Koolzaadboer in North Dakota reikt ver met TikTok – Agweek

0
91


ROLLA, ND — Landbouw kan een isolerende bezigheid zijn. Van lange nachten in de tractor om ervoor te zorgen dat het zaad in de grond wordt gedaan tot het controleren van de uitrusting bij zonsopgang, het is een fulltime onderneming waar een groot deel van de wereld niet aan deelneemt.

Tim Mickelson kent de tol die lange nachten en vroege ochtenden van een boer kunnen eisen. Hij wilde een manier vinden om contact te maken met anderen in de landbouwsector en een manier vinden om te communiceren met die producenten in het hele land. Tot Mickelsons verbazing was hij in staat om precies dat te doen, zonder ooit zijn koolzaadveld te verlaten.

Technologie is de afgelopen tien jaar in een snel tempo door de landbouwsector gegaan. GPS-systemen, geavanceerde variëteiten en vele andere ontwikkelingen hebben boeren geholpen een betere landbouwervaring te hebben. Toen de zoon van Mickelson besloot een nieuwe app op zijn telefoon te downloaden, wilde de koolzaadboer weten waar de hype over ging. Hij downloadde TikTok in 2019 en heeft nooit meer achterom gekeken.

“Ik realiseerde me binnen een maand dat er veel boeren op TikTok waren. Dus toen viel ik in de hashtag of de groep Farmtok,” zei Mickelson. “Het was gewoon een knaller.”

Mickelson begon met het maken van video’s over koolzaad voor zijn volgers en was zeer verrast door de populariteit van de korte video’s. Hij zag de app als een goede manier om het verhaal van de landbouw naar het grote publiek te brengen en ook als een manier om in contact te komen met zijn collega-boeren.

IMG_4381.JPG

Mickelson heeft contact kunnen maken met collega-boeren en ook zijn kennis over koolzaad kunnen verspreiden door TikTok-video’s te maken. Foto genomen op 26 augustus 2022 in Rolla, North Dakota.

Emily Beal / Agweek

Met bijna 10.000 volgers op het platform, geeft Mickelson voorlichting over het leven op de boerderij, met name zijn canola. Elke week gaat hij naar zijn favoriete koolzaadveld van het seizoen en geeft in realtime updates over de huidige stand van het gewas en eventuele problemen. Mickelson heeft gereageerd op talloze video’s over farmtok wanneer een producent met een probleem wordt geconfronteerd en het advies of de expertise van een collega-boer over het probleem wil, zoals het oplossen van problemen met apparatuur.

Tijdens een roadtrip door het Midwesten zei Mickelson dat hij zich afvroeg hoe de operaties die hij passeerde de dingen deden. TikTok heeft hem geholpen die vragen te beantwoorden.

“Ik dacht, ik vraag me af wat die man doet voor het planten of zo, of ik vraag me af wat hij met zijn maaidorser doet of hoe hij de no-till-bewerkingen doet,” zei hij. “Als je de andere boeren op farmtok volgt, heeft TikTok in principe de puntjes op de i gezet voor al die vragen.”

Voor Mickelson was het de moeite waard om consumenten te laten zien waar hun voedsel vandaan komt en hen een kijkje te geven in alles wat er op de boerderij gebeurt.

“TikTok verbindt de boeren die het voedsel verbouwen met de consumenten”, zei hij. ‘Het is de stem die ons van het veld rechtstreeks naar Amerika’s tafel brengt. Het is direct.”

Zoals veel boeren dit jaar, begon Mickelson laat met het planten van zijn koolzaadgewas vanwege het overmatige vocht en de sneeuw die in april naar zijn regio kwamen. Door de late plantdatum valt ook dit jaar zijn oogst later dan gemiddeld. Terwijl hij normaal gesproken zijn canola-acres medio augustus oogst, voorspelt hij dat het dichter bij de tweede week van september van dit jaar zal zijn.

IMG_4368.JPG

Tim Mickelson gelooft dat de koolzaadindustrie aan kracht zal blijven winnen en zoekt naar extra hectares die in de toekomst nodig zullen zijn. Foto genomen op 26 augustus 2022 in Rolla, North Dakota.

Emily Beal / Agweek

Ondanks de late plantdatum kon de canola de achterstand inhalen vanwege het aantal graaddagen dat het noorden van centraal Noord-Dakota kreeg. Hoewel koolzaad een gewas is dat de voorkeur geeft aan koele en milde temperaturen, zei Mickelson dat de met hitte gevulde dagen een zegen waren.

“Het gewas heeft een geweldige aanpassing gedaan aan het groeiseizoen,” zei hij.

Mickelson werd twee jaar geleden verkozen tot lid van de US Canola Board en maakt al meer dan tien jaar deel uit van de Northern Canola Growers. Hij is verheugd om te zien waar de canola-industrie naartoe gaat, aangezien canola zich in de laatste fase bevindt van goedkeuring door de EPA voor hernieuwbare brandstof. Hierdoor zal de vraag naar koolzaad enorm toenemen.

“De luchtvaartindustrie heeft zich een agressief doel gesteld om tegen 2028 een hernieuwbare brandstofbron te zijn, een hernieuwbare vliegtuigbrandstof. Als dat waar is, is de toekomst voor canola als grondstof voor hernieuwbare brandstofbronnen enorm”, zei Mickelson.

North Dakota is een grote speler in de koolzaadindustrie. Volgens Mickelson maakt de staat 78% uit van de totale canola-acres in de Verenigde Staten. Van de 2,24 miljoen hectare canola in het land, maakt North Dakota 1,76 miljoen hectare van het gewas uit.

Mickelson implementeerde oorspronkelijk canola in zijn operatie aan het einde van de jaren negentig, toen hij een extra rotatie op zijn velden nodig had en vreselijk schurft bestreed in zijn zomertarwevelden.

“We hadden op de slechtste manier een gewas nodig om de ziektecyclus te doorbreken en gewoon een goed gewas voor wisselteelt,” zei hij.

Hij verbouwt ook zomertarwe, brouwgerst, gouden vlas, sojabonen en gele erwten. In sommige jaren kan de operatie vijf tot zes verschillende gewassen omvatten, waardoor Mickelson niet al zijn eieren in één mand kan leggen.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in