Kween Werk pakt onrecht aan op TikTok – en IRL

0
88


Kween Werk noemt zichzelf een ‘social media diva’ en ze laat het optreden er zeker leuk uitzien. In elk willekeurig bericht kan ze op het strand dartelen of een onhandige gouverneur Jared Polis leren dansen, altijd in een levendige bril en oorbellen ter grootte van een onderzetter. Bij nadere inspectie krijgen haar berichten echter een diepere betekenis – zelfs haar eenvoudige wandelvideo’s.

“Ik laat me zien als mezelf, een dikke, zwarte vrouw in buitenruimtes – waar mensen vaak verrast zijn me te zien – en praat over mijn ervaringen”, zegt Parker McMullen Bushman, de 43-jarige inwoner van Denver achter de TikTok-account. “Ik hoop een bron van licht en positiviteit te zijn rond deze onderwerpen.” Ze heeft meer dan 210.300 volgers verzameld sinds haar 18-jarige nichtje haar introduceerde op TikTok tijdens de begindagen van de pandemie, toen Kween, een acroniem voor “keep widenverbreding van milieubetrokkenheidsverhalen”, werd geboren.

Kween Werk is misschien nieuw, maar McMullen Bushman richt zich al bijna tien jaar op diversiteit, gelijkheid en inclusie (DEI). Ze begon haar carrière als docent ecologie in een YMCA-kamp in Michigan, waar ze zich voor het eerst realiseerde hoe weinig zwarte mensen in natuurbehoud werkten. De inwoner van Bronx verhuisde in 2017 naar Denver om een ​​baan aan te nemen als vice-president van gemeenschapsbetrokkenheid, onderwijs en inclusie bij Westminster’s Butterfly Pavilion. Tegelijkertijd leidde McMullen Bushman een nevenactiviteit als de oprichter van Ecoinclusive, dat overlegt met milieugroeperingen over een betere dienstverlening aan een divers publiek en opkomen voor sociale rechtvaardigheid. Afgelopen zomer verliet ze het Butterfly Pavilion om zich op het bedrijf te concentreren, evenals op haar nieuwste project, Inclusive Guide.

Door McMullen Bushman gefactureerd als “Yelp, maar voor opname”, werd Inclusive Guide in juni gelanceerd als een crowdsourcing-website. Gebruikers vullen een profiel in op basis van hun identiteit – van ras tot of ze tatoeages hebben – en beoordelen vervolgens winkels, parken en andere openbare ruimtes. Hoewel negatieve beoordelingen zijn toegestaan, zegt ze, “gaat het om het ondersteunen en opbeuren van bedrijven die het goed doen.” Organisaties – deelnemers zijn onder meer de Denver Zoo, Butterfly Pavilion, Arvada Center en Clyfford Still Museum – kunnen ook gratis DEI-trainingssessies en feedbackrapporten over verschillende demografische gegevens krijgen.

McMullen Bushman geeft toe de meer idyllische aspecten van natuurbehoud te missen. “Maar ik kwam tot het besef dat het belangrijkste dat ik op dit moment voor de planeet kan doen, is werken aan DEI-kwesties”, zegt ze. “We praten over milieurechtvaardigheid, klimaatverandering – we moeten… iedereen daar om deze grote wereldproblemen op te lossen.”

4 miljoen

Vindt leuk De ongeveer 500 TikTok-video’s van McMullen Bushman zijn verzameld sinds ze in 2020 bij het platform kwam

18

Bril die McMullen Bushman bezit

4.256

Kilometers die ze reed tijdens haar recente Liberation Tour, een 17-daagse cross-country roadtrip die ze afgelopen zomer maakte om aandacht te vragen voor zwarte reizen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in