Leraren op TikTok geven een kijkje in het beroep (VIDEO)

0
132


Docenten die meer vertellen over hun klaslokaal en manier van lesgeven, maken hun ronde op TikTok en geven kijkers een kijkje achter de schermen van het werk.

Een van de grootste podia voor TikTok is het klaslokaal en leraren gaan viraal.

“#TeachersOfTikTok” heeft meer dan 30,5 miljard views op het platform. De inhoud van de klas omvat rondleidingen, lestips, “verhaaltijden” over ervaringen met werken in het onderwijs en video’s over de “dagen in het leven” van een leraar.

“Het tijdperk van de ‘TikTok-leraar’ begon in quarantaine toen we allemaal te veel vrije tijd hadden”, zegt Lauran Woolley, lerares op de basisschool en maker van TikTok. “Ik begon eigenlijk als een weddenschap tegen een van mijn studenten. Ik ontdekte dat hij TikTok erg leuk vond, en hij maakte TikToks alleen. Dus ik wedde hem dat ik tegen het einde van het jaar meer volgers zou krijgen dan hij zou kunnen.”

Met 5,2 miljoen volgers op TikTok won Woolley — of @mrs.woolleyin5th — die weddenschap.

Ze maakt video’s over haar klaslokaal, zoals tips over flexibele zitplaatsen voor leerlingen, ‘unboxing’-video’s van schoolspullen en ‘day in the life’-vlogs over de zomervakantie.

“Het was niet alsof ik dit masterplan had om deze grote influencer of TikTok-persoon te worden,” zei Woolley. “Dat was niet het doel.”

Woolley zegt dat haar video’s haar helpen om meer met haar studenten in contact te komen, vooral omdat veel van hen op TikTok staan.

Het platform helpt haar ook om te leren van anderen die in het onderwijs werken.

“Het is cool om te zien wat andere leraren in hun klaslokalen hebben of die ze dagelijks doormaken in verschillende delen van de wereld, dus het is ook heel cool om contact te maken met andere mensen,” zei Woolley.

Anderen, zoals lerares Sofia Bella, gingen viraal op TikTok nadat ze hadden gedeeld hoe ze haar klaslokaal inricht en er een comfortabele, veilige ruimte van maakt voor leerlingen. Ze heeft 3,9 miljoen volgers op TikTok.

“Omdat ze zo verbonden zijn – veel meer verbonden dan ik was toen ik in de derde klas zat – weet ik dat ze zich bewust zijn van problemen in de wereld,” zei Bella. ‘Ik wil dat ze het gevoel hebben dat wat er buiten ook gebeurt, dat jij hier binnen in orde bent.’

Naast het vinden van humor en lichtheid in de klas, hopen Bella en Woolley dat kijkers meer te weten kunnen komen over het werk dat bij het lesgeven hoort.

“Er zijn veel mensen die dingen zien die leraren online plaatsen en zeggen: ‘Oh wauw, ik realiseerde me niet dat dit is wat je eigenlijk moet doen’, en voor sommige mensen bouwt het echt meer waardering op voor de carrière zelf,” zei Woolley.

“Mijn doel was om mensen te inspireren,” zei Bella. “Ik inspireer niet alleen mijn kinderen, maar ik inspireer ook kinderen over de hele wereld om van school te houden, en ik inspireer mensen om leraar te worden, en dat is wat we nodig hebben. We hebben veel leraren nodig die houden van wat zij doen.”LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in