Kayaker krijgt dosis ‘Minnesota nice’ van TikTok-volgers nadat zijn uitrusting is gestolen

0
56


De machtige Mississippi.

Sinds 23 juli is de grootste rivier van Amerika de thuisbasis van kajakker Manny Forge.

“Het avontuur ervan, ja. Weet je, het leven is kort’, zegt Forge. “Ik heb door Amerika gelopen, ik heb door Amerika gefietst. Dit is een beetje de beste manier om het land te zien.”

Forge’s nieuwste avontuur begon in Minnesota: meer dan 2300 mijl naar het zuiden peddelen, van het Itasca-meer naar New Orleans en de Golf van Mexico.

Hij noemt de reis ‘Mississippi River Source to Sea’.

“De rivier de Mississippi begint als een kreek”, zegt Forge. “Eerlijk gezegd moest ik die eerste mijl lopen, mijn kajak trekken.”

Onderweg documenteert hij zijn reis op TikTok.

Door mooi weer en slecht weer – een kans om de rivier te zien zoals weinigen van ons dat doen.

“Er zijn onderweg wat obstakels geweest, veel verrassingen, een beetje regen, maar ik ben de hele tijd redelijk gelukkig geweest”, merkt Forge op.

De 32-jarige uit Cleveland, die huizen verbouwt voor de kost, heeft nu 250.000 TikTok-volgers.

Onder hen is de voormalige burgemeester van Sauk Rapids, Mark Campbell, die Forge vorige week persoonlijk ontmoette.

“Er zijn gewoon veel mensen die hem volgen terwijl ze de Mississippi afdalen”, zegt Campbell. ‘Ik was hem aan het volgen. Ik breng veel tijd door met wandelen op de rivier, en toen ik erachter kwam dat hij bij mijlmarkering 935 was en wetende dat Sauk Rapids bij mijlmarkering 930 is, wachtte ik op hem en ontdekte dat hij de Mississippi afdaalde.

Die ontmoeting zou toevallig blijken te zijn, nadat Forge enkele dagen later een onaangename verrassing had.

Hij zegt dat hij afgelopen vrijdag was gestopt onder de Highway 24-brug en zijn spullen had achtergelaten om naar de stad te gaan om zijn mobiele telefoon te laten maken.

Het is niet goed afgelopen.

‘Ik heb je hulp nodig, Minnesota, ik sta onder een brug hier in Clearwater’, zei hij tegen zijn volgelingen. “Toen ik terugkwam, had iemand mijn belangrijke spullen gestolen. Dus mijn tent, mijn slaapzak, zonnepanelen, waterzuiveringsspullen. Ik heb de boot nog. Ze pakten de peddel niet.”

$ 2.000 aan apparatuur – weg.

“Ik neem een ​​deel van de verantwoordelijkheid”, zegt Forge. ‘Ik had het beter kunnen verbergen. In een mum van tijd moest ik naar de stad om mijn telefoon te drogen.”

Maar nu – hij zat in de problemen – en deed een beroep op zijn volgelingen om hulp.

“Ik heb een rit nodig van Clearwater naar de steden …” postte hij.

Campbell – en anderen, keken en luisterden.

“Ik heb hem in Clearwater ontmoet”, zegt de voormalige burgemeester. “En terwijl ik aan het wachten was, kwamen er twee andere mensen opdagen en toen verscheen er een derde persoon die bereid was hem overal mee naartoe te nemen.”

Campbell zegt dat hij Forge naar een Scheels-winkel in St. Cloud heeft gereden – waar het blijkt dat er meerdere medewerkers zijn – en klanten waren fervente TikTok-fans van de kajakker.

“Mike, onze campingdirecteur die hem rechtstreeks te woord stond, volgt hem sinds het begin van zijn reis”, herinnert Jeremy Springer, een winkelmedewerker, zich. “Dus hij was eigenlijk superenthousiast toen hij de winkel binnenkwam.”

Forge zegt dat een winkelmanager een cadeaubon van $ 500 heeft aangeboden – en dat een shopper $ 500 contant heeft betaald.

“Ze herkenden hem meteen en hij voegde ze toe aan zijn TikTok”, zegt winkelmedewerker Cameron Martin. “Dus er waren heel veel klanten die met hem in contact kwamen en vroegen naar zijn reis, en dat was geweldig om te zien.”

Forge zegt dat hij binnen enkele uren terug op de rivier was, klaar voor vertrek.

Campbell voegt eraan toe dat hij denkt dat de kajakker misschien een beetje overweldigd was door de vrijgevigheid van Minnesotans – maar op een goede manier.

“Ik denk dat dit laat zien dat er mensen zijn die bereid zijn om te helpen, om iemand in nood te helpen en ze weer op het goede spoor te krijgen”, zegt hij. “Ik denk dat het iets is dat we allemaal zouden moeten doen om mensen te helpen. Er is niet zoveel voor nodig.”

Forge zegt dat hij tot vrijdag in de metro blijft.

Zijn plannen omvatten een bezoek aan de State Fair voordat hij terugkeert op de rivier, te water gelaten vanaf de aanlegsteiger in Fort Snelling State Park.

Zijn langetermijnplan is om in oktober New Orleans te bereiken.

Ondertussen – Forge zegt dat hij dankbaar is voor degenen die hem hebben geholpen zijn reis voort te zetten.

“Ik reken alleen maar af op de vriendelijkheid van vreemden en het goede vertrouwen dat ik gezond zal blijven en door zal gaan”, verklaart hij. “Minnesota zit vol goede mensen. De goede mensen wegen zwaarder dan de slechte dingen die zijn gebeurd. Wanneer je een doel voor ogen hebt waar je naartoe wilt, komen mensen gewoon keer op keer naar de gelegenheid – en je moet mensen goede dingen laten doen.”

Het TikTok-account van Forge heet @notwaitingtolive.

De link vind je hier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in