LA Tech Week: The Future of Art, TikTok en Takeout

0
99


Food & Tech: lunch en netwerk

Ik sta op het trottoir in Santa Monica, wachtend op mijn lunch, wanneer een Coco-robot voorbij rolt. ‘Door mensen geopereerd’, staat er op het bordje op de achterkant van de bezorgrobot. “Nul uitstoot.”

De robot weet het niet, maar hij heeft net een drive-by-ontmoeting gehad met een ander lid van de foodtech-gemeenschap: Stas Matviyenko, oprichter van Allset. Hij staat buiten The Hive – Organic Cafe & Superfood Bar en verwijst mensen naar een QR-code om zijn app te downloaden, waarvan hij hoopt dat het op een dag de feitelijke keuze zal worden voor mensen die eten bestellen om af te halen.

Matviyenko zegt dat hij niet probeert te concurreren met UberEats of Postmates. Door levering uit zijn bedrijfsmodel te elimineren, kan zijn bedrijf de prijzen verlagen en efficiënter werken. Wat nog belangrijker is, is dat Allset zich op een ander publiek richt. Allset, zegt Matviyenko, is voor mensen die het huis uit willen.

Hun bedrijfsverhaal kan in drie delen worden verteld: voor, tijdens en na COVID. Vóór Covid bestond de primaire demografie van Allset uit hongerige mensen in financiële districten die lunch bestelden. Tijdens COVID werd die gebruikersbasis weggevaagd, maar vervangen door verhoogde activiteit in voorstedelijke gebieden. Tegenwoordig keert het publiek in de financiële districten langzaam terug en blijft de activiteit in voorstedelijke gebieden groeien.

Allset is beschikbaar in de grote steden in het hele land.

AR/VR, virtuele productie + VFX Happy Hour

“Toegankelijkheid” is een woord dat ik deze week steeds weer hoor, en het duikt weer op tijdens de AR/VR virtuele productie + VFX Happy Hour.

Ik praat met Thomas Suarez, een van de medeoprichters van Teleportal, een ruimtelijk computerbedrijf in Culver City. Ze staan ​​op het punt een nieuwe versie van hun app uit te brengen, Movieoke, die tot doel heeft 3D-animaties naar makers te brengen op een manier die zowel collaboratief als remixbaar is.

(Teleportal verwacht dat Movieoke binnen enkele weken beschikbaar zal zijn om te downloaden in de app store.)

Suarez laat me de app demonstreren terwijl hij uitlegt dat het huidige proces van het maken van 3D-animatie complex is. Er is een steile leercurve, en omdat animatie krachtige, dure computers vereist, zijn toegankelijkheid en samenwerking beide belangrijke kwesties.

Ik speel wat met de bètaversie van de app en probeer mijn vinger te gebruiken om een ​​van de personages in onze two-shot op en neer te laten springen. Suarez leidt me door het veranderen van camerahoeken en het vervangen van de achtergrond. Hij maakt een foto van het happy hour op de vloer onder ons en legt onze personages bovenop de afbeelding. Het is de benadering van animatie door het luie meisje en ik ben er dol op.

Suarez is het meest enthousiast over een aankomende versie van de app die remixen mogelijk maakt. Wanneer TikTok-gebruikers een Movieoke-video zien die ze leuk vinden, kunnen ze een QR-code gebruiken om deze opnieuw te openen in de app, alle bronitems downloaden, ze opnieuw bewerken en de nieuw geremixte video opnieuw uploaden naar sociale media. Suarez hoopt dat deze nieuwe technologie ervoor zal zorgen dat digitale makers erkenning krijgen voor hun werk.

Animatie staat op een kookpunt. Na jaren van lage lonen en gebrek aan transparantie over wat er met inhoud gebeurt nadat deze is gemaakt, uiten animatoren zorgen in vakbondsonderhandelingen, de media en online.

Ik vraag Tom of hij denkt dat Movieoke de huidige animatietechnieken zal aanvullen of vervangen.

“Ik denk dat er op de markt ruimte is voor veel verschillende soorten gereedschappen”, zegt hij. “We zien niet” [this] als vervanging van de manier waarop 3D-animatie op korte termijn wordt gedaan … creëert dit een andere markt.”

SHOW OUT @ QSLA gehost door Lola Menthol met Qrypto Queer

Tegen de tijd dat ik Quantum Space LA bereik, een gemeenschapscentrum verborgen achter een winkelpui aan de 3rd Street Promenade van Santa Monica, ben ik moe. Tech Week is een sleur en ik sprintte per ongeluk de marathon.

Het is een slechte nacht om stoom te verliezen, want Show Out (gehost door Lola Menthol en Qrypto Queer) belooft een knaller van een evenement te worden. Er is een geplande paneldiscussie, muziek-, dans- en poëzie-uitvoeringen, plus een kamer vol ongelooflijke kunst om naar te kijken.

Ik arriveer vroeg genoeg dat de ruimte nog steeds vol raakt. Er staat nog geen rij bij de bar en niemand maakt gebruik van de posterborden en Mr. Sketch-markeringen die de organisatoren hebben opgesteld voor de aanwezigen om op te krabbelen.

Ik baande me een weg door tafels beladen met pizzadozen en Hawaiian Haze-gewrichten om naar de verschillende tv-schermen te kijken die door de kamer waren opgehangen, met fotografie en digitale schilderijen van queerkunstenaars. Elk tv-scherm wordt geleverd met een QR-code die geïnteresseerden doorverwijst naar een site waar ze door de collectie van de kunstenaar kunnen bladeren.

Wat ik ook probeer, ik kom niet door de paneldiscussie met Bee Davies, Erika Isett, Lola Menthol en Raven50mm. Na een week luisteren naar en geïnspireerd zijn door enkele van de slimste, meest innovatieve geesten in het veld, werkt mijn eigen persoonlijke stukje technologie – mijn brein – niet meer.

CORRECTIE: “Qrypto Queers” is gecorrigeerd naar “Qrypto Queer.”

Van uw site-artikelen

Gerelateerde artikelen op internetLAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in