Lauran Wooley is een leraar met een TikTok-klaslokaal van 5 miljoen

0
151


Dit verhaal werd oorspronkelijk gepubliceerd in de makers — een nieuwsbrief over de mensen die de scheppende economie aandrijven. Laat het naar je inbox sturen.

Leraren zijn onderbetaald en ondergefinancierdeen aandoening die alleen is geweest verergerd door de Covid-pandemie. In het verleden hebben leraren gebruik gemaakt van bronnen als “Leraren betalen leraren”, een online marktplaats waar ze lessen en werkbladen van elkaar kunnen kopen en die ook een aanvullend inkomen biedt aan creatieve docenten die hun originele inhoud verkopen. Nu zijn leraren over de hele wereld begonnen TikTok te gebruiken om activiteiten en strategieën te delen die ze in hun klaslokalen gebruiken.

Lauran Woolley, 28, een lerares van de vijfde klas op de Leetonia Elementary School in Leetonia, Ohio, heeft 5,2 miljoen volgers verzameld op TikTok. Ze schrijft over de flexibele zitplaatsen in haar klaslokaal, hoe ze haar leerlingen voorbereidt op testen en de grappige interacties die ze dagelijks met kinderen heeft. Ze plaatst ook berichten op haar 901.000 abonnees op YouTube en podcasts met drie andere docenten op “Leraren buiten dienst‘, die momenteel 52e is op de lijst met toppodcasts van Spotify. De gastheren praten over hun eerste dagen lesgeven, hun gekke excursie-ervaringen en strategieën voor klasbeheer. En voor Woolley is het veranderd hoe haar studenten haar zien.

Waarnemer: Kun je me vertellen hoe je online bent begonnen?

Ik had een leerling die gedragsproblemen had. Ik ging met hem zitten en hij zei dat hij het erg leuk vond om TikToks te maken, dus we sloten een weddenschap af dat ik tegen het einde van het schooljaar meer volgers zou krijgen dan hij. Dit was in februari 2020, dus een paar weken later gingen we allemaal in quarantaine en hadden we veel te veel tijd over. Ik begon met het maken van video’s en vanaf daar begon het. Het kwam allemaal door een student.

WD is je relatie met je leerlingen veranderd nadat je op TikTok bent gekomen?

Ik denk het wel. TikTok heeft me geholpen los te komen. Ik heb het gevoel dat toen ik voor het eerst begon met lesgeven, ik de superstrenge leraar moest zijn, zodat niemand over me heen zou lopen…[being on TikTok] helpt je gewoon om te beseffen dat als je plezier hebt met de kinderen, al het andere op zijn plaats valt. Ik post over mijn leven, mijn man, mijn hond en mijn huis. Dit is pas onze eerste schoolweek en sommige kinderen kennen mij al beter dan ik hen. Het heeft die leraar-leerling-barrière doorbroken waar ze zich niet op hun gemak voelen bij jou of ze het gevoel hebben dat ze je niet kennen.

Heb je een idee van wie je kijkers zijn, afgezien van je eigen studenten?

Het is een overgrote meerderheid van jongere mensen – meestal ergens tussen de 13 en 17 jaar oud en sommige mensen van mijn leeftijd. Ik stem wat ik maak af op mijn studenten en ik denk dat dat me onderscheidde toen ik voor het eerst op TikTok begon. Ik heb een serie met de titel ‘dingen die mijn studenten doen die ik gewoon niet snap’. En ik zal verhalen vertellen over toen ik op school zat terwijl ik met slijm speelde, en kinderen kijken daar graag naar.

Ik wil inhoud maken omdat er zoveel dingen op internet zijn die kinderen consumeren die ze niet zouden moeten doen. En ik vind het leuk dat de inhoud die ik maak goed is voor mijn studenten om te bekijken. Weet je, ze zijn pas 10 en 11. De leeftijd om zelfs maar aan te melden op TikTok is 13, maar we weten allemaal dat kinderen op internet zijn.

Ik vind het interessant dat dat je publiek is, want ik zou denken dat als kinderen niet naar school gaan, ze zo ver mogelijk van school willen zijn.

Ik vind het wel een beetje verfrissend. Ik denk aan het citaat van Gemene meiden. Janis Ian zegt: “Ik vind het heerlijk om een ​​leraar buiten school te zien. Het is alsof je een hond op zijn achterpoten ziet lopen.” Ik denk dat mijn studenten mijn video’s zo zien. Zoveel kinderen hebben ervaringen op school waar een leraar die relatie niet met hen opbouwt of ze hebben gewoon geen connectie. En als ik mijn video’s bekijk, krijgen mijn studenten het gevoel dat ze mij persoonlijk kennen. Als andere studenten dat niet hebben met hun docenten, neem ik die plaats in.

Beschouw je jezelf nu meer als een schepper of meer als een leraar?

Ik beschouw het zeker 50/50. Op dit moment komt het grootste deel van mijn inkomen uit het zijn van een maker. Dus kinderen lesgeven kan nu mijn hobby zijn. Het haalt er een beetje de stress van af. Ik heb veel geluk, want ik weet dat dat voor veel leraren niet zo is.

Hoe heb je geld verdiend met je platform?

Ik had echt niet gedacht dat mijn pagina ooit zo zou ontploffen, dus het was niet echt in het plan. Het gebruikte het makersfonds dat TikTok begon, maar na verloop van tijd is het geslonken. Het grootste deel van mijn inkomsten komt van kijkers op YouTube of via betaalde merkdeals met bedrijven.

Woolley heeft sponsoring betaald met bedrijven, waaronder Lubriderm, AdoptAClassroom.org, Novel Effect en de Oriental Trading Company.

Hoe ben je in aanraking gekomen met podcasten?

We hebben elkaar allemaal ontmoet tijdens een fotoshoot die we deden voor een conferentie genaamd Teach Your Heart Out. Ik maakte vrienden met de andere hosts van de podcast, Tell Williams, Bri Richardson en Rebecca Rogers. Rebecca en Bri waren al een podcast begonnen en ze vroegen Tell en ik om mee te doen. En het is ook gegroeid. We krijgen ongeveer een miljoen luisteraars per maand. Toen ik me voor het eerst aansloot, dacht ik: “Oh, dit wordt een leuk project om te hebben”, maar het begon en nu is het veranderd in iets heel cools.

Waar wil je vanaf hier met je merk naartoe?

Ik ben oprecht blij op de plek waar ik nu in mijn carrière sta. Maar ik denk dat het cool zou zijn als de podcast blijft groeien, en we willen hem echt op tournee nemen en een aantal van onze luisteraars ontmoeten.

Welk advies zou je docenten geven en welk advies zou je aan makers geven?

Ik zou tegen leraren zeggen dat ze elke dag moeten proberen om plezier te hebben met je leerlingen. Voor docenten die contentmakers willen zijn: bedenk wat voor soort content je wilt maken en blijf dan consistent. Voor contentmakers in het algemeen vind ik het belangrijk om te doen waar je blij van wordt. Maak geen inhoud alleen omdat je denkt dat andere mensen het willen zien, want je gaat het haten. Als je het leuk vindt wat je doet, voelt het niet als werk.


Dit interview is oorspronkelijk gepubliceerd in The Creators, een nieuwsbrief over de mensen die de scheppende economie aandrijven. Ontvang het in je inbox voordat het online staat.

Lauran Wooley is een leraar met een TikTok-klaslokaal van 5 miljoenLAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in