Libs of TikTok veroordeelt NBC News voor aanval met ‘nul journalistieke integriteit’

0
8


Een NBC News-verslaggever heeft te maken gehad met terugslag omdat hij een hit had gepost op verschillende conservatieve commentatoren en outlets voordat hij contact met hen opnam voor commentaar.

Libs of TikTok-eigenaar Chaya Raichik, een van de commentatoren die in het stuk worden genoemd, zei dat NBC-verslaggever Matt Lavietes haar 15 uur nadat zijn artikel over “extreemrechtse figuren die de grenzen van Twitter testen voor anti-LGBTQ-spraak” naar voren had gehaald, contact met haar had opgenomen.

“[NBC] weet dat als je ons om commentaar vraagt, hun hele verhaal ongeldig wordt… Daarom wachten ze [until] na publicatie”, vertelde Libs of TikTok aan The Daily Signal. ‘Het is makkelijker om gewoon over ons te liegen en als al hun lezers het hebben gelezen, kunnen ze rustig onze reactie invoegen. Het getuigt absoluut van nul journalistieke integriteit.”

Libs of TikTok reageerde dinsdagochtend op het bericht van Lavietes en schreef: “Hallo Matt, helaas heb je voornaamwoorden in je Twitter-bio die me automatisch vertellen dat ik je niet serieus kan nemen. Succes met je verhaal!”

Lavietes werkte zijn artikel later die dag bij met het antwoord van Libs of TikTok, voorafgegaan door: “Toen NBC News hem vroeg om commentaar te geven op de post, zei Libs of TikTok…”

Conservatief commentator Matt Walsh, ook genoemd in het stuk, deelde screenshots van berichten die Lavietes hem dinsdagochtend stuurde. Lavietes zei dat hij een stuk aan het schrijven was over de “opleving in wat velen aangeklaagde retoriek over LGBTQ-kwesties zouden noemen” en hij zei dat hij enkele van hun tweets zou citeren. Walsh vroeg in zijn gesprek met Lavietes aanvankelijk of het artikel al was gepubliceerd, zoals de tijdstempel leek aan te geven. Lavietes antwoordde dat de “originele versie” van het artikel de dag ervoor was gepubliceerd.

Walsh antwoordde: “Ik denk dat je begrijpt dat het een bull****-tactiek is om een ​​verhaal te publiceren, te wachten tot de eerste druk van het verkeer is afgenomen en dan om commentaar te vragen aan de mensen die je in het artikel hebt besmeurd.” Hij voegde eraan toe: “Het kan me niet schelen of jullie partijdige gieren zijn die zich voordoen als journalisten,” voegde Walsh eraan toe. “Ik zou het gewoon liever hebben als je mijn intelligentie niet beledigt door te doen alsof je haar mijn perspectief wilt geven voor een artikel dat je gisteren hebt gepubliceerd.”

Walsh vertelde The Daily Signal dat hij geen aanvullende opmerkingen had.

Lavietes nam ook contact op met Ultimate Fighting Championship-lid Jake Shields, een andere figuur die in het stuk wordt genoemd, de ochtend nadat het was gepubliceerd. Shields deelde een screenshot van zijn uitwisseling op dinsdag met Lavietes.

Shields, Lavietes en NBC News hebben niet per publicatie gereageerd op het verzoek van The Daily Signal om commentaar.

Heeft u een mening over dit artikel? Stuur een e-mail om af te klinken letters@DailySignal.com en we zullen overwegen uw bewerkte opmerkingen te publiceren in onze reguliere “We Hear You”-functie. Vergeet niet de url of kop van het artikel op te nemen, plus uw naam en plaats en/of staat.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in