Lees dit voordat je de TikTok-beroemde roze saus eet

0
88


De nieuwste obsessie van het internet? The Pink Sauce, een dipsaus met drakenfruit die om de verkeerde redenen viraal gaat op TikTok. In een controverse die sommigen hebben vergeleken met het gevaarlijke Lentil Crumbles-debacle van Daily Harvest, is de kleurrijke specerij onder vuur komen te liggen vanwege een overvloed aan mogelijke gezondheids- en veiligheidsproblemen.

Veronica Shaw, die bij duizenden volgers bekend staat als Chef Pii, begon in juni met het promoten van de “beruchte saus waar iedereen dol op is” (zoals de fles het beschrijft) op het platform. Het mysterie rond de smaak van de saus, die wordt vergeleken met ranchdressing, maakte clips van Shaw die het over kip-offertes besprenkelde nog verleidelijker. Op 1 juli om 11:11 uur – een eerbetoon aan Shaw’s affiniteit met getallen – werd The Pink Sauce officieel gelanceerd voor $ 20 per fles. En het drama begon kort daarna.

“De roze saus is letterlijk pas 20 dagen een product”, vertelt Shaw Glamour, waarbij de nadruk wordt gelegd op de snelheid waarmee haar team zich beweegt om fouten te corrigeren en de vraag bij te houden. “We hebben vallen en opstaan ​​​​gemaakt, net als elk ander bedrijf.”

Terwijl beoordelingen van de saus binnenstroomden, zeiden verschillende klanten dat ze lekkende flessen rotgeurende saus per post ontvingen. Ongeveer 50 pakketten werden getroffen en Shaw bood snel terugbetalingen of vervangingen aan degenen die beschadigde flessen ontvingen.

“Het was onze schuld”, geeft Shaw toe. “We hadden dozen moeten gebruiken in plaats van tassen.”

Maar het duurde niet lang voordat gebruikers begonnen te wijzen op mogelijk gevaarlijke discrepanties op het voedingsetiket van de saus. Het originele etiket van de saus beweerde 444 porties te bevatten – een ander nummer – in een fles. Dat is een wiskundige onmogelijkheid. Shaw legde de fout later uit als een simpele samensmelting van grammen en porties. Elke fles bevat 444 gram saus, wat neerkomt op 30 porties per container, en nieuwe labels voor de saus zullen dat in de toekomst weerspiegelen. Maar het grootste twistpunt is de ingrediëntenlijst van de saus. Aangezien The Pink Sauce melk bevat en voornamelijk afhankelijk is van natuurlijke conserveermiddelen, maakten velen zich zorgen of het veilig was om ongekoeld te verzenden. Shaw verduidelijkte dat de saus na opening gekoeld moet worden, maar stond erop dat het product op kwaliteit is getest en dat het merk de FDA-normen volgt, hoewel de saus nog steeds “labtests” ondergaat.

Je vraagt ​​​​je misschien af: is dit legaal? Volgens de “cottage food”-wetten in Florida, waar Shaw is gevestigd, kunnen ondernemers die keukens zonder vergunning gebruiken zonder vergunning voedsel produceren met een “laag risico op door voedsel overgedragen ziekten”, zolang hun omzet niet meer dan $ 250.000 per jaar bedraagt.

In een Twitter-thread, probeerde een nieuwsgierige toeschouwer The Pink Sauce thuis na te maken, maar kwam na verschillende pogingen tot de conclusie dat Shaw mayonaise moest gebruiken in plaats van de melk die op het etiket staat vermeld. In een TikTok die aan Shaw’s account is vastgemaakt, is te zien hoe ze mayonaise als emulgator gebruikt.

“Ik ga mijn proces niet behandelen, alleen vanwege juridische doeleinden met mijn handelsmerk en dat soort dingen”, zegt de chef-kok wanneer Glamour vraagt ​​naar haar recept. “We zijn op zoek naar winkels. Hun productie van mijn proces is echter absoluut verkeerd. Ik word beoordeeld op basis van een video die ik heb gemaakt voordat The Pink Sauce een product was. Ik was op weg naar een pop-upwinkel en ik wilde die dag The Pink Sauce op het eten zetten. En ik heb zojuist een video gemaakt.”

Een andere bron van zorg is de variatie in kleur van de saus, die soms neonroze lijkt op de camera en soms pastel. Volgens Shaw was de verandering in tint opzettelijk.

“Als je te veel drakenfruit in de, weet je, doet, wordt je rood aan het poepen”, zegt Shaw. “Het is alsof je te veel bieten eet. Dus ik wilde niet dat mensen zeiden: ‘Oh, mijn shit is roze.’”

Toch blijft de verontwaardiging online toenemen. Onnauwkeurigheden op de etikettering kunnen ernstige gezondheidsproblemen opleveren voor mensen met voedselallergieën.

“Wij gebruiken het, mijn kinderen gebruiken het”, zegt Shaw. “Ik ben me zeer bewust van dat allergiegehalte en het belang ervan…. Ze creëren een probleem omdat ik iets geweldigs heb gecreëerd.”

Gelukkig weerhield de controverse er niet van dat Shaw een lucratieve licentieovereenkomst sloot met Dave’s Gourmet – een partnerschap dat flessen Pink Sauce in het hele land op de planken zal brengen. Volgens een persbericht zal Dave’s Gourmet de saus “op commerciële schaal produceren volgens de vereiste richtlijnen voor voedselproductie”, met een paar aanpassingen aan de ingrediënten “om de saus minder gecompliceerd, zuivelvrij en vrij van conserveringsmiddelen te maken, kunstmatige kleuren of smaken.”

Dit bericht is bijgewerkt met informatie over de licentieovereenkomst van Shaw op 16 september 2022.

Oorspronkelijk verschenen op GlamourLAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in