Leer meer over veiligheid van Cathy Pedrayes, de geliefde moeder van TikTok

0
121


Met 2,4 miljoen TikTok-volgers en bijna 200.000 Instagram-volgers, is de in Miami geboren Cathy Pedrayes de moedervriend van TikTok en deelt ze tips over hoe je veilig kunt blijven.

Met 2,4 miljoen TikTok-volgers en bijna 200.000 Instagram-volgers, is de in Miami geboren Cathy Pedrayes de moedervriend van TikTok en deelt ze tips over hoe je veilig kunt blijven.

Cathy Pedraes

Kunnen baby’s water drinken en wat mag je niet op sociale media plaatsen? De in Miami geboren Cathy Pedrayes heeft de antwoorden als “TikTok’s moedervriend.”

Pedrayes is een social media-ster wiens levenstips, blauwe jurk en parels en parmantige voice-overs haar geliefd hebben gemaakt bij 2,4 miljoen volgers op TikTok en bijna 200.000 volgers op Instagram, die naar de 34-jarige gaan voor haar slimme advies.

glimlach met boek staand.JPG
Met 2,4 miljoen TikTok-volgers en bijna 200.000 Instagram-volgers, is de in Miami geboren Cathy Pedrayes de moedervriend van TikTok en deelt ze tips over hoe je veilig kunt blijven. Cathy Pedraes

De Miami Herald ging met Pedrayes zitten om over TikTok, veiligheid, familie en Miami te praten. Dit is wat ze te zeggen had:

Je hebt een behoorlijke carrière achter de rug voordat je in deze niche van informatieve veiligheids- en beveiligingsposten kwam. Hoe heb je het gevonden en ontwikkeld om de moedervriend van Miami’s TikTok te worden?

Toen ik een milieuwetenschapper was, was het mijn taak om eigenschappen te onderzoeken op veiligheidsrisico’s, toch?

Toen ik QVC-host werd, was dat een beetje het moment waarop ik werd blootgesteld aan het cyberbeveiligingselement. Mijn vader werkt eigenlijk voor het dorp Key Biscayne en doet daar IT, dus ik was altijd blootgesteld aan technologie en computers en dat soort dingen.

Maar met ervaringen begin je punten met elkaar te verbinden en dus als je op de nationale tv bent in 100 miljoen huizen, zijn 100 miljoen mensen natuurlijk niet allemaal fantastische, geweldige mensen. Je krijgt daar een paar enge mensen en toen werd ik blootgesteld aan “Oh mijn god, mijn gegevens worden hier verzameld, daar gepubliceerd.” Toen begon ik echt de punten te verbinden tussen de veiligheid die ik eerder deed en cyberbeveiliging.

Een van de dingen die je het meest iconisch maken als TikTok’s moedervriend, zijn je blauwe jurk en parels. Waar kwam de inspiratie ervoor vandaan?

De laatste keer voor COVID dat ik mijn oma levend had gezien, ging ik naar haar huis en ik kreeg deze parels en deze oorbellen.

Ik kon haar niet bezoeken [during the early pandemic] en ze werd steeds zieker. Maar gelukkig is ze op de meest verbazingwekkende manier overleden: thuis, niet van COVID, niet met pijn.

Ik dacht dat ik haar wilde opnemen in wat ik post, dus zo kwam de blauwe jurk tot stand; Ik vond het er geweldig uitzien met de parels.

Je richt je primair op internetveiligheid en cybersecurity. Hoe blijf je bij in het snel veranderende landschap van die velden waar elke dag een nieuwe veiligheidstip kan betekenen?

Ik ben traditioneel opgeleid in journalistiek … dus ik doe veel Twitter-kammen en het soort technieken dat journalisten gebruiken, zoals Google Alerts en zo. Ik besteed veel tijd aan het verspillen van media, en in tegenstelling tot mensen die misschien over een hele reeks verschillende onderwerpen rapporteren, praat ik maar over één ding.

Dus, echt praten hier: waarom is veiligheid in de eerste plaats zo belangrijk voor u?

Veiligheid is een grote zak aan onderwerpen, want alles hangt met elkaar samen. We zouden zelfs kunnen praten over onderwijs en hoe dat verband houdt met veiligheid of geestelijke gezondheid en politiek, en al deze dingen hebben betrekking op veiligheid.

Ik denk dat het krijgen van een baby op de een of andere manier in dat opzicht een soort van aarding is geweest, omdat het me heeft geleerd dat ik letterlijk niet eens wist hoe ik vast voedsel moest eten totdat ik het leerde, toch? Dus ik neem dat perspectief een beetje mee naar mijn inhoud van: “Veronderstel niets: als je het interessant vindt, post het dan gewoon.”

Over interessant gesproken, heeft opgroeien in Miami invloed gehad op hoe je over veiligheid denkt?

Ik denk dat een van mijn grootste angsten toen ik voor het eerst begon te rijden of in een auto zat in Florida, een kanaal was inrijden en ik denk dat dat uniek is in Miami.

Aan dit soort dingen werd ik heel, heel vroeg blootgesteld. Ik heb een EHBO-cursus gevolgd aan het Miami Dade Community College. Ze hadden een hele leuke, en dat stelde me bloot aan veel eerstehulptips. Dat was zo’n beetje het eerste dat ik begon te posten dat viraal was gegaan.

Opgroeien in Miami in de jaren 80 en 90 toen de dingen hectisch waren, heeft mijn familie zeker veel geleerd.

Ik herinner me ook dat er een nachtclub was – ik denk niet dat die meer bestaat, maar het heette Azucar – en ik zag een enorm gevecht buiten waar het bloederig was, en ik zei: “Jongens, ik heb een EHBO-doos in mijn auto!”

Was jij de moedervriend toen je jonger was?

Oh ja. Ja. Ja. Ja.

Als ik naar clubs ging en dat soort dingen in het centrum, was ik altijd voorbereid omdat ik altijd de meest verantwoordelijke was. Ik was meestal de aangewezen chauffeur om ervoor te zorgen dat mijn vrienden allemaal veilig thuis zouden komen en zo, maar ook toen ze terugkwamen bij mijn auto zorgde ik ervoor dat ik plastic zakjes had voor het geval mensen vaak ziek waren. We hadden waterflessen en je weet wel wat beef jerky of zoiets voor een beetje eiwit.

En wat dacht je van je beste Miami-tip?

Als je naar Miami gaat en geen croqueta, pastelito of cafecito hebt, weet ik niet waar je was, maar het was niet Miami.

Dus voordat we gaan, is er een advies dat je zou geven aan iedereen die wil doen wat je doet?

Post wat je leuk vindt; maakt niet uit wat. Je weet nooit hoe die informatie iemand kan helpen.

Ik hoop dat mijn gegevens mensen het gevoel hebben gegeven dat ze de kennis hebben om de beste beslissingen te nemen voor hun leven en voor hun gezin, hun gegevens en dat alles.

Profielafbeelding van Elise C. Gregg

Elise Gregg zit in het realtime en breaking news-team van Miami Herald. Ze is een student aan de Florida International University en redacteur van FIU’s studentenmedia, PantherNOW. Ze speelt graag bas en leest graag als ze niet schrijft over misdaad en al het andere dat op haar bureau terechtkomt.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in