Keurig Dr Pepper tikt agentschappen af; Is TikTok meer tv dan sociale media?

0
20


Hier is het nieuwsoverzicht van AdExchanger.com van vandaag… Wilt u het per e-mail ontvangen? Aanmelden hier.

De aandoening is erger dan de Keurig

Keurig Dr Pepper veroorzaakte een zeldzame verontwaardiging van een gezamenlijk bureau over een RFP voor zijn PR-activiteiten.

Het drankenmerk gaf een RFP uit met een betalingstermijn van 360 dagen, wat betekent dat het merk pas een jaar na voltooiing hoeft te betalen voor het werk dat door het bureau is gedaan.

Bureaus die niet zonder dat geld kunnen (ze moeten immers hun eigen mensen betalen, om nog maar te zwijgen van uitgevers en verkopers) zouden worden gevraagd financiering te zoeken bij het financieringsbedrijf PrimeRevenue voor de toeleveringsketen en dus een vergoeding te betalen om hun eigen contractuele betalingen van een klant voordat een jaar is verstreken.

Dit zijn gruwelijke termen voor een bureau, dus het is geen verrassing om een ​​geconsolideerde te zien terugduwen van de European Association of Communications Agencies en VoxComm, een handelsgroep voor bureaus die wordt gesteund door onder andere de 4A’s en PR Council.

Merken testen de limieten van bureaus. WPP trok zich in 2016 terug uit een creatieve RFP van McDonald’s omdat ze dat waren verplicht om tegen kostprijs te werken.

Bureaus moeten zich nu afvragen: is het de moeite waard om het Dr Pepper-bedrijf te hebben als het bijna een jaar duurt om betaald te worden?

TikTok De tv-native

TikTok staat te popelen als het een social media netwerk wordt genoemd. Het staat liever bekend als een tv-achtig entertainmentplatform, en daar valt iets voor te zeggen.

Merken investeren nu in TikTok voor merklift en herkenning, en dat is ook de reden waarom ze tv-advertenties kopen. En aan de andere kant bootsen tv-commercials nu de TikTok-sfeer na.

The Tractor Supply Company, bijvoorbeeld, heeft net zijn eerste “TikTok-achtige advertentie” op tv uitgebracht tijdens Paramount’s première van de show “Yellowstone”.

“We breiden uit om op een leukere en boeiendere manier een jonger publiek aan te spreken”, vertelt Kimberley Gardiner, CMO van de tractordealer. Digidag.

Maar tv-campagnes in sociale media-stijl vertalen zich niet altijd. Verticale video’s zien er schokkend uit op grote horizontale schermen en advertenties voor sociale media zijn niet altijd even aantrekkelijk zonder de mogelijkheid om te scrollen.

Toch is het grootste voordeel van een TikTok op tv slaan, het aantrekken van een jonger publiek met een formaat waarmee ze vertrouwd zijn. En het zijn niet alleen merken die de lijnen proberen te vervagen. YouTube heeft zojuist zijn TikTok-kloon, YouTube Shorts, à la YouTube TV in de huiskamer gezet.

Het is een feit dat jongere doelgroepen reageren op korte video’s die een snel verhaal vertellen – en “hoe nativer uw advertenties eruitzien, hoe succesvoller ze zullen zijn voor het merk”, zegt een CEO van een bureau.

De mobiele Lose-Lose

Apple’s ATT-uitrol veroorzaakte een omwenteling voor de mobiele economie. Maar voor gebruikers die alleen de effecten zien van ATT-privacyprompts wanneer een nieuwe app vraagt ​​om trackingtoestemming, is er weinig begrip voor hoe het beleid van Apple hun ervaring op iOS, het web en zelfs in de echte wereld heeft veranderd.

Heb je bijvoorbeeld het gevoel dat je nu overal advertenties ziet? Dat je autoservice een advertentienetwerk is, om nog maar te zwijgen van je koelkast, je smart tv-startscherm en het scherm in je hotelkamer? Die trend wordt aangewakkerd door ATT.

En zelfs op plaatsen waar mensen advertenties verwachten, zoals Meta’s apps, Amazon, YouTube, Twitter, et al., is het advertentievolume omhooggeschoten.

De reden dat we meer advertenties zien, volgens Eric Seufert op Memo voor mobiele ontwikkelaarsis omdat er maar vier manieren zijn waarop een advertentienetwerk inkomsten kan genereren: het aantal advertenties vergroten, het bereik vergroten, de formaatwaarde/ROI verhogen en de tijd die op de site of in de app wordt doorgebracht, vergroten.

Mensen hebben een hekel aan meer advertenties, maar het is de enige gratis beschikbare optie voor de meeste advertentienetwerken.

“Het feit dat advertentieplatforms deze weg inslaan, bewijst hoe uitdagend de werkomgeving voor digitale advertenties is geworden als gevolg van ATT”, schrijft Seufert.

Maar wacht, er is meer!

De advertentieverliezen van Twitter stapelen zich op. [Platformer]

Over Twitter gesproken, de Europese Commissie dreigde het platform met een verbod, tenzij het zich houdt aan strikte regels voor het modereren van inhoud. [FT]

Disney koopt het belang van de MLB in BAMTech, de streaming videotechnologie die Disney+ aandrijft. [Axios]

IAB Tech Lab verandert de release-cadans voor de OpenRTB-specificatie. [blog post]

CPM’s op Facebook en Instagram waren 29% lager dan in 2021 voor de periode tussen Thanksgiving en de dag voor Cyber ​​Monday. [Adweek]

Instacart introduceert een nieuw advertentieproduct voor speciale acties. [release]

Jij bent aangenomen!

Integral Ad Science stelt Khurrum Malik aan als CMO. [release]

Bombora neemt Jeff Marcoux aan als CMO en Elena Drozd als VP data science. [release]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in