Kidscreen » Archief » Puffins studio gaat achter TikTok-markt aan met nieuwe serie

0
106


De Italiaanse prodco Iervolino & Lady Bacardi Entertainment (ILBE) richt zich met kortere, sociaalvriendelijke video’s op een groeiend publiek van kinderen op TikTok en Instagram.

De eerste drie releases van ILBE in deze nieuwe contentstream, die in het tweede kwartaal van 2023 verschijnen, zullen korte, niet-dialoog-spin-offs zijn van de CG-animatiefilm Arctic Dogs (93 minuten) en Puffins-series (250 x vijf minuten).

Super Onmogelijk draait om vier superheld papegaaiduikers die hun stad verdedigen tegen een kwaadaardige walrus; Swifty gaat over twee vossen en een ijsbeer die samen spannende avonturen beleven; en Mini papegaaiduikers bestaat uit korte komische clips tegen een arctische achtergrond.

ILBE is van plan om in totaal 100 afleveringen te produceren, en ze zullen elk 60 seconden lang zijn om te passen bij de snelle en onmiddellijke aard van TikTok-inhoud die kinderen gewend zijn te zien. Deze video’s zullen ook verticaal georiënteerd zijn, aangezien er zoveel TikTok- en Instagram-weergave gebeurt op mobiele telefoons.

LA’s Wonderfilm Media Corporation zorgt voor de wereldwijde distributie van de inhoud, waarbij ILBE het voortouw neemt in Italië. De productiefinanciering werd ondersteund door een combinatie van de buy-in van Wonderfilm en belastingvoordelen.

Kinderen omarmen TikTok op steeds jongere leeftijd, en tegen de tijd dat ze hun tween bereiken, geven ze er de voorkeur aan boven YouTube, volgens gegevens die eerder deze maand door KidsKnowBest zijn vrijgegeven.

Finse animatiestudio Gigglebug test ook een verticale oriëntatiebenadering met zijn nieuwe serie Kikkervisjesdie momenteel in ontwikkeling is.

Het kan sneller aanslaan nu TikTok-first-makers beginnen uit te breiden naar zakelijke kansen buiten het sociale platform. Vorige week tekende Nutshell Animation (21 miljoen volgers) een deal met de emoji-app Facemoji Keyboard – die eerder samenwerkte met grote merken zoals Sonic the Hedgehog en Hasbro’s Bumblebee-film – voor een reeks stickers en emoji’s op basis van zijn 2D-geanimeerde komische video’s .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in