Kinderen houden hun ouders voor de gek op TikTok door hen te vertellen dat beroemdheden zijn overleden. De zoon van Angela Bassett heeft mogelijk de trend om zeep geholpen door te bluffen over haar collega, Michael B. Jordan

0
14


Michael B. Jordan, Courtney B. Vance, Angela Bassett en Chadwick Boseman bij de SAG Awards 2019

Angela Bassett en de zoon van Courtney B. Vance, Slater Vance, plaatsten snel een verontschuldiging over deelname aan de TikTok-trend.Kevin Mazur/Getty Images

  • Slater Vance deed mee aan een TikTok-trend waarbij gebruikers tegen hun ouders liegen over sterfgevallen door beroemdheden.

  • Vervolgens bood hij zijn excuses aan voor het liegen over de dood van Bassett’s Black Panther-co-ster, Michael B. Jordan.

  • Veel gebruikers van sociale media hebben de trend onsmakelijk genoemd.

Het was weer een TikTok-trend die te ver ging.

Dat is wat de 16-jarige Slater Vance vorige week leerde, nadat hij eraan meedeed met zijn eigen beroemde ouders: acteurs Angela Bassett en Courtney B. Vance.

De trend houdt in dat gebruikers hun families voor de camera voor de gek houden en doen alsof beroemdheden – meestal degenen die geliefd zijn bij hun ouders – zijn overleden. De trend werd tijdens de feestdagen steeds populairder toen families samenkwamen en kinderen naar huis stroomden voor vakantie, waarbij TikTok-gebruikers tijdelijk bluften in woonkamers, keukens en supermarkten over de hele wereld.

Op 1 januari had de hashtag “celebritydeathprank” meer dan 174 miljoen views op de app, met bijna evenveel views voor “deadcelebrityprank”.

Slater Vance deed mee door te doen alsof hij het nieuws las dat acteur Michael B. Jordan op 35-jarige leeftijd was overleden, waarop Bassett schijnbaar geschokt en verdrietig reageerde.

Gebruikers van sociale media merkten al snel dat Jordan eigenlijk een collega van Bassett is – ze speelden samen in Black Panther uit 2018 en het vervolg samen – de grap zou kunnen zijn geëscaleerd van onsmakelijk naar schadelijk. Chadwick Boseman, een andere jonge Black Panther-co-ster van Bassett’s, stierf in 2020 aan darmkanker, nieuws dat ook abrupt de cast en crew van de film bereikte.

De oudere Vance heeft ook met Jordan gewerkt, waarbij de twee uitvoerende macht de show “61st Street” op AMC produceerde.

Vance heeft sindsdien de video van TikTok verwijderd en een berouwvolle verontschuldiging gepost voor het maken van de video.

“Ik wil mijn excuses aanbieden voor deelname aan zo’n schadelijke trend”, zei hij zaterdag. “Ik bied mijn excuses aan aan de hele familie van Michael Jordan, rechtstreeks aan de uitgebreide familie, want hij is een idool van mij, en deelnemen aan een trend als deze is volkomen respectloos.”

Zelfs zoveel blijf genieten en delen de video’s waren sommige gebruikers van sociale media profetisch over het potentieel van de trend om naar het zuiden te gaan, net als bij Vance, waaronder Grammy-winnaar Finneas O’Connell.

“Ik heb niet één keer gelachen om je video’s waarin je je ouders vertelde dat er iemand stierf terwijl ze niet echt stierven”, zei O’Connell, die vaak samenwerkt met zijn zus, Billie Eilish, in zijn eigen TikTok-video. ‘Het is gemeen. Je ouders tonen heel even kwetsbaarheid en je lacht ze uit. Het is gemeen. Stop.’

Twitter-gebruikers zeggen dat TikTok op oudejaarsavond van Slater Vance mogelijk de virale grap heeft gedood, waarbij de namen van Jon Bon Jovi, Oprah Winfrey en Cher tevergeefs werden gebruikt.

“Angela Bassett en Courtney B. Vance hebben net een einde gemaakt aan die TikTok-trend en we zijn ze veel dank verschuldigd”, zegt een gebruiker zei.

Slater Vance sprak de wens uit dat anderen van hem konden leren.

“Ik erken deze fout en hoop dat dit een les kan zijn voor iedereen die sociale media gebruikt als een hulpmiddel en een bron van vermaak om echt te begrijpen dat hun acties gevolgen kunnen hebben die verder reiken dan jijzelf”, zei hij.

Lees het originele artikel op Business InsiderLAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in