Laten we aandacht besteden aan wat Joodse makers van inhoud te zeggen hebben

0
36


TikTok is de thuisbasis van duizenden makers van niche-inhoud – er is waarschijnlijk een “kant” van TikTok die perfect is voor iedereen. Hou je van lezen? Breng wat tijd door op Booktok. Geïnteresseerd in politiek? Politiek TikTok is ongelooflijk actief, vooral tijdens het verkiezingsseizoen. Er zijn TikTok-makers die zich specifiek richten op vrouwen, de LGBTQIA+-gemeenschap, vrome christenen en meer. Maar zelfs met al deze cultureel gedreven gemeenschappen, zijn er enkele sociale identiteitsgroepen die historisch ondervertegenwoordigd zijn, en niet alleen op TikTok.

Vooral Joodse mensen zijn schrikbarend afwezig geweest bij vertegenwoordiging op sociale media en, belangrijker nog, in activisme op sociale media. Een handvol TikTok-makers zijn echter begonnen de rollen om te draaien voor Joden over de hele wereld, en we zouden allemaal moeten luisteren naar wat ze te zeggen hebben.

Mijn eigen reis met Joods TikTok begon toen TheRealMelindaStrauss op mijn “For You”-pagina verscheen. Strauss, een joodse moeder die op Long Island, New York woont, begon te posten over haar modern-orthodox-joodse leven – elk weekend de sjabbat vieren, de hoge feestdagen vieren – terwijl ze ook de aandacht vestigde op joodse sociale kwesties die voorheen weinig tot geen tijd in de schijnwerpers stonden . Ze heeft meer dan 600.000 volgers en meer dan 67 miljoen likes verzameld, op zijn zachtst gezegd een indrukwekkende prestatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in