Libs of TikTok geschorst vanwege nationale kinderziekenhuisclip

0
93


Illustratie door Max Fleishman

Op donderdag tweette Chaya Raichik, de persoon achter het rechtse account Libs van TikTok, audio van een gesprek dat ze had met medewerkers van het Children’s National Hospital dat een weekendlange vuurstorm veroorzaakte. Het eindigde ermee dat haar account tijdelijk werd geschorst van Twitter.

Seth Dillon, eigenaar van de conservatieve satirewebsite Babylon Bee’s, het nieuws gepost van de accountvergrendeling van Libs of TikTok.

Het laatste bericht van Libs of TikTok lijkt op vrijdag te zijn.

Op donderdag 25 augustus deelde Libs of TikTok audio die een rechtse explosie veroorzaakte, waarin ze sprak met ten minste twee medewerkers van het Children’s National Hospital en hen vroeg of ze hysterectomieën zouden uitvoeren bij kinderen onder de 18 jaar om te helpen bij het overstappen.

De oproep kwam omdat conservatieven een aanklacht hebben ingediend tegen kinderziekenhuizen voor het verlenen van zorg aan transpatiënten, als onderdeel van een morele paniek tegen transgenders, een paniek die Libs van TikTok zowel leidde als aanmoedigde.

In de audio is het onduidelijk met wie Raichik spreekt, maar ze spoort hen aan om te zeggen dat ze hysterectomieën zouden uitvoeren bij patiënten jonger dan 18 jaar.

Volgens de Washington Na, Children’s National Hospital betwistte de juistheid van de audio niet, maar zei dat de werknemers onnauwkeurige informatie hadden verstrekt. Conservatieven wezen terug op een regel op de website van Children’s, waarin stond dat het ziekenhuis genderbevestigende zorg verleende aan patiënten in de leeftijd van “0-21”.

Kinderziekenhuis vertelde de Na dat de informatie op haar website ook ten onrechte is geplaatst.

Maar de ontkenningen van het Children’s National Hospital verzadigden de rechtse menigte die door de audio werd opgehitst niet. Het leidde tot een stroom van bedreigingen tegen het ziekenhuis, wat is gebeurd met een aantal kinderziekenhuizen die Libs of TikTok en andere prominente conservatieven deze maand plaatsten.

In het kielzog van de berichten over bedreigingen aan het ziekenhuis, werd Libs van TikTok buitengesloten van haar account.

Volgens Fox News mag Libs of TikTok een week lang niet posten.

In zijn bericht aan Libs of TikTok merkte Twitter op dat “Je geen geweld mag promoten tegen, bedreigen of lastigvallen van andere mensen op basis van ras, etniciteit, nationale afkomst, seksuele geaardheid, geslacht, genderidentiteit, religieuze overtuiging, leeftijd, handicap , of ernstige ziekte.”

Het citeerde echter geen specifieke berichten die Libs of TikTok plaatste die de actie op haar account teweegbrachten.

*Eerste publicatie: 29 augustus 2022, 11:02 uur CDT

David Covucci

David Covucci is de senior redacteur politiek en technologie bij de Daily Dot, die de verbinding tussen Washington en Silicon Valley behandelt. Zijn werk is verschenen in Vice, de Huffington Post, Jezebel, Gothamist en andere publicaties. Hij is vooral geïnteresseerd in eventuele tips die u heeft. Neem contact op met [email protected]

David CovucciLAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in