Lady Gaga geeft advies aan TikTok’s Mikayla Nogueira

0
102


LOS ANGELES, CALIFORNI - MAART 19: Mikayla Nogueira op het podium tijdens L'Oréal Paris INFALL-A-THON pop-up evenement in The Grove met live optredens en Infallible Fresh Wear-productervaringen in The Grove op 19 maart 2022 in Los Angeles, Californië .  (Foto door Stefanie Keenan/Getty Images voor L'Oréal Paris)

Mikayla Nogueira staat misschien bekend als beauty-influencer op TikTok, maar volgens haar heeft ze zich ‘in geen maanden mooi gevoeld’. In een recente TikTok die op 30 augustus werd gepost, deelde de 23-jarige dat haar zelfhaat een recordhoogte heeft bereikt. “Ik heb nul vertrouwen. Ik haat hoe ik eruitzie. Ik heb al maanden geen schoonheid gevonden en ik weet niet waarom dit mij overkomt,” zei ze, voordat ze snel verduidelijkte: “Nou, dat is een leugen. Ik doen [know why]. Het is deze baan.”

Als influencer met een aanhang van 13,4 miljoen mensen, heeft Nogueira de druk gevoeld om er op een bepaalde manier uit te zien. “Als je een baan hebt waarbij je de hele dag naar jezelf moet staren, begin je alles aan je gezicht en je lichaam of wat dan ook te haten – niet alleen omdat je jezelf uit elkaar haalt, maar omdat je publiek ook hetzelfde doet ding,” zei ze.

Ze voegt eraan toe dat het geen verschil maakt of ze make-up draagt ​​of niet. “Ik haat het om naar mezelf in de spiegel te kijken en ik haat het om foto’s van mezelf te maken” en “Het ergste is dat ik helemaal ben vergeten wie ik ben. Ik voel me erg verloren en ik voel me extreem verward over mezelf.”

@mikaylanogueira

Delen waar ik aan denk ❤️

♬ origineel geluid – Mikayla Nogueira

Veel van de gevoelens die Nogueira in de TikTok noemt die door 7,3 miljoen mensen worden gezien, kunnen worden toegeschreven aan de zogenaamde lichaamsdysmorfie, een psychische aandoening die optreedt wanneer “je niet kunt stoppen met denken aan een of meer waargenomen defecten of gebreken in je uiterlijk ‘, aldus de Mayo Clinic. Dit lijkt meestal op het vermijden van foto’s, proberen jezelf of je lichaam te verbergen en sociale situaties te vermijden, wat Nogueira in een vervolgbericht vermeldt. “Ik merkte gewoon dat ik constant wenste dat ik de oude Mikayla was, wat een vreselijke manier is om je te voelen, vooral omdat ik zoveel ongelooflijke prestaties heb gehad. Ik zou ervan moeten kunnen genieten en ze vieren, maar ik ben zo verdomd depressief.”

Hoewel Nogueira haar platform heeft opgebouwd door middel van make-uptutorials, waarderen haar volgers de kwetsbaarheid en relativiteit die ze met hen deelt – van momenten van eerlijkheid rond gewichtstoename terwijl ze zwemkleding voor de zomer probeert tot het ervaren van een “grote doorbraak” met haar eetstoornis tijdens het winkelen voor jeans . Maar de inwoner van Boston merkt op dat de reden dat ze haar gevoelens wil uiten, is omdat ze heeft gemerkt dat ze ‘niet meer mijn make-up doet zoals ik het wil’.

“Vanwege alle druk om de trends te volgen en op iedereen te lijken, ga ik mijn make-up nu precies doen zoals ik het wil doen.”

Dit trof velen, waaronder popstericoon Lady Gaga, die opmerkte: “Ik heb dit eerder meegemaakt en doe dat soms nog steeds, en soms is het goed om even pauze te nemen van de spiegel/camera om de geest te kalmeren ❤️.” En hoewel ik niet voor Nogueira kan spreken, hebben Gaga’s woorden waarschijnlijk velen geholpen om zich precies hetzelfde te voelen als Nogueira. Want als invloedrijke mensen schoonheidsnormen noemen, herinnert het ons eraan dat we allemaal worstelen met dezelfde angsten en frustraties – hoe beroemd of hoeveel volgers we ook hebben op sociale media.

Na het aanbrengen van een zware contour, concealer met volledige dekking en een “heleboel verdomde bronzer, want dat is wat ik leuk vind”, eindigde Nogueira de video door haar wenkbrauwen te doen. “Ik krijg de pest in omdat ik mijn wenkbrauwen zwart doe, maar ik ga mijn wenkbrauwen zwart doen. Omdat donkere wenkbrauwen me altijd op mijn best deden voelen – dit is mijn esthetiek en ik hou van ze.” Nadat ze glitter over haar oogleden had aangebracht, glimlachte ze en zei: “Ik ben ontspoord en ik heb er geen spijt van.”

We zijn dankbaar voor deze eerlijke, kwetsbare koningin.

Afbeeldingsbron: Stefanie Keenan / Medewerker / GettyLAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in