Leraar persoonlijke veiligheid legt nadruk op bewustzijn, signaleert verdacht gedrag via TikTok

0
17


KAPEL HILL, NC — Heb jij het in je om een ​​aanvaller te slim af te zijn die je pijn wil doen?

Kerken, winkelcentra en schoolcampussen zijn allemaal openbare ruimtes waar iedereen tegenwoordig kwetsbaar kan zijn voor aanvallen. In Chapel Hill zijn duizenden geposeerd om volgende maandag samen te komen voor Halloween-vieringen in Franklin Street.

Een leraar openbare veiligheid is gespecialiseerd in manieren om gevaarlijk gedrag te identificeren voordat er iets ergs gebeurt.

Helaas hebben we allemaal gezien dat openbare ruimtes de afgelopen jaren in enkele seconden plaats delict zijn geworden.

“We weten nu uit ervaring dat geen enkele locatie veilig is als het grote publiek er toegang toe heeft”, zei leraar openbare veiligheid Terry Vaughan.

Vaughan zegt dat niemand verwacht het slachtoffer te worden van een misdrijf. De voormalige Britse Royal Marine Commander heeft de afgelopen 10 jaar tips voor openbare veiligheid gegeven.

Hij leidt een programma genaamd DIRT, wat staat voor Dangerous Individual Recognition Training.​

“Het is relevante informatie voor iedereen en het leert lichaamstaal mentaliteit en strategie voor persoonlijke veiligheid,” zei hij.

De persoonlijke veiligheidstips zijn online een hit. Meer dan 402.000 gebruikers volgen zijn TikTok-account.

Een populaire clip is gericht op vrouwelijke hardlopers.

“Je beste verdediging tegen een aanvaller is om ze een beetje te ontlopen of te slim af te zijn”, zei Vaughan.

Vaughan benadrukt het belang van het meerdere keren observeren van een openbare omgeving. Ook het bewustzijn vergroten van wat er in een bepaalde ruimte gebeurt.

“Op het moment dat je in staat bent om te interpreteren wat er om je heen gebeurt, interpreteer je de lichaamstaal van mensen met wie je in contact komt, en gebruik je die informatie om te zeggen: ‘Oké, nee, dit voelt raar, en ik kan dat gevoel vertrouwen, ‘Je gaat zoveel sneller weg’, zei Vaughan.

Nyjah King ziet deze trainingen als een voordeel voor iedereen.

“Ik heb het gevoel dat trainingen goed zouden zijn”, zei King, een UNC-student. “We kunnen ons bewust zijn van de dingen die gebeuren en ons bewust zijn van meer manieren om vrienden te beschermen.”

Tot nu toe zijn er geen arrestaties verricht. Woensdagavond zei UNC dat er een onderzoek aan de gang is en dat de politie aanwezig wil zijn in woonhuizen.

Wat betreft de leraar openbare veiligheid, hij geeft les in Raleigh en zal in februari een workshop leiden op de campus van NC State.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in