Law School, maar dan op TikTok

0
84


Dit verhaal werd oorspronkelijk gepubliceerd in de makers — een nieuwsbrief over de mensen die de scheppende economie aandrijven. Laat het naar je inbox sturen.

Voor niet-ingewijden kan de wet verbijsterend zijn.

Via hun gedeelde TikTok-account @de.wet.zegt.wat, werken Maclen en Ashleigh Stanley om het te demystificeren door jurisprudentie en rechtszaken uit te leggen aan een publiek van 914.200 volgers. Ze hebben het account in augustus 2021 aangemaakt om het boek van Maclen te promoten, De wet zegt wat? Dingen die u niet wist over de wet (maar wel zou moeten)!).

Door belangrijke wetten op een beknopte en onderhoudende manier op te splitsen, hopen de Stanleys meer keuzevrijheid te geven aan kijkers die hun rechten willen begrijpen. Ze posten ook op YouTube en hebben een podcast op Patreon.

Het stel ontmoette elkaar toen Maclen te laat was bij de oriëntatie van de Harvard Law School en nam de laatste plaats in de aula naast Ashleigh in. Ashleigh, 29, werkt nu in het ondernemingsrecht op het gebied van entertainment bij een groot bedrijf, terwijl Maclen, 31, twee jaar geleden zijn eigen bedrijf begon als vertegenwoordiger van slachtoffers van aanranding, genderdiscriminatie en seksuele intimidatie. Het koppel verdeelt nu hun tijd tussen Nashville, Tennessee en Los Angeles.

Ze spraken deze week met Rachyl Jones van The Observer.

Kun je me vertellen hoe je op TikTok bent begonnen?

Ashleigh: Door veel overtuigingskracht. Afgelopen zomer schreef Maclen een boek en we ontdekten dat door het publicatieproces niemand je boek zo promoot als je zou willen. Hij kwam op een dag naar me toe en zei: “Laten we een TikTok maken om het boek te promoten.” En het was een absoluut “nee” voor mij.

Ik wilde niet de cringy millennial zijn die de trendy dansen deed. Hij beloofde dat het over het boek zou gaan. Het zou gaan over juridische zaken. En het was nog steeds een “nee” voor mij, omdat ik dacht dat het niemand iets zou kunnen schelen. Advocaten zijn notoir droog en de wet is niet inherent interessant voor de meeste mensen. Het doel van zijn boek was om wetten die iedereen zou moeten kennen in alledaagse taal op te splitsen. En dus toen we eenmaal begonnen te praten over het doen van een TikTok in die geest, besloot ik het uit te proberen. Ik dacht niet dat het ergens heen zou gaan.

En Maclen, waarom had je het gevoel dat je hiervoor de hulp van Ashleigh nodig had?

Maclean: Ik bedoel, hoeveel echtgenoten die afgestudeerd zijn in de rechten van Harvard ken jij? Het is memorabel. Het leek me ook leuk om het samen met mijn vrouw te doen.

Ashleigh: Wij werken goed samen. We hebben allebei verschillende sterke punten. Hij is erg creatief. Ik ben goed in het bewerken van dingen en meer gericht op details.

Waarom denk je dat mensen geïnteresseerd zijn in het leren over de wet, vooral bijna een miljoen mensen op TikTok?

Ashleigh: Ik denk dat mensen niet weten dat ze geïnteresseerd zijn in de wet totdat je iets uitlegt waarvan ze niet wisten dat ze het niet wisten – als dat logisch is. En ik denk dat we interpretatietools geven aan dingen waar mensen al om geven.

Maclean: Rechts. Interessante aspecten van het recht kan je op de juiste manier verwoorden, dat is boeiend en soms humoristisch. Ik bedoel, er zijn veel wetten in de boeken zoals: jury nietigverklaring dat veel mensen niet weten, maar ze zijn erg interessant. Het zit gewoon in een saaie verpakking.

Ashleigh: Dat klinkt zo saai. Jury nietigverklaring.

Maclean: Ja, dat doet het. Maar er zijn al deze mazen in de wet die erg interessant zijn. Aan het eind van de dag is het rechtssysteem dit boek met regels dat mensen hebben gemaakt om onszelf te beheersen. Het is best interessant om over te leren als je het op de juiste manier doet.

Maclen, denk je dat je populariteit op TikTok je heeft geholpen om klanten te krijgen?

Maclean: Nee eigenlijk. En ik heb echt niet willen adverteren voor mijn bedrijf op TikTok. Ik adverteer verdomd mijn boek om eerlijk te zijn, maar het zijn twee verschillende werelden voor mij.

Kun je me meer vertellen over hoe je internet hebt gebruikt om je boek te promoten?

Maclean: Het internet is waarschijnlijk mijn grootste promotor geweest. Het is voornamelijk TikTok geweest. We hadden één zeer succesvolle video met een paar miljoen views. En ik heb bovenaan een opmerking gepind waarin stond dat mijn boek uit is en dat er meer informatie in staat. Mijn uitgever kwam terug en zei: ‘Wat is er in godsnaam gebeurd? Je hebt net zoveel nieuwe verkopen gekregen.” Een paar honderd mensen kochten het boek van die ene opmerking.

Hebben jullie enig idee wie je kijkers zijn?

Maclean: Het loopt het gamma in termen van leeftijd. En de meeste van onze kijkers kennen de wet niet. Ik denk dat dat komt omdat we ons richten op onderwerpen die op de pagina ‘Voor jou’ komen, alleen omdat het onderwerp zelf interessant is. Een goed voorbeeld is de Amber Heard-rechtszaak. We hebben een paar honderdduizend volgers aan ons account toegevoegd omdat we daar een paar video’s over hebben gemaakt.

Waar zien jullie dit merk in de toekomst naartoe gaan?

Ashleigh: Grote open vraag. We hadden allebei niet gedacht dat het zo groot zou zijn.

Maclean: We hebben mensen die ons benaderden over het hebben van een soort spin-off educatieve tv-show en een meer spraakmakende podcast.

Ashleigh: Ja. We willen gewoon dat het het juiste is, want persoonlijk is ons grootste probleem in het leven op dit moment – wat zo’n eerste wereldprobleem is – dat we aan het eind van elke dag tegen elkaar zeggen: ” Waar is de dag gebleven?”

Dus wat houdt je op de been met je TikTok?

Maclean: Ik was een tijdje leraar voordat ik rechten ging studeren, en ik hou er echt van om les te geven.

Ashleigh: Mensen vertellen ons dat we ze hebben geïnspireerd om rechten te gaan studeren, dat ze dankbaar zijn voor wat we doen.

Heb je advies voor andere makers?

Maclean: Blijf het doen. Het kostte wel een paar maanden van continu posten, een merk opbouwen en mensen die ons merk herkenden. En toen werkte het. Dus je weet maar nooit, ik zou gewoon zeggen tegen iedereen die er is: blijf proberen om het te doen. Omdat het kan werken.Dit interview is oorspronkelijk gepubliceerd in The Creators, een nieuwsbrief over de mensen die de scheppende economie aandrijven. Ontvang het in je inbox voordat het online staat.

Law School, maar dan op TikTokLAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in