Logan woman’s viral TikTok beschuldigt mannen van mensenhandel. Het waren Afghaanse vluchtelingen die van een kermis genoten.

0
106


Een groep mannen geportretteerd als mogelijke mensenhandelaren in een Logan TikTok-video die viraal ging, bleken vluchtelingen uit Afghanistan te zijn die naast het Amerikaanse leger dienden voordat ze het land ontvluchtten tijdens de Taliban-overname van vorig jaar. En mensen die ze kennen, zeggen dat de beschuldigingen ongegrond zijn.

Op zondag wendde Tessah Marie zich tot TikTok om een ​​video te plaatsen die ze maakte tijdens het carnaval op de parkeerplaats van Cache Valley Mall. De video toont verschillende mannen met hun telefooncamera’s die de opwinding van de scène opnemen.

“STOP MENSENHANDEL!!!” de TikTok-video zei in rode letters. “Deze mannen liepen op FaceTime rond met mensen en namen kinderen op tijdens ritjes op onze plaatselijke kermis! Ze hadden geen kinderen of familie bij zich!”

Marie plaatste ook stilstaande beelden van de video op Cache Valley 411, een lokale Facebook-groep met meer dan 22.000 leden. Terwijl ze op het carnaval was, belde ze de politie, die arriveerde en vertelde dat haar opname in het openbaar niet illegaal is.

“De officier bood echter aan om rond te lopen en contact te maken met de individuen”, zei Logan City, assistent-chef van de politie, Jeff Simmons. “Ze konden de personen niet vinden die voldeden aan de beschrijving die ze had gegeven.”

Volgens Danny Beus, directeur van Cache Refugee en Immigrant Connection, zijn de mannen in de video vluchtelingen die lid waren van het Afghaanse leger voordat de Taliban de controle over hun land kregen nadat de VS zich terugtrokken. Ze hielpen Amerikaanse troepen.

Ga voor meer informatie naar hjnews.com.

Dit artikel is gepubliceerd via de Utah News Collaborative, een samenwerkingsverband van nieuwsorganisaties in Utah die lezers in de hele staat willen informeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in