikTok een aanzienlijke hoeveelheid inkomsten genereren en een belangrijke rol spelen in het hedendaagse muzieklandschap.

Bovendien heeft ByteDance nogal opvallend gewerkt aan het verbreden van de aanwezigheid van TikTok in de muzieksfeer tot dit punt in 2022, onder meer door de introductie van een distributieservice genaamd SoundOn en een ontdekkings- en samenwerkingstool genaamd StemDrop (met ondersteuning van Universal Music).

Terug naar UMG’s beoordeling van de mogelijke inkomsten die verband houden met TikTok – met name te midden van de gerapporteerde plannen van de korte app om uit te breiden naar streaming – en andere nieuwere platforms, benadrukte EVP van digitale strategie Michael Nash de doorlopende plannen van zijn bedrijf om “early-stage partners te licentiëren” en finaliseren van “win-win-partnerschappen”.

“Maar met betrekking tot onze huidige relatie met TikTok”, zei de bijna achtjarige UMG-directeur Nash, “hebben we het standpunt ingenomen dat we beginnende partners licenties gaan verlenen en zaken met hen gaan doen en inkomsten gaan genereren voor onze artiesten en aan tafel zitten met betrekking tot de platform roadmaps van deze diensten.”

Ondertussen legde Grainge, zoals aanvankelijk opgemerkt, uit dat hij “deze film eerder heeft gezien” en van plan is om in de komende jaren vruchtbare samenwerkingen met TikTok (evenals verschillende video-sharing en sociale spelers) te onderhandelen. En om het punt aan te tonen, contrasteerde de inwoner van Londen waar UMG “als een bedrijf met YouTube 10, 12, 15 jaar geleden” was in vergelijking met vandaag. In september kondigden de dochterondernemingen van Google aan dat het $ 6 miljard had betaald aan de muziekindustrie gedurende de 12 maanden eindigend in juni 2022.

“Als je kijkt naar de trechter die TikTok heeft, als je kijkt naar de miljarden weergaven,” vervolgde Grainge, “de snelheid waarmee het bedrijf is gegroeid… Ik denk dat die er is – we zullen vechten en bepalen hoe onze artiesten worden betaald en wanneer ze op dezelfde manier worden betaald als we in de hele branche al vele, vele, vele jaren hebben gedaan. Ik heb deze film eerder gezien, ik ken het einde.”

En op een soortgelijk front heeft UMG gedurende de eerste 10 maanden van 2022 licentieovereenkomsten getekend met de Afrikaanse streamingdienst Mdundo, het streaming- en ontdekkingsplatform Audiomack, het app-gerichte muziekintegratiebedrijf Songclip en het vernieuwde LimeWire, om er maar een paar te noemen.

Meer recentelijk boekte UMG een omzetstijging van 13,3 procent op jaarbasis voor het derde kwartaal, met abonnementsinkomsten die de $ 1 miljard naderden gedurende de periode van drie maanden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in