Leraar zet op Leave Over TikTok-video

0
13


  • Een leraar werd met verlof geplaatst nadat een TikTok over hem was gepost, volgens het schooldistrict.
  • In de TikTok-video is een man te horen die zegt dat hij met het gezicht van een meisje tegen een muur wil “slaan”.
  • San Bernardino City Unified School District vertelde Insider dat ze de beschuldigingen zullen onderzoeken.

Een TikTok-video van een man die gewelddadige opmerkingen maakt over studenten heeft geleid tot de schorsing van een leraar van Cajon High School in San Bernardino, Californië, volgens een verklaring die het schooldistrict aan Insider heeft verstrekt.

Op 12 oktober plaatste een gebruiker genaamd @cajon_student een video met de tekst op het scherm: “Een 53-jarige man zegt dit tegen een junior op de middelbare school.”

Het is onduidelijk waar de video is opgenomen, omdat er geen gezichten op te zien waren en het beeld gedeeltelijk werd verduisterd, maar in de clip was een mannelijke stem te horen die zei: “Ze vindt dat ze grappig is. Ze is een onbeleefd, uitdagend klein joch dat ik wil gewoon haar gezicht tegen een muur slaan.”

De gebruiker voegde een bijschrift toe onder de video waarin stond dat de mannelijke stem toebehoorde aan een medewerker genaamd ‘Mr. Bean’. Volgens de Cajon High School-website is een persoon genaamd Robert Bean werkzaam als leraar Engels op de school.

“Ik ben een student aan Cajon High School en wilde licht brengen in wat Mr Bean regelmatig zegt, samen met verschillende dingen zoals het uitschelden van studenten en andere leraren”, luidde het bijschrift.

De video heeft nu meer dan 96.000 views en 550 reacties. Er lijken verschillende opmerkingen te zijn gemaakt door studenten op de school, die verhalen schreven dat ze negatieve interacties met Bean hadden terwijl ze op school waren.

“Het was niet alleen onprofessioneel, dat had helemaal niet op de campus mogen zijn”, vertelde senior Mia Munoz aan KTLA.

Een voormalige student vertelde de outlet dat Bean haar uitlachte omdat ze een auto-immuunziekte had toen ze bij hem in de klas zat.

“Hij bracht me in verlegenheid, hij vernederde me voor mijn hele klas, met mijn niet alleen zeer persoonlijke, maar ook mijn zeer persoonlijke medische informatie”, zei Megan Soult, die 12 jaar geleden afstudeerde van de school. “Om dit vele jaren later te zien opduiken en te horen hoeveel mensen dit onder de aandacht van het administratief personeel van de school hebben gebracht en er is nog steeds niets gedaan, is gewoon verbijsterend.”

In een verklaring aan Insider bevestigde het San Bernardino City Unified School District dat Bean op 17 oktober met “betaald administratief verlof” was geplaatst, “in afwachting van een onderzoek naar beschuldigingen die vorige week op sociale media waren gepost”.

Robert Bean reageerde niet onmiddellijk op het verzoek van Insider om commentaar.

Schoolleraren werden eerder ontslagen wegens controversieel gedrag nadat ze in hun klas werden gefilmd door studenten, die de video’s vervolgens online plaatsten. In oktober 2021 meldde Insider dat een leraar van de North High School in Riverside, Californië, met verlof werd gestuurd toen een student haar filmde terwijl ze indianen nabootste terwijl ze een papieren hoofdtooi droeg.

De Riverside Unified School District Administration noemde het gedrag van de persoon “volstrekt onaanvaardbaar” in een verklaring op haar website, en in februari meldde NBC Los Angeles dat ze was ontslagen.

Bekijk hier de berichtgeving van Insider’s Digital Culture-team voor meer van dit soort verhalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in