Kun je een geluid op TikTok blokkeren? Het is gecompliceerd

0
108


TikTok heeft allerlei soorten inhoud, waarvan sommige worden ondersteund door geluiden die niet bijzonder plezierig zijn. Hier leest u hoe u het horen van geluid dat u irriteert, minimaliseert.

Mensen die zich wagen aan TikTokOp de pagina met aanbevelingen kan het gebeuren dat er af en toe een video wordt weergegeven met een geluid dat ze vervelend of oorverdovend vinden, en zouden ze willen dat er een gemakkelijke manier was om het geluid nooit meer te horen. Zoals het geval is voor de meeste sociale-mediaplatforms die u algoritmisch samengestelde inhoud bieden, is er altijd de mogelijkheid dat gebruikers clipsuggesties krijgen die ze niet per se leuk vinden om te zien of te horen. Met name op TikTok is een oplossing misschien niet zo eenvoudig als een gemakkelijk te vinden blokkeerknop voor bepaalde audiofragmenten.

SCREENRANT VIDEO VAN DE DAG

Over het algemeen is TikTok eigenlijk een geweldige plek om oorwormachtige liedjes te ontdekken die niet alle muziekliefhebbers misschien eerder hebben gehoord. Veel video’s die op het platform viraal zijn gegaan, hebben met succes de meme-status bereikt en hebben de overstap gemaakt naar andere sociale-media-apps zoals Instagram en Twitter. Er is echter altijd een kleine kans dat een bepaalde geluidsclip die door één persoon wordt gebruikt, door anderen schokkend, irritant en zelfs aanstootgevend wordt gevonden.

Gerelateerd: Hoe u opgeslagen TikTok-concepten kunt vinden en waarom ze verdwijnen

Helaas is er momenteel geen eenvoudige manier om een ​​bepaald geluidsfragment op TikTok te blokkeren. Gebruikers kunnen echter in wezen het algoritme van de app signaleren door bepaalde berichten te markeren die ze niet leuk vinden. Hoewel het niet volledig garandeert dat de berichten met een bepaalde audioclip in de toekomst nooit meer in iemands TikTok-feed zullen verschijnen, lijkt het markeren van iemands desinteresse in een bericht de enige manier om een ​​video en soortgelijke inhoud te laten zien minder tijdens het gebruik van de app.


Er is een oplossing voor het blokkeren van een geluid op TikTok

TikTok-gebruikers die toevallig terechtkomen op een videoclip met een geluid dat ze liever niet meer horen, kunnen het bericht markeren zodat het – en elk ander bericht dat dezelfde audioclip gebruikt of vergelijkbare inhoud heeft – niet opnieuw verschijnt als een aanbeveling. Om dit te doen, start u de aanstootgevende video en drukt u onmiddellijk lang op het midden van het scherm. Tik ‘Meer‘ naast ‘Niet geïnteresseerd‘ (pictogram gebroken hart). Selecteer ‘Verberg video’s met dit geluid.‘ Een melding die zegt ‘We laten minder van dit soort video’s zien‘ zou hieronder moeten verschijnen. Als de post hashtags in de bijschriften heeft, kunnen gebruikers op ‘Details‘ voor een kans om uit de gebruikte video’s te kiezen en te stoppen met het zien van video’s met vergelijkbare tags op hun For You-pagina.


De ‘Niet geïnteresseerd‘ TikTok-functie kan ook worden toegepast om video’s voor een specifieke gebruiker te verbergen. Natuurlijk is het blokkeren van het account van de persoon door toegang te krijgen tot hun profielpagina een effectievere manier om ervoor te zorgen dat hun inhoud nooit op het FYP van de app verschijnt. Terwijl de ‘Niet geïnteresseerd‘ optie kan geschikt zijn om bepaalde TikTok-geluiden te blokkeren, het is niet helemaal onfeilbaar. Gebruikers die de techniek gebruiken, kunnen ook per ongeluk lesgeven TikTok’s algoritme om geen gerelateerde inhoud weer te geven (die niet noodzakelijkerwijs de niet-gelikete audio gebruikt) die ze anders leuk zouden vinden.


Bron: TikTok 1, 2

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in