‘Little Miss’-quizzen die viraal gaan op TikTok verzamelen je gegevens

0
167


De memes van Little Miss en Mr Men hebben de afgelopen weken het internet overgenomen. De karikatuurachtige tekeningen van de Britse auteur en illustrator Roger Hargreaves zijn tientallen jaren oud, maar zijn voor de eenentwintigste eeuw nieuw leven ingeblazen. Denk aan: Little Miss Do The Most, Meneer worstelende freelance artiest of Little Miss Trauma Dumps op Close Friends Story.

Dus natuurlijk zijn er virale TikTok-quizzen in opkomst.

Persoonlijkheidsquizzen genaamd “Welke kleine juffrouw denk ik dat je bent?” door gebruiker vickova en “welke kleine misser ben jij?” van imm6y hebben de ronde gedaan op TikTok, beide gehost door online quizplatform uQuiz. Mensen hebben hun resultaten gedeeld, vaak met de hashtag #littlemissquiz. Gebruikers zijn ook geweest screenshots tweeten van de quizzen.

“We houden allemaal van onze kleine juffrouwen. Beantwoord deze willekeurige vragen en ik zal je vertellen met welke ‘Little Miss’ ik denk dat jij het meest op één lijn ligt”, luidt de beschrijving van vickova op de quiz. Veel voorkomende antwoorden zijn ‘Little Miss Substance Abuse’, ‘Little Miss Self Sabotage’ en ‘Little Miss Mentally Ill’.

ZIE OOK:

BetterMe’s ‘Childhood Trauma Test’ is overal op TikTok te vinden. Dit is waarom je het niet zou moeten nemen.

Afgezien van twijfelachtige resultaten, zouden deze quizzen moeten worden gemarkeerd om een ​​meer dringende reden: uQuiz verzamelt veel van de verstrekte gegevens. Volgens het privacybeleid van het platform stelt de site dat “persoonlijk identificeerbare informatie” wordt verzameld, “[depending] op de functie(s) die worden uitgeoefend”.

Als u een quiz op de site doet, inclusief de Little Miss-quizzen, wordt alle verstrekte informatie namens de maker van de quiz verzameld en opgeslagen.

De overgrote meerderheid van de quizzen op onze website zijn gemaakt door gebruikers van onze quizmaker. Door een quiz op onze website te doen, erkent u en gaat u ermee akkoord dat alle informatie, inclusief persoonlijk identificeerbare informatie, wordt verzameld en opgeslagen namens de maker van de quiz en beschikbaar wordt gesteld aan de maker van de quiz via hun account, in realtime en in downloadbare vorm . Quizreacties blijven anoniem, tenzij u vrijwillig persoonlijk identificeerbare informatie verstrekt.

In wezen hangt dit allemaal af van veel persoonlijke informatie die u ervoor kiest om te verstrekken. Alle antwoorden van een gebruiker worden doorgegeven aan de maker van de quiz. Dit kan de naam zijn die aan het begin van de quiz wordt vermeld, de antwoorden, de tijd die nodig is om elke vraag te beantwoorden en het gegeven eindresultaat.

uQuiz zegt wel dat u kunt verzoeken om verwijdering van uw persoonlijk identificeerbare gegevens, wat de moeite van het onderzoeken waard kan zijn. Om dit te doen, zou een gebruiker rechtstreeks contact moeten opnemen met de site via een online formulier.

“Je kunt er altijd voor kiezen om geen informatie aan ons te verstrekken, maar dit kan betekenen dat je geen toegang hebt tot een of alle functies die op onze website worden aangeboden”, leest het privacybeleid van uQuiz. “We proberen, waar redelijkerwijs mogelijk, de hoeveelheid en soorten verzamelde informatie te beperken tot wat nodig is om de diensten die door onze website worden geleverd uit te voeren.”

De keuze is aan elke Mr. en Little Miss Quiz Taker. Dit geldt voor veel virale online quizzen die er zijn. Onlangs werd een virale TikTok-quiz, BetterMe’s “Childhood Trauma Test” opgemerkt door Mashable voor het verzamelen van een enorme hoeveelheid persoonlijke gegevens.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in