Leraar TikTok wordt overspoeld met mensen die stoppen met het beroep

0
12


Er is een klasse influencer-leraren ontstaan: ze livestreamen tijdens hun lunchpauze, posten het werk van hun studenten en binden zich over de beproevingen van het lerarenberoep. Maar in tegenstelling tot de Pinterest-beïnvloeders van leraren uit de jaren 2010 wiens jute en chevron-klaslokaalontwerpen de feeds vulden, is TeacherTok openhartig over de uitdagingen van het beroep. TeacherTok is waar docenten kunnen zeggen dat ze een miskraam hebben gehad tijdens de les, maar geen flexibiliteit hebben gekregen van de administratie, waar ze huilen aan hun bureau of waar ze hun ontslag aankondigen.

Van wiskundeleraren in Texas tot natuurkundeleraren uit North Carolina tot kleuterleidsters in Californië, leraren verzamelen miljoenen volgers en vormen collectieven zoals het Teacher Hype House. Sommige onderwijzers, zoals lerares Engels op de middelbare school Claudine James, die berichten plaatst op @iamthatenglishteacher, begonnen TikToks te maken om hun eigen leerlingen te bereiken, maar vonden in plaats daarvan een publiek van verschillende ordes van grootte. De eenvoudige grammaticalessen van mevrouw James hebben meer dan 4 miljoen volgers getrokken, waarvan velen ESL-leerlingen zijn.

Maar zelfs de zichtbare, gevaloriseerde TikTok-leraren verdrinken. Hun Amazon-verlanglijsten kunnen worden vervuld door mensen over de hele wereld en hun salarissen worden aangevuld met merksponsoring, maar het klaslokaal is genoeg geweest om zelfs de meest toegewijde te verslijten.

Leraren stoppen en ze posten erover. Er is geen landelijke database om het landelijke lerarentekort bij te houden, maar het gebeurt echt.

@annamsutter Laat het me weten als je meer wilt weten! #quittok #greatresignation #teacherquittok ♬ origineel geluid – Anna Sutter

Florida nodigde veteranen zonder onderwijsachtergrond uit om klaslokalen te leiden en Arizona liet de vereiste van een universitaire opleiding vallen. Virginia Gov. Glenn Youngkin (R) kondigde een ‘fast-tracking plan’ aan, dat een verkorte lerarenopleiding geeft aan universiteitsstudenten en professionals, in een poging om de 10.500 vacatures van de staat te vullen. Het Bureau of Labor Statistics schat dat de VS sinds het begin van de pandemie 370.000 leraren hebben verloren. Omdat de VS te maken heeft met een alarmerend lerarentekort, heeft de hashtag #TeacherQuitTok 73 miljoen views op TikTok. Sommige leraren vinden gemeenschap, anderen vinden toestemming om te vertrekken, en voormalige leraren realiseren zich misschien dat wat ze deden goed was.

Twee getrouwen van TeacherTok, die beiden een stap terug deden van het lesgeven, begonnen een podcast genaamd -surprise-Teacher Quit Talk. In de eerste aflevering, die in september werd uitgebracht, deelde de Californische kleuterleidster Arielle Fodor, bij haar 1,1 miljoen TikTok-volgers bekend als @mrs.frazzled, haar gevoelens: “We zijn hier omdat veel mensen hun baan opzeggen en daar houden we van hen. Maar op nationale schaal maken we ons grote zorgen”, zei ze. “Iedereen stopt ermee. Niemand zal weten hoe te lezen.”

Mevrouw Frazzled bracht de pandemie meerdere keren per dag door met posten over onderwerpen uit het schoolbeleid (sommige leraren betalen voor hun vervangende leraren) tot haar persoonlijke leven (ze kocht een augurkpak). Sinds haar dochter in mei werd geboren, is ze met verlengd zwangerschapsverlof geweest en is ze de podcast begonnen samen met collega-leraar TikTok-veteraan die door “Miss Redacted” gaat. Nadat ze de afgelopen twee jaar 340.000 TikTok-volgers had verzameld, besloot ze haar baan als geschiedenisleraar in Florida op te zeggen om in onroerend goed te gaan werken.

“Ik wil niet zeggen dat we schreeuwen in de leegte omdat ik het gevoel heb dat we allemaal in een cirkel zitten die samen aan het schreeuwen zijn”, zei Miss Redacted in de eerste aflevering van de podcast. Nu, in de zevende week, heeft de show huidige en voormalige leraren geïnterviewd over hun ups en downs in de klas.

Virale #quittingteaching-video’s begonnen TikTok in de herfst van 2021 te overspoelen, op het momentum van The Great Resignation.

@maddielovespotatoes Mijn baan in het onderwijs opgezegd #teachersoftiktok #quittingteaching #quitmyjob #voormaligeleraar ♬ Je bent genoeg – eindelijk slapen

Een lerares uit Albuquerque plaatste een video waarin ze afscheid neemt van haar klas achtste klassers.

“Ik ga niet weg vanwege jullie,” vertelde ze de studenten, later maakte ze een video om uit te leggen dat ze grotere cheques nodig had gedurende het schooljaar van negen maanden, maar het district verstrekte alleen kleinere cheques verspreid over een loon van 12 maanden schema. De geest van stoppen verspreidde zich als een besmetting, en de extra uitdagingen van de pandemie – zoals persoonlijk lesgeven met Google Classroom en het omgaan met slopende personeelstekorten – duwden leraren naar de rand. Het helpt niet dat leraren zich midden in felle debatten bevinden over maskeren, kritische rassentheorie en genderidentiteit, een politiek touwtrekken waarbij de leraren het touw in handen hebben. Volgens een onderzoek van de Rand Corporation overwoog een op de vier Amerikaanse leraren om aan het einde van het schooljaar 2020-2021 hun baan te verlaten.

Het werd gezien als micromanagement van schoolbestuurders dat Lauren Lowder ertoe bracht haar klaslokaal in North Carolina in 2020 te verlaten om een ​​bijlesbedrijf te runnen. Ze deelt haar reis naar 400.000 volgers op een account genaamd @burntoutteachers, waar ze zelfzorgtips en een bijna 80-tal “waarom ik nooit meer terug zal gaan”-serie met nachtmerrie-leerherinneringen plaatst.

@burntoutteachers Waarom ik nooit meer terug zal gaan pt. 77 #teachers #teachersontiktok #teachersoftiktok #teacherlife #teachersbelike #teaching #teach #fyp #fypシ #teacherprob #teacherprobs #teachertiktok #teachertok #teachertiktoks #funnyteacher #wingb ♬ Blue Blood – Heinz Kiessling & Various Artists

“Aanvankelijk begon ik mijn account om opgebrande leraren te laten zien dat er een andere manier is om meer geld te verdienen en meer vrijheid te hebben”, vertelde ze de Daily Dot aan de telefoon.

Voor haar is TikTok een betere plek om docenten te bereiken dan andere platforms. “Als je iemand in een video ziet, voel je je zo verbonden, en lachen kan mensen bij elkaar brengen. TikTok doet dat meer dan enig ander platform.”

‘Ik heb het gevoel dat er een opstand is begonnen’, zei ze. “Leraren zijn gemaakt om deze martelaar te zijn – in het voor de uitkomst niet het inkomen – maar dat kan een gaslichtuitdrukking en vooruitzicht zijn. Vooral dit jaar zijn kinderen niet gewend om in een klaslokaal te zitten en zien leraren uitdagender gedrag dan in het verleden. Soms moet je er gewoon mee stoppen.”

Maar het is niet allemaal negativiteit. Sommige leraren vinden troost in de TikTok-onderwijsgemeenschap.

“Het is mijn eerste jaar lesgeven en ik werd in een tumultueus jaar gegooid”, zegt Winston Jones, die lesgeeft aan middelbare scholieren op de New York City Public Schools. “Er zijn dagen geweest dat ik me afvroeg of het het waard is. Het is heel moeilijk geweest. Eén ding dat ik van andere leraren op TikTok heb geleerd, is dat je voor jezelf moet opkomen en een leven moet leiden buiten de klasdeuren. Ik ga mezelf niet dwingen om de hele nacht te werken, ook al is het zo gemakkelijk om al mijn tijd te besteden aan lesplanning, nakijken, bijles of buitenschoolse lessen.’

Gabe Dannenbring, een leraar op een middelbare school uit South Dakota, kreeg 1,3 miljoen volgers voor het delen van grappige verhalen uit de zevende klas, en hij heeft ook vriendschappen ontwikkeld met TikTok-leraren uit het hele land. “Het is een hechte wereld. Ik zit in een groepsbericht met 8 of 10 TikTokers die een paar keer per week communiceren, praten over school, zaken, inhoud en gewoon de wereld waarin we ons bevinden.

“Een van de redenen waarom ik doorga met sociale media, is omdat ik geld verdien met sociale media”, zei hij tegen de Daily Dot. “Als dat niet zo was, zou ik waarschijnlijk een tweede baan moeten zoeken.”

Dankzij zijn enorme platform heeft hij zakelijke donaties voor zijn school kunnen scoren, waaronder een Chromebook-weggeefactie, Little Debbie-snacks en Kahoot-merchandise. En nadat hij de draak had gestoken met de notoir niet-absorberende papieren handdoeken van openbare scholen, ontving hij een enorme voorraad papieren handdoeken en tissues van Bounty en Charmin.

Maar voor elke influencer die goud heeft geslagen, zijn er zoveel die nog steeds werken te midden van beperkte budgetten en een verbijsterend personeelstekort.

Uiteindelijk moeten opgebrande leraren een onmogelijke afweging maken: het klaslokaal verlaten kan het welzijn van een leraar ten goede komen, maar schaadt al worstelende scholen.

“Ik weet niet alle antwoorden,” zei Lauren Lowder. “Maar ik denk dat de dingen misschien eerst erger moeten worden voordat ze beter worden.”

web_crawlr

We crawlen het web, zodat u dat niet hoeft te doen.

Meld u aan voor de Daily Dot-nieuwsbrief om elke dag het beste en slechtste van internet in uw inbox te krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in