Libs of TikTok betreedt de mainstream

0
64


Reactie

11:40

De Tucker Carlson-gokkast van Chaya Raichik kan andere anons inspireren om naar de beurs te gaan

door Oliver Bateman

Screenshot van het interview van Chaya Raichik met Tucker Carlson

Na softwareontwikkelaar Travis Brown en Washington Post schrijver Taylor Lorenz combineerde om de identiteit te onthullen van – of “doxx” — Libs van TikTok-accounteigenaar Chaya Raichik in april 2022 bevond Raichik, een orthodoxe jood die in onroerend goed in Brooklyn werkte, zich op een kruispunt in haar carrière. Het account, dat verschillende excentrieke TikTok-clips in een context plaatste ten dienste van diverse rechtse praatpunten, en dat al was gepromoot door mensen als Glenn Greenwald en Joe Rogan, zag zowel zijn roem als schande exponentieel toenemen en kreeg 200.000 volgers op Twitter in de periode van 24 uur nadat Lorenz haar exposé had gepubliceerd.

Nu heeft Raichik afstand gedaan van de laatste attributen van haar anonimiteit, verschijnen eerder deze week op de Fox News-streamingshow Tucker Carlson vandaag. Daar legde Raichik, wiens merk aanzienlijk is blijven groeien sinds haar doxxing, uit dat ze nu klaar was om de politieke arena te betreden “om links te ontmaskeren en hoe het te bestrijden”. Ze beschreef trots hoe ze had bijgedragen aan het ontslag van meer dan een dozijn leraren en verwoordde haar inspanningen in de taal van morele binaries: “Het eenvoudigste antwoord is dat ze gewoon slecht zijn.”


Vind je het leuk wat je leest? Pak de vrij onthoofden dagelijkse e-mail

Al geregistreerd? Log in


Afgezien van de betwistbare rechtschapenheid van Raichik’s campagne, zal haar beslissing om een ​​publieke rol te accepteren ongetwijfeld op de lange termijn voordelen opleveren voor haar merk. Ze heeft al het oor van Ron DeSantis, die privé aangeboden haar onderdak in zijn gouvernementele landhuis na haar doxxing, en haar rol als rechtse beïnvloeder zal waarschijnlijk toenemen in de aanloop naar de presidentiële voorverkiezingen van 2024. Voorafgaand aan de overgang naar haar Libs of TikTok-identiteit, had Raichik gegeven geloof op het idee dat kiezersfraude Donald Trump de presidentsverkiezingen van 2020 heeft gekost, dus het zal interessant zijn om te zien welke van de Republikeinse zwaargewichten, indien van toepassing, ze ervoor kiest om in 2024 te steunen.

Dat zij, of meer specifiek haar account, zoveel politiek gewicht in zich draagt, en dat ze steun heeft gekregen van de man die getipt is om de volgende president van het land te worden, is een teken van hoe Amerika’s online rechts steeds meer vervaagt met het meer gevestigde republikeinisme. Sommige van deze invloedrijke internetfiguren hebben, zoals Raichik, hun vroegere anonimiteit opgegeven om de mainstream te doorbreken.

Curtis Yarvin, die jarenlang blogde als ‘Mencius Moldbug’, begon onder zijn eigen naam op zijn Grijze spiegel Substack-pagina en heeft sindsdien zelfs de rondes van verschillende politieke podcasts gemaakt verschijnen Aan Tucker Carlson vandaag. Hij is ondanks een keer aan de rand van het Amerikaanse politieke discours ontsnapt observeren dat Amerikaanse rechtenprogramma’s “toegepast op populaties met een recente jager-verzamelaars afkomst en geen grote reputatie op het gebied van stevige morele vezels” hebben geresulteerd in “absolute rotzooi”. De verschillende wazige rechtse anons die Carlson’s bevolken Einde van mannen speciaal kan op een dag volgen.

In ieder geval is Raichik waarschijnlijk de best gepositioneerde van al deze anonieme figuren om in het zonlicht te opereren. Ze werd op een openbare en vernederende manier vernederd door een verslaggever die aan de rechterkant net zo’n hekel heeft als Raichik aan de linkerkant, en zal dus ongetwijfeld worden omarmd door een breder Republikeins publiek. De grensoverschrijdende limieten van het Libs of TikTok-account zijn al bereikt: haar doelen zijn vaak aangeroepen problemen met betrekking tot pedofiele verzorging en transgenderactivisme, geen alomvattende ontkrachte beweringen over de vraag of blanken en zwarten verschillende soorten zijn. De favoriete gespreksonderwerpen van Raichik staan ​​nu inderdaad centraal op het rood-blauwe slagveld.

Raichik kan misschien worden beschuldigd van “stochastisch terrorisme” telkens wanneer een gemarginaliseerde groep het doelwit is van een persoon die naar verluidt door haar tot geweld is aangezet “vage taal die het toelaat [her] om de verantwoordelijkheid voor de daad te ontkennen”. Toch is veel van wat ze post niet te onderscheiden van inhoud die al wordt geproduceerd door Fox News-presentatoren of reguliere rechtse Republikeinse politici. Met haar grote platform en beheersing van sociale media zal ze nog geruime tijd een vaste waarde blijven in het conservatieve medialandschap van Amerika. Dat niet alleen, haar voorbeeld betekent dat de komende jaren naast haar andere rechtse affiches in de frontlinie zullen staan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in